Våren är tillbaka

En riktig tråk-dag igår som tillbringades på mallet, i Pratt med lite raquetball och i soffan framför TVn. Idag är det i stort sett samma visa, enda skillnaden är att jag ikväll åker in till city för att möta upp familjen Hellblom och äta gott och snacka skit. Imorgon ska jag jobba hela dagen, perfekt eftersom det ska bli fint väder! Samma sak på fredag.. Men jag är glad att värmen kommer iallafall.

Dag 2 - "äventyret fortsätter"

Vaknade och insåg att vädret inte var riktigt lika fint som det var på lördagen. Fortfarande vår, men lite kyligt i luften. Det skulle inte hindra mig dock! Började medatt bege mig mot Vita Huset och tog en runda runt hela för att få foton från alla vinklar. Lyckades få med Obama som stod i fönstret och vinkade glatt åt alla turister.


Tog mig därifrån ner till Washington Monument som var större än man tror. 170 meter högt är det och om man åker ända upp i toppen kan man se upp till 40 miles bort! Detta var det enda jag verkligen ville göra, självklart så var biljetterna slutsålda just idag. Min vanliga tur!

När jag var där kände jag hur det började droppa lite och insåg att det nog är bäst att gå och köpa ett paraply (eftersom jag inte har någon bra jacka), så jag tog tunnebanan tillbaka till stan, in på H&M, köpte ett paraply och när jag kom ut hade det slutat regna. Jaja, nu har jag ett paraply till nästa gång jag behövde ett. Tog tunnelbanan tillbaka och började vandringen mot Capitolium. Det var lagom skönt väder att gå runt i, och överallt såg man folk komma joggandes eller cyklandes.


Hade sedan några timmar kvar, tänkte gå till Smithsonian Institute men insåg att det inte är ett museum utan ett dussin stycken! Så det orkade jag inte med. Tog då en runda från Capitolium bort till Lincoln memorial (igen) , förbi World War II memorial, och gick till Vietnam memorial som pappa tipsat mig om. Men det var skittråkigt. En lång vägg med massa namn på bara, så där gick jag bara förbi. Gick istället en runda i stan innan det var dags att äta middag - hamburgare!

Sen var min helg i Washington slut. Kort, men jag hade det grymt bra!

Dag 1 - "the adventure begins"

Dagen hade ju kunnat börja bättre.. På senare tid har min kropp bestämt sig för att inte vakna när alarmet går av, och lördagen var inget undantag. Min plan var följande:
05.00 - vakna och ha gott om tid på sig
05.45 - köra till tågstationen
06.16 - tåget går från Hicksville
07.00 - tåget är framme på Penn Station
07.30 - bussen går mot Washington
12.00 - framme!

i stället blev den som följer:
05.00 - alarmet ringer och ringer
06.50 - mitt backup-alarm ringer (om jag skulle somna på tåget)
07.00 - inser att jag försovit mig enormt!
07.05 - hoppar in i bilen
07.20 - parkerar i Hicksville, ser tåget komma
07.21 - kastar mig på tåget och pustar ut
08.00 - tåget är framme på Penn Station
08.30 - går på bussen, en timme senare än tänkt
13.00 - framme!

Tack vare att jag är född med en gåva som jag kan plocka fram när jag bäst behöver den (min snabbhet a lá Usain Bolt) så hann jag med tåget. Tänk om jag varit född utan den!...

Men, jag kom iallafall dit vid 2-tiden. Vädret var askalas och jag var väldigt nöjd över att vara där. Tänkte att det finns ingen tid att förlora så jag sätter väl igång turistandet direkt! Sagt och gjort, hittade till tunnelbanan och tog mig ut till Virginia och Pentagon. Det var jättetråkigt. Det första jag möttes av när jag gick av tunnelbanan var en skylt som sa "No photography". Men jag kan ju inte åka dit utan att ta ett enda kort, så jag fick smygfota så gott jag kunde. Döm själva hur bra jag skulle kunna vara som papparazzi..

Bredvid Pentagon låg Pentagon memorial, en minnesplats från 11 september.


