Pluggplugg

Nu sitter jag och Anna i biblioteket och försöker plugga till vårt biologiprov på tisdag. Men efter ett tag blir det ganska tråkigt så vi tänkte göra som alla fjortisbloggare glr nu för tiden för att liva upp stämningen lite för att orka sitta lite till. Här är resultatet:



Åhhhhh nu snöar det igen..

Som jag nämde i mitt senaste inlägg så har det regnat för fullt den senaste tiden. Det ändrades idag då regnet snabbt förvandlades till snö. När jag gick till lektionen kl halv 6 var det snöblandat regn (som inte la sig) och när jag nu gick hem från jobbet så var det minst 5-6 cm snö på marken och det blåste rejält också! Kul vad vädret kan skifta snabbt. Egentligen ber jag till gudarna att in lektion blir inställd imorgon (har ett quiz som jag inte riktigt pluggat på) men samtidigt är det min favvolektion på hela veckan så jag vil ju gå! Dessutom har vi redan missat två lektioner..

Om skolan blir inställd imorgon (vilket jag till 90% är säker på att den kommer bli) så kommer jag inte ens kunna låna min bok i biblioteket som jag behöver för att göra min läxa till nästa vecka. Dessutom kommer Pratt vara stängt så vi kommer isåfall inte ens ha träning. Vad ska man göra en sån dag då, när man inte kan ta sig någonstans? Antar att sånna dagar är till för att plugga. Men jag har inte så stor lust med det imorgon eftersom jag gjort det varje dag de senaste tre veckorna.. Dock så skulle jag behöva det. Hmm, det får jag väl bestämma imorgon. Menmen, först ska ju skolan bli inställd.

Så här mycket snö är det nu kl 11 på kvällen


Det regnar som aldrig förr

Nu har det regnat tre dagar i rad. I helgen var jag så trött på snön som fortfarande ligger kvar att jag hellre såg att det regnade bort. Men nu är jag så trött på regnet att jag hellre ser att det snöar. Men tydligen ska det komma ännu ett snöoväder ikväll. Kan det inte bara bli vår?
Jag sitter och lyssnar på Bohemian Rhapsody och pluggar till nästa lektions läxförhör.. Efter lektionen blir det lunch, träning, lektion sen jobb ikväll. Sen bums i säng eftersom jag har lektion kl 8 imorgon bitti. Sen är det helg! Efterlängtat.

Livet är fullt av beslut

Ja nu går jag och funderar igen. Ska jag stanna en stund i sommar, eller ska jag åka hem direkt? Ska jag läsa en eller två kurser i sommar eller ska jag hem direkt? Ska jag snabba på min studietid eller ska jag ta en långsammare takt? Ska jag bli klar om 1,5 år eller om 2 år? Ska jag utnyttja mitt fotbollsstipendium här eller ska jag inte? Ska jag söka in till grad-school nästa år eller ska jag vänta ett år? Var ska jag jobba i sommar? Hur gör jag nästa vinter? VAR ska jag söka in till grad-school? NÄR kommer jag bli klar med skolan? VAD ska jag göra när jag är klar med skolan?

Jobb och jobb

Sitter på jobbet och gör min läxa.
1. världens bästa jobb när man kan göra läxor under tiden.
2. brukar ha pli på mig att göra läxorna då också.
3. men idag går det bara inte!

Har två artikel-analyser till onsdag men som vanligt sitter man här två dagar innan och får inget gjort. Det blir ju kanske inte bättre av att jag har noll koll på vad jag ska skiva om, och att det här är till min education-klass som jag inte bryr mig ett skit om. För femtielfte gången: jag ska inte bli lärare, så jag skiter i hur man bäst lär barn att läsa och skriva. Kunde inte bry mig mindre!

Usch ja, bara fem veckor kvar till spring break, alltså lika länge som vi redan har gått. Man börjar se ljuset i tunneln, trots att det bara gått fem veckor. Sen kommer jag äntligen hem igen!

Helg!

Om en kvart ska vi ner till poolen och simma. Också väldigt tråkigt. Jag kan ju berätta att just nu har vi ingen rolig träning, löpning, styrka och simning. Det kan nästan inte bli tråkigare. Tur att vi har en timmes innefotboll på söndagar för att inte dö helt.. Dessutom har jag en grym träningsvärk efter träningen igår. Usch vad jag gnäller.

Marlene: 16-åriga tjejer är lite jobbigare än 16-åriga killar :) Och sex stycken på samma gång är väl sådär.

Det lööööööser sig!

Så har helgen passerat och även halva skolveckan. Lördag-söndag hade jag efterlängtat besök från Erica och det blev utgång på irländsk bar, massa ätande och en tur till Century 21. När honåkt hem var det dags för mig att ta fram skolböckerna igen då jag har ett prov och ett quiz idag, ett quiz imorgon och två prov, ett quiz och två uppsatser till nästa vecka. Men det ska gå det med!  På lördag kommer det 6 recruits hit och jag hade hoppats på att slippa ha en i mitt rum denna gången (eftersom jag inte bor med Allie längre) men nu bor jag istället med Carro och självklart ska hon ta hand om en, så det blir socialisering till max. Synd då jag hade hoppats på att få en bra plugghelg, menmen man får ta hand om de små liven (födda -93) och vara snäll mot dem för jag kommer få spela med dem mitt sista år här.. Nu börjar jag känna mig gammal.

