Nån gång ska va den första..

Äntligen vann vi på övertid! Vi gjorde 1-0 åtta minuter in i övertiden och det var vi verkligen värda, speciellt efter att vi missat fyra riktigt bra målchanser men då hade vi inte turen på vår sida. Hittills har vi 5 vinster, 2 oavgjorda och en förlust. Det ser bra ut. Nu fortsätter vi att köra på mot Bridgeport på lördag!
Jag är helt slut i både kroppen och huvudet och funderar på att gå och sova nu, kl halv tio. Ja det blir nog så. Som tur är har jag ingen läxa till imorgon, men jag tror ändå inte att jag hade kunnat koncentrera mig på den nu.

Sovmorgon

Nu är kl 10 och vi har precis stigit upp. Det var skönt att få sova ut lite längre, ofta brukar vi vakna vid 8-9 tiden även på helgen så det här var otippat men riktigt skönt. Nu är jag riktigt sugen på frukost och senare idag blir det frisörstuga då både jag, Ivana och Carro ska färga håret. Mitt kommer bli mörkare, som vanligt. Jag gillar det men hade gärna velat testa något annat en gång men är inte riktigt säker på vilken färg. Nån röd nyans kanske?

Matchen igår slutade 4-0 till oss, tjohoo! Efter ca 6 minuter stod det redan 2-0 och då kändes det ganska lugnt att vi skulle fixa det, vi gjorde alla fyra målen i första halvlek så i andra tog vi det ganska lugnt utan att de lyckades hota speciellt mycket. När vi skulle värma upp gick vi förbi deras lag och alla hade målat sig i ansiktet och sprayat håret i deras färger, ungefär som man gjorde när man var 13 och spelade Kalles Kaviar cup. De hade laddat extra mycket för den här matchen bara för att det var oss de mötte, därför var det extra kul att vinna som vi gjorde.


Derby

Om en timme har vi team breakfast nere i Pratt, kl halv tre startar matchen mot NYIT som är våra närmsta grannar. Ungefär som om vi Eskil och HDFF skulle mötas. Sist vi möttes vann vi med 1-0 (jag missade en straff), och året innan vann vi med 2-0 (jag gjorde mål). Det är alltid jämna matcher mot dem, vi får se hur det går idag.
Veckan som gått har varit ganska normal; vanliga skoldagar och vanliga träningar. Det är inte mycket som händer så jag har inte så mycket att skriva om.


Träningsvecka

Nu ska vi gå iväg och äta frukost, men tänkte bara skriva lite kort eftersom det var ett tag sen jag skrev. Nästa match som vi har är inte förrän på lördag, så denna veckan blir "normal" med vanliga hårda träningar vilket faktiskt ska bli kul. Det är segt i längden att bara ha lugna träningar i och med att det är dan innan match eller dan efter match. Ikväll kommer det bli mycket löpning, jag kan väl inte påstå att jag tycker det är kul med löpning men jag tror absolut att det behövs nu.
Igår hade jag danslektion igen och vi började dansa på riktigt, tidigare har vi mest bara gjort massa stretchingövningar, men igår dansade vi över hela golvet. För min del såg det inte jättebra ut, men i slutet av terminen hoppas jag att det kommer se bättre ut.


Första målet!

Vi vann matchen idag mot Molloy med klara 4-1 och det var en bra match från vår sida. Dessutom gjorde jag mitt första mål för året, på hörna! Jag gjorde exakt samma sak när vi mötte dem förra året på just den planen, skönt att göra det två år i rad. Ikväll ska hela laget fira genom att gå ut tillsammans, det är första gången vi kan göra det sen vi kom hit i Augusti så det ska bli kul.


Slut på veckan

Matchen i onsdags slutade 2-2 trots hundra lägen och två övertider. Imorgon har vi match igen mot Molloy och vi spelar på den planen för tredje gången på en vecka. Det var där vi spelade de två matcherna förra veckan. Jag gillar faktiskt den planen även om det är konstgräs, kanske mest beroende på att jag gjorde mål förra året när vi spelade där och spelade kanske min bästa match för den säsongen. Vi får se hur det slutar imorgon!

Igår var det värsta ovädret här. När vi går och äter ser vi några regnmoln en bit bort men tänkte inte mer på det. När vi sen ska gå har det börjat regna lite grann så vi går i rask takt hemåt, då börjar det också åska och blixtra som aldrig förr. Halvvägs hem hör vi ett så högt dån så blixten måste garanterat slagit ner nånstans i närheten, jag lovar att ni aldrig hört något liknande! Hur som helst så bestämmer vi oss då för att börja springa till bilen för vi skulle åka bort till IKEA direkt efter vi ätit. 30 meter från bilen öppnar sig himlen och vi får kuta och slänga oss in i bilen, jag kastade mig in lite väl snabbt så klantig som jag är slår jag i huvet i dörrkarmen haha. Något ska man ju självklart göra. Det roliga med amerikanarna är att när det regnar blir det panik överallt och det stod bilar parkerade vid sidan av vägen för att det tydligen regnade för mycket. När vi kom hem igen kollade jag upp läget och tydligen var det en ganska kraftig storm som drog in över New Jersey och New York, massa träd blåste ner över bilar, hus, elledningar och tågspår och skapade kalabalik.

Kolla in bilder på stormen på http://www.nytimes.com/interactive/2010/09/17/nyregion/storm-readerphotos.html?hp


Bortamatch=sura lärare

Nu vet man att vardagen har börjat på riktigt, imorgon har vi första bortmatchen där vi också kommer missa lektioner (och jobb). Jag kommer missa min danslektion och läraren är inte alltför glad för det. I och med att det är dans så är det svårt att ta igen det på egen hand, det är inte precis några skriftliga läxor som vi har. När jag dessutom berättade att vi kommer missa två lektioner till blev hon än mindre glad. Men tyvärr är det inte mycket jag kan göra åt det, jag hoppas att de lärarna jag har denna terminen har förståelse för att man är idrottare och tar hänsyn till det när de sätter betyg och inte ger mig sämre betyg för att jag råkar missa lektioner!