Inte jätteintressant att se, men nu kan jag säga att jag varit där iallafall. Därefter åkte jag vidare till Arlington Memorial Cemetery, ett 2.5 kvm stort område med över 320 000 begravna soldater från USAs alla krig. Vilka filmer har spelat in där??? Det såg precis ut som jag trodde det skulle göra. Lite sorgligt men fridfullt att gå runt där, när man kom till Kennedy's grav var folk knäpptysta. Inte ens barnen sa något.

Varför lägger man stenar på gravarna så här??

Därefter gick jag tillbaka, det går en bro direkt därifrån tillbaka till Washington (syns på den fjärde bilden tillsammans med Lincoln memorial, washington monument och Capitolium), då kom jag direkt till Lincoln memorial så då avverkade jag det också :) när jag ändå var där. Det var verkligen inte mycket att se. En stor byggnad med en jättestor staty av Lincoln inuti. Det var det enda.


När jag var klar med det var klockan närmre 5 så då kom jag på att jag borde gå och äta något, så min jakt på ett ok matställe började. 45 minuter senare hittade jag ett som fortfarande var öppet (hallå, det är USA, här ska allt vara öppet till kl 9 även på lördagar!). Sen kände jag att det var dags att böjrja leta upp hostelet som jag skulle bo på. Det var en baggis. Var där vid 8, bäddade min säng och förberedde mig för att gå och lägga mig. Det gjorde jag också, kl 10. Var väääldigt trött efter en heldag med bara promenerande!

I <3 DC

Så har jag då avverkat min korta och intensiva tid i USA:s huvudstad. Om jag ska jämföra med New York som är den storstaden i USA som jag har mest erfaranhet av så måste jag säga att Washington är tio gånger finare, renare och mysigare! Okej, i NY finns alla stora turistgrejer och musikaler mm och det är ju en av de städer som man bara måste uppleva om man kommer hit. Men om man har tid över ska man definitivt åka ner till Washington. Det är verkligen en kontrast mellan städerna. I NY är man van vid att var och varannan sidogata är värsta soptippen, och avenyerna är inte mycket renare de heller. Gatorna i DC var rena, inte överfulla med folk och kantades av fina träd, och i var och varannat gathörna stod personer som hjälpte en om man var vilse eller bara hade en fråga. Jag hann med de största turistattraktionerna (hoppas jag) och är väldigt nöjd med min resa!

Tänkte ta en närmre beskrivning av helgen i nästa inlägg..

Framme!

Skriver ett snabbt inlagg innan tiden pa datorn gar ut. Har nu  2.5 minuter kvar.. Jaag sitter nu pa hostelet i Washington och lyckades pallra mig hit efter en lang dag med massa promenerande i  stan. Hittade fram till Pentagon, Arlington Memorial  Cemetary, Lincoln monument och strosa i stan. Imorgon ska jag tillbaka till Washingrton monument, vita huset och lite till.. nu ar det dags att sova om jag ska orka med imorgon. Hors igen pa mandag!


Washington, here I come

Eftersom det inte finns så mycket att göra här på campus när vi har lov så bestämde jag mig för att utnyttja tiden och åka till Washington över helgen. Lämnar skolan kl 5.30 imorgon bitti, kommer tillbaka mitt i natten på söndag/måndag. Kort men det kommer bli intensivt :) det finns ju mycket att se och göra där! Tyvärr verkar det som det ska regna på söndag eftermiddag så jag får hinna med allt jag ska innan det, sen bär det av hem igen.


Jorden anropar..

Ett meddelande till min kära far:
1. du kan väl vara hemma när man för en gångs skull ringer.
2. Hur ofta kollar du din mejl?

Jag behöver tips och råd från dig så när du ser detta kan du kanske kommentera eller skicka ett mejl.. Tack!

Uttråkad

Jag är så grymt uttråkad just nu. Sitter på jobbet och behöver verkligen plugga till mitt sista prov imorgon innan jag tar lov.

Men det går trögt.

Jag borde tycka det var kul, det är min klass om idrottskador (sjukt intressant!) men jag tror min hjärna redan gått på lov. En dag för tidigt. Det är tufft! Det blir väl till att vara uppe ett bra tag ikväll och sen upp kl 7 imorgon. Men sen! Ja då blir det väl till att tvätta och städa - vi kommer få besök av en recruit imorgon eftermiddag och jag lovade att visa henne vårt rum.

