The dog days are over

Sitter just nu i soffan och kollar på Oscarsgalan och pluggar på mitt mental health prov som jag har på tisdag. En mycket bra kombo tycker jag! Roligt att Danmark vann pris för bästa utländska film, då blir man ju glad som skåning. I veckan ska vi äntligen börja träna fotboll igen efter ett alldeles för långt uppehåll. Dumma regler här i USA. Men vi får se hur roligt det blir att träna med bara 10 utespelare.. Jaja, när det är dags för matcher kommer vi iallafall få hjälp av våra seniors, tack och lov.

Tack farmor och farfar för pannkaksreceptet! Nästa gång ska jag inte misslyckas. Jag lovar att höra av mig om resultatet.


Dripp-dropp

Fredag! Och det är en sån skön fredag där jag bara ska ligga på soffan och glo på TV. Har inte haft en slappekväll på nästan en vecka, och det är sånt jag behöver ibland. Igår var vi på en bar där en av killarna från fotbollslaget jobbar, och i onsdags var jag i tjejernas hus och hälsade på och lagade svenska pannkakor. Eller rättare sagt; försökte laga svenska pannkakor. Jag misslyckades fatalt, hur man nu kan misslyckas med pannkakor. Jag trodde att man inte kunde göra fel, men när jag ska börja improvisera för att jag tror att jag kan så blir det bara pannkaka av det hela (den ordvitsen passade ju in grymt bra i sammanhanget!!). Hur som helst så tyckte tjejerna att de var goda ändå, men jag lovade att jag skulle komma tillbaka nån dag och göra ett nytt försök.
Idag har det också regnat hela dan, vilket bara gjorde mitt beslut att stanna hemma lättare. Jag hade bud på att gå på Happy Hour, vilket är världens college-tjohej, men det är så tråkigt att gå ut när det regnar.

Sen har jag, såhär 4 månader innan min födelsedag, kommit på min första födelsedagspresent som jag önskar mig. Det är en biljett till en av Sveriges matcher i dam-VM i Tyskland i sommar.


It's a good day to be alive

Okej, jag trodde att Februari var en vintermånad. Förra veckan kunde man gå utan jacka fler dagar än man behövde ha den på dig. I torsdags kunde man utan problem gå ner till Pratt för träning i bara shorts och en sweatshirt, det var sjukt härligt det. Och jag var så himla glad hela dagen. Jag har nog aldrig gått så långsamt hem från en lektion som jag gjorde då. Istället för de 7 minuterna det brukar ta, tog mig mig nästan en kvart denna gången men det var nog den bästa kvarten på länge!
Men sedan i lördags har det varit kallt igen, och i måndags vaknade vi upp till några centimeters snö på marken. Om vädret bara kan bestämma sig nån gång så slipper man gissa på vad man ska klä på sig och sedan hoppas på att man gissade rätt. Jag vet att ni har 16 minus hemma (enligt Mimmi) men den här kylan känns minsann som -16!

Hur som helst, även om vädret är skit så är jag lite extra glad just idag. Om ni kommer ihåg så hade jag ett prov att göra i exercise physiology när jag kom tillbaka efter lovet, och idag fick jag reda på betyget. A-!! Det är det inte många som får, till och med att en av mina lärare sa att "jag såg betyget och jag var så förvånad att någon fick ett så bra betyg i den klassen.". Även fast det gick riktigt kasst på provet så lyckades jag ändå ganska bra.


Torrboll

Tyvärr har jag inte skrivit speciellt mycket den senaste tiden, men jag har faktiskt inget att skriva om. Inget speciellt roligt som händer, inga matcher att kommentera om och att tjata om mina läxor blir lite tråkigt i längden. För att ha något att berätta om så kan jag väl bara påpeka att jag har grym träningsvärk från vår träning igår. Istället för den vanliga löpningen körde vi lite funktionell styrka så idag kan jag inte gå upp för trappor för jag har så ont i mina lår och rumpan. En annan halvt intressant sak är att vi mnu är klara med våra volleyboll-lektioner och idag började vi med badminton som ju är skitkul! Hälften av klassen kunde spela, andra hälften har nog aldrig hållt i ett badmintonracket. Kul att man kan briljera i en sport till. När vi senare ska börja med tennis och handboll kommer jag inte vara riktigt så kaxig längre..


Onödigt vetande

Idag har jag fått veta att man kan får permanent skada på hjärnan om man har feber över 103 grader Fahrenheit (ca 39 grader Celsius). Jag vet ju inte om det stämmer, men det kan ju vara bra att veta nästa gång man har feber. Idag har jag haft volleyboll-lektion och en biologi-lektion, inte alltför ansträngande alltså. Volleyboll är ju faktiskt riktigt roligt. Och det är så  roligt så att jag har fixat ihop ett lag som ska ställa upp i Physical education majors club volleyboll turnering på onsdag! Nu säger jag inte att jag är bra på det, eller rättare sagt; det återstå att se om jag kanske ska påbörja en ny karriär efter fotbollen.


Super Bowl

Idag är det dagen som hela USA har väntat på; Super Bowl. Finalen i amerikansk fotboll som är hur stort som helst. Men i vårt rum har vi inte tid/intresse av det. Jag sitter här och pluggar lite biologi och snart blir det lite exercise physiology. Jag skulle haft detta gjort tidigare idag, men det tog mig cirka 5 timmar att komma igång! Brist på motivation kallas det. Eller ren och skär lathet?


Snöskottar-tävling

Det må ha tagit mig en dryg timme, men till slut var hon fri! Ja, bilen alltså. Efter den senaste snöstormen var det så mycket snö så ingen av oss har väl riktigt orkat ta tag i att skotta loss bilen som har stått med ett tjockt snötäcke över sig på parkeringen i över en vecka. Men just den här kvällen kände jag att det var dags. Jag har lite ärenden att uträtta imorgon och behöver alltså bilen. Att få tag i en skyffel var inga problem, det är tur att man har kompisar som är lite mer förberedda på naturens djävulstrick. Det svåra var att bestämma sig över på vilken sida jag skulle börja, vänster, höger eller bakom. Vallarna var ungefär lika höga på alla sidor, förutom framför bilen för då var det ingen vall - där var en vägg av snö. Tur att jag skulle bakåt alltså.. Men jag klarade det galant, och till slut så var jag loss. Snacka om lättnad och obeskrivlig glädje/stolthet när jag backar ut och står på bar mark igen. Och kul att se avtrycket som bilen hade gjort i snön hah! Glöm att jag parkerar där igen, då går jag hellre lite längre. Det är synd att jag inte har en bild att visa, ni skulle bli riktigt imponerade!

Nu värmer jag fötterna samtidigt som jag ska avnjuta ett avsnitt av min nya favorit-serie Glee.


Volleyball time!

Ikväll är det jobbkväll igen = tre timmars pluggande. Nu sitter jag och filar på ett volleyball quiz som min lärare bad mig göra till klassen, och eftersom jag inte kan ett smack om volleyball kan det ju ta sin lilla tid. Men jag ska säga att det är ju riktigt roligt att spela dock!

Väder update: Nu varnar de för isigt väglag, så folk i biblioteket får lov att åka hem nu innan det skulle bli för halt att köra. Åhhh USA, som ni måste lära er att sätta vinter/dubbdäck på bilarna. Det är faktiskt möjligt att köra bil på vintern, det går i övriga världen.


RSS 2.0