Dan före doppare-dan

Vilken dag! Det har kommit ännu mera snö, och nu ser det verkligen ut som en riktig jul även här nere. Vi skulle ta oss från Lomma idag upp till gamla kära Helsingborg, vilket brukar ta 30 minuter, men idag tog det 1,5 timme! Väl där fick man massa god julmat hoss mammi, och hemlagat julchoklad hos Kia och Mia. Fick tjuvöppna lite julklappar redan idag också, och dessutom äta massa pepparkakor och lussebullar. Jag gillar julen! För det mesta..

Jag är en lugn person
med takt och ton
måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still
och det ska mycket till
innan jag blir exalterad.
Men jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut
och snön ligger djup
och slädarnas medar slinter.

Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.


Livstecken

Jag överlevde flygresan med råge. Det kändes som den kortaste resan av alla mina resor fram och tillbaka över Atlanten. Var hemma i nya huset vid 8.30 tiden på morgonen och då bar det iväg för sista inhandlande av julklappar med systrarna. Kan nu också konstatera att jag börjar få agg mot julen och all hysterin! Folk är allmänt otrevliga och det ska nästan bara handla om hur dyra presenter man själv gav bort. Som jag brukar tänka, det är tanke som räknas..

Här är det dessutom riktig vinter! Flera minusgrader och massa snö. Borta i New York hade vi en centimeter snö som låg kvar i 3 dagar, det är allt vi haft. Så det var faktiskt kul att få se ett vinterlandskap, och extra kul att man får en vit jul trots att man bor i Skåne!


Slutkörd

Hej vad det går undan! Helgen är redan slut och imorgon har jag inga finals men vi ska träffas i klassen ändå och spela dodgeball på den första lektionen och på eftermiddagen ska vi visa upp vår dans för physical education lärare och elever som inte kunde ta sig till den första uppvisningen. Däremellan ska jag jobba, eller rättare sagt plugga inför sista provet på tisdag. Sen ska jag helt plötsligt sätta mig på tåget för att åka till flygplatsen.

Nu måste jag gå och lägga mig, för jag är riktigt trött efter att ha kommit hem kl 6 imorse för andra lördagen i rad. Så blir det när man går ut i stan..


Klar för dagen, kl 10.30

Min enda uppgift för dagen var min final kl 9, den tog mig en timme sen kunde jag gå tillbaka till rummet och känna mig nöjd. Nu ska jag ta mig i kragen och gå ner och och springa lite, sen har jag bara några sysslor att göra. Efter det blir det till att plugga till provet imorgon.

Det är sjukt vad tiden går fort. Det är redan tosdag idag, och innan jag vet ordet av så kommer även denna dagen vara slut och sen är det helt plötsligt helg!


Lilla My


7 dagar

Om exakt 7 dagar och en timme lyfter jag på väg hem till kära Sverige. Det är alltså så här i slutet av terminen när man kan känna hur nära det är innan man åker hem, man längtar mer och mer för var dag trots att det bara är en vecka kvar. Under resten av terminen så tänker man inte alls på det. Men jag kom också precis på att syrrorna i Uppsala inte åker hem oftare än vad jag gör, så egentligen så är det inte så speciellt som jag tror att det är haha.

Jag kom precis hem från min absolut sista lektion för terminen och det är så skönt att den delen äntligen är över! Nu har jag bara tre finals och en uppsats kvar att fokusera på. Egentligen skulle jag haft en final till på tisdag men den missar jag på grund av att jag åker då, men som tur är så var läraren väldigt förstående och han låter mig ta provet när jag kommer tillbaka efter lovet. En rolig ska som inte har med detta att göra överhuvudtaget är att det igår kväll snöade lite grann för första gången i vinter! Det var en stor händelse här över..


