Trött dag

Frågan är om det är normalt att fortfarande ha ont överallt fortfarande? 10 dagar efter senaste matchen. Fotbollsinvalid för livet eller vad säger man..? Dock så är hälften av smärtan träningsvärk i benen från vår löprunda igår, så det ska jag inte klaga på även om jag känner mig halvt handikappad när det tar mig 5 minuter att gå ner för trapporna.

Nu sitter jag och försöker skriva på min uppsats till imorgon men jag börjar bli riktigt trött. Var uppe halv 7 imorse för att hämta Allie på flygplatsen och har sedan inte haft en lugn stund idag förrän kl 5. Jag antar att det är så att vara vuxen så det ska jag väl inte heller klaga på, men när jag blir stor får jag iallafall göra precis det jag vill. För övrigt tog det oss säkert dubbelt så lång tid att ta oss till och från flygplatsen på grund av NY-trafiken. Jag kan förstå att det är rusningstrafik IN till New York, men när vi står i bilkö österut FRÅN New York så är det bara för mycket. Vem ska på det hållet?? Det är verkligen något som jag inte kommer sakna när jag åker härifrån.


Bildkavalkad

Sitter och tråkar på jobb nu men bör nog sätta igång med att skriva på nästa uppsats för den här veckan. När den är kvar har jag bara en kvar till fredag och sen är det dags att börja tänka på finals. Eftersom det inte är mycket som händer nu (har ju mest skrivit om fotbollen hittills) så kan jag bjuda på lite bilder från den senaste tiden..

East Coast Conference Champions!


Efter vår första vinst i NCAA slutspelet!

Nationalsången..

Jag och Anna tog en trip till Niagarafallen.




Promenad i höstfina Central Park..

Veckans höjdpunkt: American Museum of Natural History!


En meteorit..

Alla djuren såg verkliga ut..


Slut på lovet

Imorgon återgår vi till skolan och vardagen, nu är det slut på ledigheten. Förhoppningsvis kommer dagarna gå fort även om vi inte tränar varje dag, men som alltid mot slutet av terminen har man mycket att göra och stressen bärjar komma nu. Helgen har bestått av uppsatsskrivning, strosande på mallet och TV-tittande. I fredags tog jag och Anna oss in till stan där det inte blev varken Empire State Building eller Brooklyn Bridge på grund av kasst väder, men en promenad 40 gator upp från Penn Station till American Museum of Natural History (där Night at the museum utspelas) och sedan 3 timmars vandrande på museet tog musten ur oss. Eller rättare sagt ur våra fötter. Tanken var sen att ta en liten runda i mysiga SoHo, men efter vår låååånga dag sa var vi inte så pigga på att gå ännu mer, speciellt inte när det kändes som att hela USA hade tagit sig till NY för att shoppa på "Black Friday" (kallas dagen efter Thanksgiving när alla affärer har super-rea och öppnar redan 4 på morgonen). Trötta som få tog vi tåget hem vid 5-tiden och spenderade resten av kvällen i soffan eftersom det var för jobbigt och smärtsamt att röra på oss.

Idag har vi varit duktiga och tagit oss ut på en kort löprunda! Måste hålla formen man har nu, snart kommer julen och egenträning är tyvärr inte inte min starka sida.


Thanksgiving break

I eftermiddag beger vi oss till Buffalo (Niagara Falls) där vi har blivit inbjudna att fira Thanksgiving med Allies familj. Stannar ett par dagar och kan förhoppningsvis få till ett besök till Kanada precis som sist. Flyger tillbaka på fredag och tänkte passa på att stanna en dag i city när vi ändå är där, jag och Anna har fortfarande grejer att bocka av på vår NY lista. Bland annat att åka upp i Empire State Building, gå på Naturhistoriska museet och Brooklyn Bridge. Sen är det dags att börja plugga eftersom jag har tre uppsatser till nästa vecka att skriva klart.

Dock är det idag endast fyra veckor till jul!


Nu är det slut

Det räckte inte ändå fram för oss idag. Vi förlorade med 1-0 och fotbollen är definitivt slut för detta året.

