Sista helgen i amerikat

Söndag kväll och en ganska händelselös helg, förutom att Erica och hennes kompis Camilla var här några dagar. De hade en kurs att gå på på min skola så då passade det utmärkt att hälsa på mig! Men klass från 9 till 9 var ju inte det ultimata..

Så här några dagar innan jag lämnar detta landet för ett tag så tänkte jag bjuda på mina favoritreklamer. Inte många har kvaliteerna för att få mig att skratta (de flesta är riktigt frukansvärt tråkiga), men här är några som jag gillar!

Skittles


Staples


Orbit tuggummi


Min bok "Tove's bästa New York-tips" kommer i bokhandeln någon gång under hösten..


A New York State of Mind

Åh kära nån vad man kan vara slut efter 5 timmars konstant promenerande i stekande värme!

Ett tips till alla som planerar att åka hit till New York: Åk inte på sommaren om ni inte gillar 80 gradig värme med superhög luftfuktighet. Och åk inte samtidigt som resten av världen! Se även till att äta och dricka tillräckligt mycket under dagen, annars riskerar ni att blodsockret sjunker och det blir en väldigt grinig dag. Dessutom, om ni har ett speciellt önskemål på något ni vill köpa (typ billiga sjalar) åk först och främst till chinatown! Det är där man hittar dem, så slipper ni vandra i blindo i 3 timmar.
Sist men inte minst: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Strålande solsken = shorts, linne /klänning, och inte jeans och långärmat. Det var det enda av mina tips som jag följde.

Nu sitter jag på jobbet. Vädret är sådär fint idag så det gör inte så mycket att jag sitter inne. Det enda tråkiga är att jag är själv idag så jag har ingen att prata med. Slutar kl 4 och ska väl ta mig bort tilll Pratt för att träffa resten av skolan som är här för att titta på killarnas lacrosse match och umgås (festa).


Dripp, dropp

Glöm vad jag skrev sist. Regnet det bara öser ner och har gjort så hela dagen lång. Solen kommer inte tillbaka förrän på fredag.
Så vad gör man en regnig dag? Jo, jag hittade en intressant bok i biblioteket (ibland är det bra att jobba där) som handlar om Columbine high school massakern 1999. All fakta om alla inblandade, detaljerad info om händelseförloppet och bakgrundsfakta. Riktigt intressant! Vet inte riktigt varför, men det är så sjukt så det blir intressant. Dessutom har jag nu också tid till en av mina nördiga favoritsysselsättningar vilket är att sy korsstygn. Sydde klart en I-or igår och har nu börjat på en kissemisse.

Nu är det dags att åka och jobba några timmar.

Söndag=vilodag

Sommaren är äntligen tillbaka i NY! Både idag och igår har det varit upp emot 25 grader varmt och jag kan inte annat än njuta. Till och med så mycket så att jag igår gick ner och la mig på stranden ett par timmar. Jag gjorde lite nytta också genom att åka och köpa min kamera som jag fick i julklapp av pappa, så nu blir det många foton! Idag kanske jag tar lite foton, jag tänkte nämnligen njuta mer av värmen genom att åka och kolla på småtjejernas matcher idag.

Dessutom......trumvirvel..........nu är det äntligen bestämt när jag jag landar på svensk mark igen. Gott folk, boka in den 30e Maj i era kalendrar!


Supporter på hög nivå

Jag kommer inte ihåg om jag har nämt flicklaget som vi är "systrar" till. Nån som kommer ihåg?
Iallafall, de spelade match idag och eftersom jag inte har något annat att göra och det skulle vara kul att se dem så åkte jag dit. De är 9-10 år gamla och de är riktigt duktiga. Mycket bättre än jag var i den åldern! Det var jättekul att se dem spela och jag satt och snicksnackade lite grann med deras föräldrar (mest mammor). Det roliga var sen när vi skulle hem, så hoppade alla in i sina stora SUV's, Jeep eller Mercedes och jag tar vår lilla bil och kör hem (för övrigt den enda bilen som inte var svart eller grå). Där kände jag mig lite missanpassad så jag försökte köra därifrån så fort som möjligt haha!

Mimmi: haha när det gjorde jag ju inte riktigt. Alltså var jag nog skitkass! Det enda jag gjorde på träningarna fram till då var att hjula och göra kullerbyttor.


Roadtrip

Igår efter jobbet släppte jag av Sanna i Port Jefferson där hon skulle ta färjan till Connecticut, och därifrån var det bara 20 minuter till där Stephanie bor (där jag firade jul) så när jag ändå var där tänkte jag passa på att träffa henne som jag inte sett sen i julas eftersom hon varit i Spanien och pluggat under våren. Som tur var så var hon hemma så jag körde dit. Äntligen fick jag träffa henne igen! Stannade ett par timmar innan jag var tvungen att köra hem igen för att gå och lägga mig, men hann med att äta hemlagad soppa, färska jordgubbar, glass och uppdateras på allt som hänt.