Spring break

Kom precis tillbaka från Hicksville där jag precis lämnat av Anna på tåget. Hon åker till Georgia några dagar. Ivana åkte till Florida+Bahamas imorse. Själv är jag kvar och har ett prov kvar innan jag också officiellt kan gå på spring break. Ett välbehövligt spring break.

Än så länge inget planerat (förutom jobb två dagar) men har lösa planer om en trip till Washington, stan , Erica i Jersey och så ska jag möta upp familjen Hellblom som kommer till NY på lördag.

Och så hoppas jag på fint väder också!

Fil och flingor

Ja det blir jag grymt sugen på med lite jämna mellanrum. Men tyvärr är det inte mycket jag kan göra åt. Amerikanerna har ännu inte kommit på hur gott filmjölk är! Iallafall, just nu är en sån stund som jag längtar hem till Sverige och att sitta i köket med en skål fil med lite All-Bran's eller müsli (eller vilka andra flingor som helst som inte till 60% består av socker!). Haha, ja drömma kan man ju. När jag kommer hem kommer jag äta filmjölk till förbannelse så det kommer dröja lagom till jul innan jag kan äta det igen. Å andra sidan, hemma får man inte kunga-frukostar (frukost i plural) bestående av ägg, bacon, omelett, havregrynsgröt, färsk frukt och våfflor. Tänk vad gott. Men jag röstar nog på filmjölk. Får jag bara det så är jag glad och nöjd.


Jobb!

Okej, Annica jag får väl beskriva mitt mål lite närmre då.. Men det var inte så speciellt eller snyggt. En av våra spelare fick bollen precis ovanför mittlinjen och ehla deras lag var på väg uppåt, så jag tog en löpning parrallellt med deras backar (precis som det står i alla böcker :P) och skrek allt vad jag kunde och då fick jag bollen till slut. SÅ då kom jag ensam med målvakten som sprang ut så det var bara att peta bollen vid sidan och sen rulla in den i öppet mål. Gött!!

Har en dryg timme kvar på jobbet men här är inte så mycket att göra, tack och lov. Det betyder att jag har tid att göra mina läxor, som jag verkligen behöver! En timme tills jag är hemma på mitt rum och kan gå och lägga mig, sen upp tidigt för lektion kl 8.

En helt vanlig helg i USA

Detta har varit en grymt skön helg! Om man tänker på vädret.. Om man istället tänker på matcherna igår eller värken i kroppen idag så har det varit en jobbig helg. Men jag ska väl börja med att berätta om matcherna igår.

Första matchen spelade vi mot Hofstra, en division 1 skola som bara ligger 15 minuter härifrån. De är rankade bland de 15-20 bästa skolorna i landet så det är självklart grymt duktiga. Men det blev bara 2-0 där det ena målet kom efter en rad missar av oss och det andra målet var riktigt snyggt. Dock så hade de det mesta av spelet men vi lyckades ändå spela runt en del och kom till en del lägen men tyvärr satte vi inte de få chanser vi fick. Det märktes att de var individuellt både starkare och snabbare än oss, och det är inte mycket vi kan göra åt..

Andra matchen spelade vi mot Wagner (också division 1), som också var bra men absolut inte lika bra som Hofstra. Skulle kunna säga att de var ungefär samma nivå som oss. Och det speglade resultatet också, 2-2 blev det, men vi skulle vunnit med 2-1 om vi inte hade slarvat med 1 minut kvar.. Att spela två matcher i rad är riktigt jobbigt och att sen göra det i riktigt sommarvärme gör det inte lättare. Så av förklarliga skäl var man så trött så man hade velat lägga sig ner och dö i slutet. Men på något konstigt vänster så fick jag någon sorts energikick när det var 20 minuter kvar! Och det var då det hände. Jag gjorde faktiskt mål. Riktigt skönt var det! Sen gjorde de sitt sista mål och då var den glädjen borta.

På kvällen var man helt slut så då var det bara att lägga sig i soffan och kolla på TV. Och ungefär så såg dagen idag ut också. Förutom att vi varvade TV-tittandet med lite läxa, mat och lite tvättande. Allt som allt en ganska skön söndag när jag tänker efter.

Upp till bevis!