En riktigt sur förlust, jag tyckte inte att de var SÅ jättebra. Visst var de alla väldigt snabba, uthålliga och starka men de var inga utomordentliga fotbollsspelare. Vi visste att de skulle trycka på redan från start och vi klarade det bra, men efter ca en kvart in i andra halvlek kom målet. Vi hade en del halvchanser men kom tyvärr inte tillräckligt nära. Hade vi bara haft ett par chanser till så tror jag att vi hade kunnat göra mål.. Efter matchen var jag inte ledsen, inte arg och inte förbannad. Jag var bara helt tom. Det enda jag verkligen ville göra just då var att åka hem till Sverige och få ligga på soffan. Idag var nog också enda dagen hittills i år som jag verkligen, på riktigt, saknade alla där hemma. Vi svenskar gick direkt in i bussen efter matchen medan alla andra stod kvar ute och pratade med sina familjer. Det suger att det ska ta slut, speciellt att förlora mot Deanna som spelar i det andra laget, jag unnar inte henne någonting.

Nu är vi bara vanliga studenter, kan inte skylla på fotbollen för nånting, inte gå i mjukis varje dag, inte klaga på att man är trött eller har ont någonstans. Jag undrar vad man ska göra med sitt liv och all ledig tid som vi kommer ha nu fram till jul.


Dagen D är nära

Ikväll åker vi iväg med bussen mot West Chester, Pennsylvania. Som jag säkert nämt tidigare så möter vi alltså St. Rose som är rankat etta i landet, vi är rankade #13. Är superladdad! Dels för att vi vill vinna och gå vidare, dels för att det är just St. Rose, men mest av allt för att vi avskyr deras målvakt som spelade hos oss i två år. Mitt mål för den matchen är förts och främst att vinna och sen göra mål på henne! Det är min högsta önskan just nu. 

Nu har jag en timme kvar på jobbet sen har jag danslektion kl 2 och därefter är det sista "riktiga" träningen innan matchen, imorgon blir det väldigt lätt. Håll alla tummar ni har för oss!


Sweet 16!

2,5 månad utan förlust, och det ska vi försöka hålla i 2 veckor till! Vi vann matchen idag med 2-0 och går därmed vidare till tredje rundan i NCAA, även kallat SWEET 16! Alltså, nu är det bevisat att vi garanterat är ett av de 16 bästa lagen i landet. Sug på den karamellen, som Ann-Helen skulle ha sagt. Vi kommer möta St. Rose som är rankat etta i landet, så det kommer bli grymt tufft. Men som vi har sagt hela tiden, nån gång ska de förlora och vad är det som säger att det inte skulle vara mot oss? Det bästa är att vi kommer missa någon dag i skolan. Det är väl egentligen inte så bra, men så skönt!


Dan före dan

Imorgon spelar vi vår första match i slutspelet. Det kommer bli mot AIC som igår slog ut Georgian Court med 3-0 här på vår plan. Jag hann med att se andra halvlek och blev inte direkt imponerad, dock så var matchen redan över då och AIC försvarade bara och det andra laget hade inget effektivt anfall. Jaja, man ska väl inte haka upp sig för mycket på motståndarna, det gäller bara att vinna.

Idag måste jag börja plugga på mitt prov som jag har på tisdag, kommer inte ha så stor lust eller tid att göra det imorgon och sen är det helt plötsligt måndag igen! Igår hade vi varmt höstväder igen. Hur är vädret i Sverige..???


Det gar bra nu!

Igar kvall samlades vi alla nere i Pratt for att titta pa sandningen dar de skulle presentera vilka lag som gatt vidare i NCAA samt hur slutspelet skulle se ut och vilka man fick mota. Med spanning glodde vi pa TVn och fick snallt vanta igenom alla regionerna innan var till slut kom sist. Da fick vi reda pa att vi ar andra seedade i regionen vilket betyder att vi for det forsta kommer att arrangera forsta slutspelsmatchen pa fredag mellan Georgian Court och AIC, sen kommer vi fa mota vinnaren pa sondag. Grymt att vi fick hemmaplan! Det hade vi verkligen inte forvantat oss. Dessutom far vi ju en match mindre vilket ar skont. Vinnaren pa sondag spelar match nasta vecka mot laget som vann pa andra "halvan". (Det ar alltsa 6 lag som gar vidare fran varje region). Lite svart att forklara men ni fattar..

Jag uppmanar er att halla tummarna for oss pa sondag!

Nu ska jag satta mig och ga igenom det sista infor mitt prov senare idag. Darefter har vi traning och sen vantar mer plugg pa mitt prov pa fredag.


ECC champions!