Idag var jag duktig och tog en kort löprunda men jag ska säga det att jag behöver verkligen all hjälp jag kan få om jag ska lyckas hålla formen i sommar! Det är verkligen sååååå tråkigt att träna själv. Jag som trodde jag tyckte det skulle vara skönt att springa när jag väl kommit ut. Nejdå.


Ronaldinho/Spider man?

Som ni vet så fick jag slänga två av mina fotbollsskor för ett par veckor sen så nu sitter jag och letar efter ett par nya som jag tänkte lämna kvar här när jag åker hem, och så sliter jag upp de andra paren i sommar. Men holy crap vad det ska vara svårt att hitta ett par snygga skor! Har de senaste åren varit helt frälst i Pumas skor och är nu inne på deras hemsida och spanar. Men alltså, vem vill spela i ett par skor som ser ut att tillhöra Spindelmannen och har trampat i en pöl med ketchup och senap!

Det är iallafall inget som faller mig i smaken, och jag kan inte se hur någon kan vilja springa runt i de här fula skorna!

Working on a rainy wednesday

Trots att det regnar ute idag, och jag är instängd i biblioteket med absolut inget att göra så fick jag precis en anledning att dra lite på smilbanden. Ni som vill glädjas med mig: kollade precis mina slutbeyg och äntligen har mitt sista betyg kommit upp! Denna hemska terminen har gett utdelning, resultatet blev tre A och tre A- = GPA 3.8 (av 4.0) och mitt totala GPA ligger nu på 3.5 vilket jag ska se till att hålla.

På tal om regn. Jag var tvungen att gå in och kolla väderprognosen för de kommande veckorna och det ser ljusare ut längre fram. Temperaturen ska upp mot 22-24 grader varje dag. Jag hoppas de håller vad det lovat nu!

9 to 5

Nya planer. Jag trodde att jag var ledig från jobb denna veckan, men imorse ringde de från biblioteket och det hade blivit en miss i kommunikationen så jag ska jobba måndag till fredag 9 till 5. Lite jobbigt eftersom jag hade tänkt att hitta på lite olika saker denna veckan men jag är ändå glad och nöjd. Det var ju av denna anledningen som jag skulle stanna här några veckor.

Nu har värmen försvunnit också så det blir att ta på sig både jeans och en tjock tröja. Hoppas man kan få njuta lite av värmen, vad jag har sett och hört så har ni inte det mycket bättre hemma.

Utflyttade och inflyttade

Dagen som jag har fruktat mest av alla detta läsåret kom till slut. Dagen då det är dags att flytta ut ur dorm-rummet och packa ner hela ens liv (som får plats i några väskor och två lådor) och ställa det för förvaring i tre månader. Ett sjukt system att man ska behöva flytta in och ut varje år men det är väl bara att gilla läget antar jag. Mamma och pappa, ni ska vara glada att ni inte bor här för då hade ni minsanna fått vara med och hjälpa till. Det verkar vara en familjesysselsättning att hjälpas åt att flytta åt sin son/dotter/bror/syster. Överallt man tittar så ser man mammor, pappor och syskon komma kånkande på tunga väskor, lådor, soffor och mattor. Det är säkert många som får sitt enda träningspass för året den här dagen.

Men vi svenskar är tuffa! Här har vi inte några föräldrar som hjälper till så det är bara att ta hand om det själv. Några av tjejerna i laget har ett hus tillsammans och de är snälla och låter oss ställa våra grejer i deras källare, så hela veckan har vi gjort en och annan trip för att lasta av grejer. Tänk er 5 tjejer och hur mycket grejer man har. Så ser det just nu ut i matrummet. Jag och Sanna hade en hel grejer kvar att flytta idag så det blev ett par rundor fram och tillbaka, men förutom det hann vi med att stanna en stund på graduation då Josse och fem tjejer i laget tog examen idag. Ikväll blev det middag med Allie och hennes pappa innan de åker tillbaka till Buffalo. Det känns så sjukt att man inte kommer se någon på 3 månader men lite skönt ska det också bli att komma ifrån alla människor på skolan som man annars ser konstant och komma hem och se lite gamla ansikten!

I helgen spelar baseball ECC tournament final och så ska vi åka och mathandla(!) och sen har vi lov en vecka. Jag ber till gudarna att vädret håller i sig och kanske till och med blir lite varmare så man kan utnyttja värmen och njuta.