Nu ska jag hoppa ner i sängen, men tankte först bara skriva av mig lite till. Som ni vet vid det här laget (jag har tjatat om det ett tag nu) så spelar vi alltså match imorgon mot två division 1 lag, så det är verkligen dags att visa vad man kan nu. Som Mark sa till oss idag: "Om du spelar bra mot Hofstra så kan du spela bra mot vilket annat lag som helst!" Och det är sant.

Jag är jättetaggad men samtidigt lite nervös, eftersom jag vet att jag inte alltid har hållt en jämn nivå i alla matcher. En match kan jag vara outstanding, nästa match syns jag inte alls.. Det är jobbigt att inte veta hur det kommer gå. För jag kan inte känna på förhand hur denna matchen kommer bli eller ens veta hur jag ska göra för att alltid vara lika grym och taggad. Jag kan känna mig riktigt laddad, men när det väl kommer till match så skiter sig alltihop. Antar att jag har en liten mental grej att jobba med.
Tycker inte att min uppladdning hade kunnat vara sämre heller. En lugn dag idag, och går och lägger mig nu, kl halv 11. Så håll tummarna att dagen imorgon är en bra dag!

På torsdags äts det ärtsoppa, på lördag är det fest..

..men fredag är ändå den dagen som känns bäst!

Japp, idag är det fredag. Dagen idag började som vanligt med min lektion om idrottskador, se frukost, ett långt snack med mamma på telefonen och nu har jag suttit här ett tag och bokstavligt talat äcklat mig själv genom att titta på videos av hemska idrottsskador. Usch! Den som är känslig varnar jag för att ta en närmre titt på saken. Ni andra kan, om ni vill och klarar av det, gå in på youtube och kolla upp hur mycket ni vill. Men jag garanterar att ni inte klarar mer än tio minuter! Jag tänkte att jag skulle vara tuff och kolla lite, det borde vara intressant och dessutom ska jag ju jobba med det i framtiden så då måste jag kunna se det. Men det var det värsta jag sett! Såklart letade jag upp de klippen där det stod "worst ever" eller "nastiest injuries you've ever seen". Jag vill inte nämna något av det jag såg, eller ens lägga upp en av videorna eftersom det verkligen var hemskt, och jag tänker på er som kanske inte vill se det.. Kanske dags att tänka på karriärbyte?? Nej skämt åsido, men jag ber till gudarna att ingen av de idrottarna som jag kommer ta hand om råkar ut för något av det jag såg nu. Nej, jag ber till gudarna att ingen över huvud taget råkar ut för det!! Det såg verkligen hemskt ut.

Jag tänkte att jag kanske ska skita i att visa en bild på vår katt också. Annars kanske ni slutar läsa..

(Hur stavar man till över huvud taget???? Jag trodde svenska var en av mina starka sidor..)

Welcome to the hotel of California

Gick till brevlådan idag och där låg ett brev från mormor :) älskar att få en liten hälsning hemifrån. När det dessutom ligger lite foton i kuvertet också så är det ännu roligare! Annars har våren förhoppningsvis kommit på riktigt nu. Inga problem att gå i bara t-shirt, det är nästan så att man får byta jeansen mot shorts.. Hur är det hemma?

Nu är det bara en vecka kvar till ett välbehövligt lov. Jag har bara två presentationer och tre prov kvar. Herre min skapare! Spring break är inte helt planerat, det enda jag vet är att jag inte har något planerat! Jag har en vecka att göra precis det jag vill. Kanske tar en två-dagars trip till något ställe, åker in till stan en dag, två dagar ska jag jobba. Utöver det ska jag göra precis det som faller mig in! Kanske får plugga lite i slutet eftersom skolan rivstartar med två prov och två quiz veckan efter.. Men det kan jag ta.

"walking around on broken legs"

Nu ska jag strax springa ner till lektionen i gymmet. Har en timmes "lektion" där meningen är att vi ska bekanta oss med ett gym och dessutom tränar under lektionen för vi har tre tester som ska utföras vid tre tillfällen för att se om vi förbättrar oss. Det första är hur många armhävningar man klarar att göra, det andra är hur många situps man kan göra på en minut och det sista är att vi ska springa 1,5 miles (ca 2,5 km) på tid. Inget av testen är någon jätteutmaning när jag har både sprungit och kört styrka tre gånger i veckan sen januari, det är bara det att det känns så fruktansvärt onödigt..

Updatering: Katten jag pratade om i förra inlägget är alltså vår slaktade katt som vi använder oss av på biologin.