Let's Dance

Jag vet inte om jag har nämnt att alla dansklasser på skolan har en gemensam termins-avslutning där man får visa upp sin dans som man tränat på under halva terminen för alla på skolan, vänner och familj. Uppvisningen var i onsdags förra veckan om det var faktiskt riktigt roligt! Även om ni vet att jag är så långt ifrån en dansare som det går, så måste jag säga att det var mycket roligare än jag hade förväntat mig. Var skitnervös innan vi skulle början men när vi väl hade satt igång så kändes det nästan precis som en vanlig lektion. Sen att man ibland blickade ut över publiken och hörde halva mitt lag skrika sig hesa när de hejjade(?) på mig och Nicole var ganska kul och uppmuntrande.

Men det jag skulle komma till med det här inlägget var min lärare filmade hel dansen och en elev i min klass har lagt upp filmen på Youtube. Se och njut!


Snart slut

Usch vad jag vill att tiden ska gå bara liiiiite fortare så att det kan bli dags för mig att åka hem. Alldeles för mycket som hinnas med att göra just nu. Men jag har bara två uppsatser kvar att skriva, sen fyra finals så jag ser definitivt ljuset i tunneln. Men det är en lång jäkla tunnel! Dessutom måste jag gå och betala skolagiften, jobba som vanligt, försöka träna, köpa julklappar, omregistrera bil och försäkring, och ha ett socialt liv. Det är inte alltid humöret är på topp kan jag väl säga..


Tove i ett nötskal

Sitter här på kvällen och bör städa min del av rummet, skrivbordet ser ut som ett bombnedslag och garderoben går inte att stänga för det ligger skor på golvet och överallt. Men jag ska säga till mitt försvar att utrymmet man har är inte det största och det krävs nästan att man städar och håller iordning varje dag för att det inte ska bli överfyllt med kläder, skor och annat på golvet/stolen/soffan. Här är mitt skrivbord just nu..

Dessutom har jag ett par uppsatser som jag ska finslipa innan jag skickar in dem. Helst idag. Men som vanligt är jag inte förvånad att jag lyckas skjuta upp allt jag ska göra så mycket jag kan.


Grattis Amanda!

Idag för 20 år sedan föddes min kära Amanda Weberg, och det ska man ju fira :)
stort grattis! Vi hörs och ses snart..


This is the day that you will all remember...

..as the day that you almost caught Captain Jack Sparrow. Japps, lördagkväll och den spenderas bäst framför TVn med Pirates of the Caribbean, och min favvo Johnny Depp! Köpte mig lite choklad, en donut, cola och en skvallertidning för att hålla mig underhållen även i reklampauserna. Denna helgen har verkligen blivit en helg att ladda inför de sista 7 dagarna i skolan innan finals, jag har slappat i min säng, slappat i soffan, framför datorn, och tagit en runda i köpcentret som för övrigt är helt galet. Orkade inte gå mer än en timme för jag avskyr allt folk. Snacka om att julhysterin redan har börjat!

Föresten, på jobbet igår fick jag höra att jag tydligen liknade Baby Spice. Jag har väldigt svårt att se likheterna, men antar att jag ska ta det som en komplimang.
  


Fa-la-la-la-la-la-la-la

Jaha, här jag sitter jag ensam på mitt rum och skriver en uppsats samtidigt som jag lyssnar på julmusik. Låter riktigt tragiskt men det är faktiskt väldigt skönt. Julmusik hade jag kunnat lyssna på varje dag, men det skulle förstöra stämningen ju. Men nu är det December och julstämningen är på topp i detta landet (och har varit så ända sen Halloween var över), dessutom har vi en kanal i bilen som bara spelar julmusik dygnet runt! Så varför sitter jag då ensam här? Jo för båda mina rumskompisar har gett sig iväg till varmare breddgrader över helgen med/till pojkvänner, och även om det betyder att jag kommer bo ensam i tre dagar så ska jag passa på att ha lite egentid när jag kan. Det är inte ofta det händer när man bor tre stycken i ett rum..

Imorgon måste jag iväg och köpa en chokladkalender! Det är ett måste varje år och man kan aldrig bli för gammal för det.

Har lite dålig motivation med att skriva den här uppsatsen så tar lite ful-bilder som vilken annan bloggnörd som helst.. (som ni ser så börjar mitt hår bli liiite långt..det ska klippas i vinter!)



RSS 2.0