Philadelphia University står för motståndet imorgon och till min glädje spelar de på naturgräs! Alla matcher vi har spelat hittills har varit konstgräs och jag gillar inte det alls, det går för snabbt för mig. Det har till och med Mark påpekat för mig, "vissa matcher kommer passa dig bättre och vissa sämre beroende på vilket underlag vi spelar på". Hahaha jag tycker det är ganska kul! Hemma i Sverige tycker jag att de flesta är jämnsnabba så där tillhörde jag mitten/toppen, här däremot har vi några i laget som är jättesnabba och jag är inte en av dem.


Vinst!

Matchen idag var kl 10 på morgonen, jag brukar ha svårt för att vara på topp så "tidigt" på morgonen men idag gick det ändå bra. När vår senior Jessie gör sitt första college-mål 50 sekunder in i matchen kunde man inte riktigt klaga på starten. Tack vare det kunde vi släppa lite spänningar och matchen slutade till slut 3-1 till oss och vi spelade riktigt bra, det var inget snack om saken. Det bästa med en så tidig match var att kl 1 hade vi redan hunnit äta lunch också så resten av dagen blev väldigt lugnt och man behövde inte känna sig stressad över att man måste hinna med massa läxor innan man ska gå och lägga sig.

Måste bjuda på en reklam som visades på US Open, måste nog vara den gulligaste och roligaste reklamen på länge!


Pasta party!

Ikväll har vi laddat upp inför morgondagens match genom att ha pasta party hos våra lagkompisar. De hade stått hela kvällen och lagat mat till oss; sallad, två sorters pasta, vitlöksbröd och kanske världens godaste dessert - Oreo chocolate dreams! Man krossar Oreo-kakor och blandar det med Philadelphia-ost. Smält blockchoklad och häll över och låt det stelna i kylen. Gudomligt gott!

Imorgon börjar vi dagen tidigt med frukost tillsammans kl 7.30, matchen är kl 10 och då är det vinst som gäller. Matchen i fredags slutade 6-0, det hade kunnat bli fler mål om: 1. domaren inte hade dömt 15 felaktiga offsides mot oss, 2. vi inte hade missat öppet mål typ 5 gånger och 3. om Mark hade tillåtit oss att fortsätta göra mål efter det 6e då det fortfarande var minst 15 minuter kvar av matchen. Tyvärr inget mål för min del men det kommer väl..


Rosh Hashanah

Förra året införde de på skolan att vi inte ska få ledigt för typiska amerikanska helgdagar, som olika presidenters födelsedagar och liknande. Däremot får vi ledigt för alla möjliga religiösa högtider. Vi började vår första skolvecka med att vara lediga två dagar tack vare den judiska högtiden Rosh Hashanah och senare i höst kommer Yom Kippur (som tyvärr infaller på en helg detta året..). Så man kan konstatera att vi fick en riktig mjukstart på terminen.

Nu sitter jag och "jobbar", men det är ganska dött i biblioteket så jag tänkte göra klart min första läxa till nästa vecka. Slutar kl halv två och då ska jag springa ner till Pratt där vi samlas innan hela laget åker och äter middag. Ikväll är det dags för match nummer 3! Vi möter Post University som enligt rapporter ska vara riktigt usla, så jag hoppas att jag får sätta ett mål!


Det finns vissa fördelar med att plugga i NY

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är US Open kvartsfinaler! Hurra hurra hurra!

Yes, igår tog vi en impuls trip till kvartsfinalerna i US Open mellan Wozniacki-Cibulkova och Söderling-Federer. En once in a lifetime upplevelse som inte gick att tack nej till. Det finns inte mycket att säga, så jag låter bilderna tala för sig själva..


Wozniacki vs. Cibulkova

Vinnare: Wozniacki. Go Danmark!

Söderling vs. Federer

 


Helgens äventyr

Dålig uppdatering har det varit på sistone, men av förklarliga skäl. I onsdags fick vi börja dagen tidigt med att flytta från våra tillfälliga rum i Post Hall till våra riktiga rum i Brookville. Det tog en halv evighet kändes det som men vid 3 tiden var vi äntligen klara med flytt och möblering. Men då var det dags att börja packa och förbereda sig inför vår trip upp till Massachussetts där vi skulle spela våra första två matcher för säsongen. Åkte dit på onsdag kväll och kom hem sent i lördags kväll. Första matchen spelade vi mot UMass-Lowell och den slutade tyvärr 0-0 efter två övertider. Fredagen hade vi ledigt och då tog vi tillfället i  akt och åkte till köpcentret ett par timmar innan vi åkte tillbaka till hotellet. Då var det dags att ha color night! Vi blev indelade i grupper och varje grupp fick i uppdrag att framföra en reality show, och vi fick se både wife swap, jersey shore, teen mom och biggest looser. Grymt underhållande!
På lördagen spelade vi den andra matchen, denna gången mot AIC. Tyvärr blev det förlust med 2-1 efter förlängning. Det blev ingen rolig bussresa hem.. Nästa match är på fredag, och då gäller det att ta första vinsten.

Idag var första dagen i skolan och jag tror att jag kommer ha ganska intressanta lektioner som alla kommer handla om idrott och hälsa, och en dansklass. I slutet av terminen kommer vi ha uppvisning och jag har varit nervös över det ända sen jag fick höra det för två år sen!


RSS 2.0