Vintern rasat ut bland våra fjällar

Åhh vad det är kul att ligga klarvaken kl 01.00 när man har morgonträning 07.30 imorgon bitti! Det kan ju bero på glassen jag tryckte i mig för två timmar sen, men något ska man väl ha för att fira att provet idag faktiskt gick otroligt bra! Är stensäker på att jag bara har max ett eller två fel. Så då tycker jag det är OK att ta "lite" glass. Eller, så värst lite blev det kanske inte haha.. :)

Hur som helst, har mycket att stå i denna veckan, det ska planeras/väljas klasser till nästa termin, prov och inlämningar ska göras klart, träning varje dag och så slappnar jag av med alla läxor på jobbet. Dags också att ladda för lördag då vi spelar match igen. Möter två division 1-lag så det gäller att vara på topp. Vädret kommer dessutom vara fint hela veckan så uppladdningen hade nog inte kunnat bli bättre. På fredag spelar dessutom softball sin första hemmamatch så då får man gå dit och kika. Och få lite sol på sig.

Föresten, funderar på att bjuda er på en bild på vår katt. Nått som önskas eller??

Ny favvolåt

Idag när jag satt och slösurfade upptäckte jag en ny favoritlåt. Har ni samma musiksmak som jag?


Ännu en söndag

Idag, som alla andra söndagar, var det slappande och plugg som gäller. Efter igår behövdes både och. Matchen spelade vi mot Pace i störtregn och den slutade tyvärr 0-0 trots att vi hade större delen av spelet och flera farliga målchanser. Jag fick inte spela mer än sammanlagt 45 minuter kanske. Otroligt besviken. Men jag får väl försöka se det positivt. Hur man nu gör det.

Men på kvällen blev det andra bullar. Det var Danielle's födesedag så vi var ett stort gäng som åkte till en bar och hade en riktigt rolig kväll trots ihållande ösregn. På väg hem i taxin (kl 2) insåg vi att detta var natten som vi nu ställer om till sommartid. När klockan 3 minuter senare var 3.03.. Jobbig överraskning. Idag vaknade jag hyfsat tidigt och satt och lyssnade på regnet och åskan tills Anna kom och hämtade upp mig så vi kunde åka och äta frukost (det är för långt att gå ju!). När vi var mätta åkte vi tillbaka igen och jag fick mig en trevlig pratstund med storasyrran. Sen har dagen till största delen bestått av förnekande av allt plugg jag har och TV-tittande. Nu sitter vi här, kl 12 och fixar till mitt paper till tisdag, kollar lite mer på TV och bloggar.

Bara två veckor till välbehövligt spring break.

Dags för match

Idag ösregnar det. Håll alla era tummar att vår match imorgon inte blir inställd! Jag förstår inte varför människorna i det här landet ska ha så svårt för att hantera lite regn eller snö, men i alla fall så är det så att om det regnar inatt och imorgon så är risken stor för att de ställer in vår match. Vill inte det! Spelar mycket hellre match i ösregn än inte alls, nu när det har gått si så där 4 månader sedan vi sist spelade match. Det kan dessutom inte bli värre än i höstas när vi spelade borta mot Southern New Hamsphire i riktigt ösregn och det kändes som att det var runt 0 grader. Skitkallt verkligen! Det hjälpte ju inte heller att ha underställ, det gjorde det nästan värre. Menmen vi vann matchen och det var ju tur det! Man kan ju inte plågas i 90 minuters regn och kyla för att sen förlora..

I kväll har vi slappat vid TVn och myst med lite chips och choklad framför diverse TV program och avslutade med en av mina absoluta favoritfilmer: Dreamgirls. Men nu är det läggdags, och så håller jag alla tummar jag har att det blir match imorgon.
God natt!

Dags för match

Idag ösregnar det. Håll alla era tummar att vår match imorgon inte blir inställd! Jag förstår inte varför människorna i det här landet ska ha så svårt för att hantera lite regn eller snö, men i alla fall så är det så att om det regnar inatt och imorgon så är risken stor för att de ställer in vår match. Vill inte det! Spelar mycket hellre match i ösregn än inte alls, nu när det har gått si så där 4 månader sedan vi sist spelade match. Det kan dessutom inte bli värre än i höstas när vi spelade borta mot Southern New Hamsphire i riktigt ösregn och det kändes som att det var runt 0 grader. Skitkallt verkligen! Det hjälpte ju inte heller att ha underställ, det gjorde det nästan värre. Menmen vi vann matchen och det var ju tur det! Man kan ju inte plågas i 90 minuters regn och kyla för att sen förlora..