En kall jävla dag var det igår, men det gjorde oss inte så mycket för vi firade oss varma. Efter full tid stod det fortfarande 0-0, men efter bara 1 minut in i förlängningen gjorde Alexa mål vilket betydde att vi för tredje gången på fyra år vann conference playoffs. Nu väntar NCAA slutspel nästa helg!





Dessutom tog vi hem storkovan i priser och utmärkelser, bland annat Offensive player of the year, defensive player of the year, goalkepper of the year, rookie of the year och coach of the year. De andra lagen hade inte en chans!

Säsongen fortsätter..

Vi vann matchen igår med 5-1 och spelar då conference playoffs final imorgon. Allihopa där hemma, håll tummarna för oss kl 20! Våra motståndare kommer bli Queens som vann den andra semifinalen på straffar. Förhoppningsvis kommer det gynna oss att de spelade en tuff 110 minuters-match medan vi hade en hyffsat behaglig match. Men det trodde vi sist vi mötte dem också och då hade vi problem.
Nu måste jag plugga järnet. Inför mitt prov på tisdag hade läraren sagt till klassen att "ni ska inte förvänta er att bli godkända, det är ett jättesvårt prov". Kul att läraren säger så.. Men det gäller väl att se till att kunna det så slipper man oroa sig.


Slutspel!

Imorgon spelar vi semifinal i conference mot Molloy. Har ni en ledig stund över kl 17 så håll tummarna för oss! Tyvärr verkar det som att vädret kommer vara ganska kasst med pissregn hela dan, men dock kommer det inte vara så kallt och det tackar jag för. Hellre regn än kyla.
Nästa vecka är det mycket som händer. Förhoppningsvis spelar vi NCAA slutspel och dessutom har jag tre prov samt två stora inlämnar. Hallelujah, men det ska väl gå det också.


November igen

Tiden går ju otroligt fort. Nu är det redan November och snart bara 1,5 månad till ett skönt och efterlängtat jullov. Då ska jag njuta av att vara hemma, baka pepparkakor och kanske lussebullar, laga mat och äta massor av julgodis. Sen hade det ju varit kul att vara ute och leka i snön, så håll tummarna att det blir en vit jul. Här har det nu blivit höst på riktigt, och idag var första dan som det inte räckt med bara en tröja utan man måste ha två när man ska ut. Än så länge är det inte kallt nog att ha jacka, men det dröjer väl bara en vecka eller så. Det spelar egentligen ingen roll, det enda är att det blir så sjukt kallt att spela fotboll i kylan. På träningarn kan man ha både tröja och byxor men på matcherna får du minsann klara dig med bara underställströja. Men som jag har sagt innnan; om det krävs att vi ska behöva spela i 10 minusgrader för att vi ska komma långt i slutspelet så gör jag det utan bekymmer!

Eftersom ni är så tråkiga och inte vill gissa på  min halloween utklädnad så får jag väl bjuda på en bild.. 


5 M&M's!


Skräcktider

När det ändå är Halloween, varför inte passa på att gå och kolla på en skräckfilm på bio? Jag kan konstatera att det är ingen bra idé. Halloween eller inte - det finns ingen bra tidpunkt att titta på skräckis. Punkt slut. Jag trodde också att jag klarar mig bra utan att bli alltför uppskrämd men ikväll blev jag motbevisad.

Jag och Anna fick för oss att gå och kolla på Paranormal Activity 2 idag. Eftersom vi var lediga från fotbollen, och det går inte att sitta en hel dag och plugga, så tänkte vi få in ett biobesök. Nån kläckte den dumma idén att kolla på Paranormal activity, och på något konstigt vänster så tog vi oss till biosalongen utan att bli stoppade varken av varandra eller av någon annan. Det tog ett tag innan det blev riktigt läskigt, men efter ca en timme fick vi nog! I början tänkte jag vara tuff och hålla ut, dessutom ville jag ju veta vad som kommer hända, men det gick inte. I ögonvrån ser jag Anna med luvan över huvudet och antar att hon nog inte stortrivs. Men vi ville inte gå. När det sen ska börja försvinna människor hit och dit och osynliga krafter gör som de vill så klarar jag inte mer. Jag har sett både The Ring 1 och 2 och The Grudge 1 och 2 så jag kan se skräckfilmer. Men det här räknar jag inte till en skräckfilm, det är något mycket värre än det.

Bara en liten varning till alla er som ännu inte sett den..


RSS 2.0