Done!

Äntligen kan jag också säga att jag är klar med skolan! För den här terminen. Den tuffaste finals-perioden jag har haft men jag tror också att det har gått bättre än de tre gånger innan. Just nu sitter jag på jobbet och njuter av att vara klar, har inte heller något att göra så tänkte passa på att göra en (tråkig) summering av mitt andra år i USA.

Har ju alltså varit här hälften av tiden och detta året har gått alldeles för snabbt! Det kändes som det var igår jag var tillbaka och tränade röven av mig på pre-season och förra veckan som jag var hemma i Sverige på sommarlov. Men det har gått snart 9 månader sen sist jag stod på svensk mark!
Detta året har nog varit mitt bästa år i skolan, och den sista terminen klart bäst. Det verkar som att jag går uppåt för varje termin så det kanske bådar gott inför kommande terminer. Jag kommer hela tiden mer och mer in i det amerikanska livet och college livet och jag kunde inte trivas bättre. Även om jag ibland har prioriterat läxor före fest så är jag ju faktiskt här för en anledning och jag ångrar inte att jag har pluggat så mycket som jag har gjort för det har (förhoppningsvis) gett utdelning. Okej, nån gång har jag väl ångrat mig men det får jag bättra till till nästa termin. Jag vet att jag kanske låter som en torrboll men det bryr jag mig inte så mycket om, jag och Anna har faktiskt lyckats göra biologipluggandet till ett nöje ibland.


Fotbollsmässigt har jag kanske inte haft den bästa säsongen i mitt liv vilket gjorde mig grymt irriterad ibland, men vårsäsongen har gått desto bättre och det känns bra inför nästa termin. Jag är kanske inte jättetaggad inför pre-season vilket betyder dubbla träningar i 40 graders värmde i tre veckor, och Cooperstest där man, om man inte klarar det, måste upp och springa varje morgon tills man klarar det igen. Så jag behöver all hjälp jag kan få för att klarar det där förbannade testet!


Nu väntar tre veckors jobb/sommarlov här sen är det flyget som gäller med destination Köpenhamn.

Fit & Well

Nu har jag bara ett prov kvar att plugga på. Boken heter Fit & Well och det är till min gym-klass, så jag ska läsa om träning och kost och mass skit som jag typ redan vet. Problemet med sånt som man redan vet är att här i detta landet älskar de multiple choice frågor (där du kan välja svarsalternativ från A-D) och frågorna är så kostigt formulerade så man fattar knappt hälften. Men man får läsa boken, svara på test-frågor och hoppas på det bästa imorgon.
Nu är det annars spänd väntan på att man ska få reda på alla andra finals som man har gjort. Två förra veckan och jag hoppas att mina lärare  är lite snälla och låter oss få reda på resultatet snart så man slipper gå och undra ihjäl sig.

Uppdatering av veckan då ALLT hände

Inte slutade händelerna i och med mitt senaste inlägg. Nej visst inte. Fredag kvällen mitt under pågående filmtittande gick brandlarmet igen! Man var så trött på skiten så man nästan övervägde att stanna inne efter alla dessa falska larm. Men då kom nästa överraskning. Vi går ut i korridoren och ser eld! Shit pommes, det är på riktigt den här gången! Det kändes så overkligt så man tänkte inte så mycket, in på rummet och ta på skor och så får vi förse Jess, som kom utspringande ur duschen, med kläder. Tar en snabb titt på elden och ser att det var en anslagstavla på vår våning som brann. Då var det bara till att kuta ut. Alltså, nån är så dum i huvudet och sätter eld på en anslagstavla. Hur kul är det?!?!?
I och med att det var en riktig brand den här gången kom det massa poliser, brandbilar och utredare för att släcka elden och utreda vad som startade den. Det tog en jäkla tid så vi fick stå ute och vänta i två timmar. Det sjuka var att innan alla fick gå in igen skulle de förhöra oss för att se om nån visste något om vem som startade branden. Det kändes så konstigt och overkligt så det var nästan komiskt. 2½ timme senare kunde vi fortsätta med vår film, och då var klockan över 11 på kvällen.

Lördag var en mer normal dag. Vi hade blivit bjudna att åka ut med Gary (han som hade BBQ-kväll för oss svenskar förra året) i hans lilla båt. Så vi fick åka en runda i Huntington bay och njöt av det fina vädret. Gick iland i Northport och åt lunch och köpte glass innan vi åkte tillbaka. Dagen i solen tog extremt mycket på energin så kvällen blev lugn framför TVn med lite biologiplugg. Söndag har det varit plugg för hela slanten, tre prov på tisdag kräver mycket jobb.

RSS 2.0