I kväll har vi slappat vid TVn och myst med lite chips och choklad framför diverse TV program och avslutade med en av mina absoluta favoritfilmer: Dreamgirls. Men nu är det läggdags, och så håller jag alla tummar jag har att det blir match imorgon.
God natt!

Shit tasty (skitgott)

Har hittat ett helt sjukt roligt Youtube-klipp med en brittisk radioprogramledare som försöker lära sig svenska. Första delen lärde han sig svenska fraser, andra delen lärde han sig särskivning och hur det kan låta om man särskriver, tredje delen är det meningar med mycket sch- och sj-ljud. För det första så är rösterna på skivan de lyssnar på konstiga med konstig dialekt , sen är det sjuka meningar de har också. Som till exempel "sjutton generade sjätteklassare sjunger tjeckiska skitsånger". I del två lärde han sig skillnade mellan "får jag köpa en gift orm?" och "får jag köpa en giftorm?". Första delen var det meningar som "han är ute på en åker och åker" och "ät inte filen med filen, använd skeden" (på engelska: don't use the file for the sour milk, use a spoon). Jag kan ha grymt sjuk humor ibland, så jag förstår om det bara är jag som tycker det är kul :)
Första klippet:                                                                      Andra klippet:

Tredje klippet:


Nu är det dags för mig att stänga av det här och börja plugga på mitt prov till imorgon. Sen ska jag ner till Pratt på lektion och springa 1,5 mile.

"to my lover Meryl Streep"

Sitter och kollar på Oscars-galan och tack och lov så vann Sandra Bullock best actress! Hon hade det bästa talet för kvällen :). Egentligen är väl inte Oscars-galan så mycket att bry sig om tycker jag, massa kända människor som klär sig fint och tackar varandra. Men ibland kan det vara kul. Som Sandra Bullocks första Oscars-vinst och dans-uppträdandet halvvägs igenom programmet.
Helgen har bestått av plugg, träning och basket. Biologiprov och kinesiology väntar i veckan så jag har suttit och nötat in muskler, skelett och bilder på döda katter. Men intressant är det i alla fall.

Dessutom känns det som att våren har kommit nu. Igår när vi tränade var det så skönt vår-väder och idag hade det suttit perfekt att sitta 5 timmar och kolla på softball match, tyvärr får det vänta två veckor..

God morgon

Nu sitter jag här och försöker komma på något intressant att skriva, plus att jag ska skriva klart min uppsats till i eftermidddag. Finns inte mycket att berätta om. Träningen igår morse var inte så dålig som jag trodde, trots att klockan var halv åtta på morgonen och det snöregnade så lyckades vi sätta de flesta passar där de skulle vara, och spelet var inte alltför illa. Så det ser ljust ut inför vår match nästa helg. I och för sig var det äckligt kallt om fötterna, och halva laget var borta på grund av klass eller att de var sjuka. Men man får se det positiva! Imorgon är det upp kl 6.30 för träning kl sju, sen har jag lektion åtta till 10. Därefter ska vi iväg och välja rum och rumskamrat till nästa år.

Upp och hoppa

Precis hemkommen från dagens biologilektion, och tror ni vi blev både besvikna och förvånade när vi kommer dit och får reda på att läraren har flyttat fram vårt quiz eftersom det var så många som hade bett honom göra det. Sen när var det eleverna som bestämde? Vi har haft över en vecka att plugga på detta, och det är bara ett quiz!
I alla fall, idag var det även dags att skära mer i vår katt. Jag tycker det blir bara roligare och roligare, så länge vi kollar på musklerna. Om nån vecka ska vi börja kolla på organ och så - inte lika roligt..

Nu är det läggdags, eftersom det fortfarande är snö på marken och på vår plan så är den enda träningstiden vi får på konstgräset onsdag och fredag morgon kl 7.30! Inte mänskligt. Men antar att vi inte ska klaga, det är trots allt bara två veckor det handlar om.

RSS 2.0