Som jag kanske sagt så tränar vi nu 5 gånger i veckan med allt från styrka till löpning och simning. Häromdagen sprang vi 5 miles, cirka 8 kilometer, jag kom in på godkända 38 minuter men kan ju göra klart för alla från och med nu att jag ALDRIG kommer börja med långdistanslöpning. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Tydligen så syns det hur kul jag tycker det är, jag har fått det beräftat från tre personer att jag ser jättearg ut när jag springer. Men det kan bero på att jag är det! Jag kan inte hjälpa det, det är så otroligt tråkigt att jag inte ens kan försöka få det att bli roligt eller tänka på något annat. Tänk er själva, det är 30 minuters löpning i ganska högt tempo. Jag dör nästan hellre, så tråkigt och jobbigt är det! När man dessutom ska ner till gymmet och köra styrka direkt efter gör inte saken bättre..

Jag har ju tjatat om hur mycket snö vi har det, så här bjuder jag på en bild från mitt rumsfönster. Tyvärr är den enda utsikten jag har en stor parkeringsplats men lite snö har vi ändå kvar. Kanske inte ens hälften av vad ni har hemma , men lite kan jag få skryta med..

Hon är här igen!

Nu sitter jag här på mitt rum med Erica :), nu har vi verkligen tagit tag i att ses (eller rättare sagt, HON har tagit tag i det.. haha) så hon kom hit idag och snart ska vi gå och kolla på killarnas basketmatch sen ikväll ska vi till en bar där en av killarnas pappas coverband ska spela. Det kommer nog bli trevligt! Imorgon är det ju alla hjärtans dag, något som vi i Sverige inte riktigt firar men som här börjar bli nästan lika stort som Halloween (vissa pyntar fönstrena med hjärtan.. då har man gått lite långt tycker jag).

Eftersom jag nu bor med en norrlänning står vinter-OS på hela dagarna och dagen planeras utefter skidskyttarna och Anja. Haha, kanske inte riktigt men visst har hon koll på tiderna alltså. Jag bryr mig inte riktigt lika mycket..

Hon är hemma igen

Idag var dagen då storasyrran landade i Sverige efter ett antal månader (6-7??) på resande fot. Började med två veckor i USA hos mig sen blev det mellan- och sydamerika innan turen gick till Asien. Men nu är hon alltså hemma igen! Hoppas på att kanske kunna växla några ord med både henne och den andra syrran snart. Ja alla andra som jag lämnat hemma för den delen..
(JA mamma och pappa, vi ska laga telefonen.. snart.)

Nu är det träning igen, sen biologilektion och jobb. Imorgon är det veckans näst roligaste lektion: Care and prevention of atheltic injuries.

Då hände det igen!

Nu har det visst gått ett tag sedan jag senast skrev. Har bland annat att berätta att skolan idag blev inställd på grund av "för mycket snö". Det har snöat under dagen och nu är det kanske uppe i 20 centimeter snö, tillräckligt för att stänga av alla skolar. Klart att man tycker det är underbart! Men sjukt konstigt och lite bevis på vilket konstigt land det här faktiskt är ibland. Hemma hade det inte ens funnits på tal att stänga skolor, då är det bara att suck it up och pallra sig iväg även om cykelturen till skolan skulle ta 20 minuter längre än annars. När de dessutom stänger kläd- och mataffärer då börjar man undra vad det är för folk här.

Den senaste veckan har jag dessutom fått brev hemifrån! Det första var ett paket från pappa som innehöll lite tidningar och kexchoklad :) det var precis vad jag och Carro behövde efter träningen i måndags. Det andra brevet var från mina kära vänner Hanna och Amanda. Tack så mycket!

Häromdagen hittade jag dessutom den perfekta födelsedagspresenten till Mosan. Bara 5 månader tills dess..

Irriterad..

Jag vet att man inte ska dra alla över en kam, men efter igårkväll är jag så irriterad och känner agg mot alla indier här borta. Historien är så här: jag och Anna har biologi tillsammans denna terminen och eftersom man på labben ska dissekera en katt var det extra bra att vi skulle få vara tillsammans och göra det. Iågr var första lektionen då vi skulle ta bort skinnet (huden?) så att det enda som syntes var alla muslkerna. Och vi hade planerat det så bra, jag skulle instruera henne på hur hon skulle skära eftersom hon är van vid sånt. Dessutom knystade läraren fram att om vi klarade det på 15 minuter fick vi pluspoäng! Tyvärr var vi för många elever i klassen så det fick hoppa in en indisk kille med oss, han var några år äldre än medelåldern i klassen så vi tänkte att det kommer nog gå bra ändå. Men icke sa nicke! Det första han gör är att snitta upp den stackars katten rakt igenom alla muskler över magen och bröstet! Misslyckande direkt. Vi blir helt förskräckta och säger till honom att vi inte ska skära igenom musklerna utan bara skinnet. Jag vet inte om det var att han inte fattade vad vi sa (som sagt var han indisk och ganska dålig på engelska..) men nästa snitt han gör är rakt igenom musklerna igen! Då fick jag sån lust att slita skalpellen ur hans hand och ge honom en rejäl örfil eller något. Behöver jag säga att vi inte klarade det på 15 minuter. Och resten av tiden gick ut på att försöka rädda kattens öde, alltså att så fint som vi nånsin kunde separera skinnet från musklerna men vårt lilla "missöde" gjorde det lite svårare.
Ursäkta om jag har överreagerat i detta inlägget, men om man inte är säker på vad man ska göra så låt bli!

RSS 2.0