Tur i spel otur i kärlek?

Nu har jag visst inte skrivit något på ett par dagar, får väl skylla på att jag gör så mycket annat på dagarna som att plugga, gå i skolan, jobba och träna. Men har en rolig sak att berätta. Igår kväll var det "pratt after dark" nere i gymmet där det var lite festligheter med skylt-makeri, smoothies, luftkudde-hinderbana, små-tävlingar som på tivoli och massa andra spel. Vi spelade på tivoli-tävlingarna efter att vi hörde att man kunde vinna cash-prize, och en gång i halvtimmen drogs en vinnare som skulle få tävla om pengarna. Helt plötsligt kommer managern för Pratt och letar efter mig och drar med mig ut från gymmet, och jag och Anna blir ju nervösa att jag har gjort något så att jag ska få en utskällning eller något. Men lyckligtvis skulle han bara berätta att de hade dragit mitt namn och jag skulle få tävla om pengar! Tydligen hade de ropat mitt namn i högtalarna ganska länge men det hade ju inte jag hört. Tävlingen gick ut på att jag stod i en bur och så blåste det runt massa pengar som jag skulle fånga, och så vann jag den summan jag fångade. Fick tag i 23 dollar till slut, vilket inte är så illa pinkat tycker jag!

Idag blev det en kort dag i stan, mer klarade vi inte av i kylan. Men lite kulturella var vi - fick nämnligen in ett kort museumsbesök.

Mardrömmen har börjat

Tisdag idag och det är min roligaste men jobbigaste dag. Börjar 8.00 med motor learning, sen är det kinesiology och efter träningen ikväll är det biologi i fyra timmar (lektion och labb). Idag har jag också en grym träningsvärk i överkroppen efter styrkan igår så dagens löpning och styrka kommer ju gå som en dans (eller inte). Eftersom det var första träningen igår efter vintern valde tränarna att testa oss genom att låta oss springa coopers testet, jag som hatar långlöpning mer än något annat. Men tack vare att jag hade Anna som kunde dra upp tempot klarade vi det med 20 sekunders marginal. Nu är det dags att gå ner och döda benen..

Mamma: Nej tyvärr går inte Les Miserables, vi får väl åka till London eller någostans och se den. West side story kan vi se när ni kommer hit.. :)

Humerus, Ulna, Radius, Femur, Tibia

Nu är första veckan i skolan slut och jag tror det kommer bli en tuff men riktigt intressant termin. Jag ska läsa Biologi (kroppen/skelett), en education klass, fyra stycken physical education klasser: "fitness and conditioning", "att förhindra och behandla idrottsskador", "Motor Learning" (typ motorik) och "kinesiology" (om muskler och skelettet). Nu är jag glad att Thomas var stenhård mot oss i gymnasiet när vi läste människa,i drott och hälsa för jag kommer faktiskt ihåg ganska mycket av det! Och det är tur, för egentligen ska jag inte få läsa kinesiology och behandling av skador förräns efter att jag har läst klart biologin. Utöver skolan har jag börjat jobba lite också, och nästa vecka ska vi sätta igång med hårdträningen.. Löpning/styrka 2 ggr, nån fotbolls"lek"träning, fys i poolen och ett inomhusfotbollspass. Kul att de varierar det ganska mycket, det var så tråkigt förra året när vi gjorde samma sak hela tiden kändes det som. När jag kommer hem i sommar ska jag vara fit! Så då gäller det bara att hålla det tills jag ska tillbaka hit i höst.

På skolan har vi en stor konsert arena där det varje vecka är uppträde eller koncerter och denna helgen var Broadway-musikalen Hairspray här och uppträdde. Extra billiga biljetter för studenter och då kan man verkligen inte låta bli att gå! Och det var riktigt bra också. Jag älskar ju musikaler och den här gjorde mig inte besviken. När det blir lite varmare i vår så har vi bestämt att vi ska åka in till stan och gå på en annan musikal. Dock är det svårt att bestämma vilke eftersom vi är många olika viljor här.. Jag vill helst gå på Lejonkungen, Mamma Mia eller West Side Story, men det finns ju så många fler som Billy Elliot, Wicked, Chicago, The Phantom of the Opera och Mary Poppins.. Svårt val. I lördags bestämde vi oss för att testa IHOP (pannkakshus) till frukost och det var inte dåligt. Jag fick fyra tjocka amerikanska pannkakor med banan och jordgubbar på. MUMS! Det höll mig mätt ett bra tag, men socker-kicken var inte dålig den heller haha!


Nu blir det bokletande på internet och sen får jag ta och kolla om jag har nån läxa att göra till i veckan.

Födelsedag!

Glömde att jag skulle skriva ett litet grattis-inlägg till min bästa storasyster som fyllde år i lördags, men det glömde jag såklart. Så det blir nu istället.

GRATTIS MIMMI!
Nu börjar du bli gammal ;) haha

Hoppas du har det bra i Kina, jag kunde tyvärr inte missa min träning så kunde inte komma.. Hörs snart!

Skolstart

Imorgon börjar vi skolan igen så idag har det varit lite uppladdning och fix. Dessutom har jag fått en ny rumskompis i Carro. Allie flyttade ihop med Denean eftersom hennes rumskompis ska bo hemma så då bönade jag och bad om att Carro skulle flytta in hos mig istället, och det ville hon ju såklart. Nu har vi precis möblerat om så nu är det bara uppackning och organisering resten av kvällen. Även om jag inte är så värst taggad på att börja skolan och att börja (hård)träningen så har det varit kul de två senaste dagarna när man har fått träffa alla igen. Som alltid känns det som så har det varit jag som stod här och tog emot alla, fast det är ju så det blir om man väljer att stanna kvar..

Det blir läggdags tidigt ikväll eftersom jag har lektion kl 8 imorgon. Varje dag föresten. Tufft känns det som, men om man tänker efter så är det samma tid som man började skolan varje dag hemma så det är inte så konstigt egentligen. Förvånansvärt många som har lektion kl 8 imorgon så vi blir många på frukosten.

Kissemisse

När jag satt och läste en Cosmopolitan-tidning för ett tag sen så såg jag en reklam som jag nästan kissade på mig av skratt. Och då skämtar jag verkligen inte! Försök föreställ er det, ni sitter helt ensam i soffan och läser en intressant tidning, och helt plötsligt vänder ni blad och får se den här bilden:

JAG HÖLL PÅ ATT DÖ!

Det är den roligaste reklamen jag har sett i hela mitt liv (reklam för kattsand). Det måste vara något speciellt bra de har kommit på här i USA, jag har då aldrig sett mina katter där hemma ha det här problemet..

Back in Brookville 123

Idag fick vi (äntligen) flytta in i våra rum på skolan igen, så kvällen har ägnats åt att packa upp, städa och sortera. Hur annars ska ma fördriva en fredagkväll? Vissa kollar vist på Let's Dance men inte här! I alla fall, det är konstigt vad mycket skit man spara på, åtminstone jag, spelar ingen roll hur ofta jag städar och så jag behöver sortera på mitt rum minst två gånger i halvåret. Men det är kul att se vad man har haft liggandes i en låda i flera månader. I helgen blir det att ta en tur till Target och köpa nya kollegieblock. På tisdag börjar skolan igen. Slut på ledighet.

Men imorgon ska i alla fall jag och Sanna ta ett träningspass och dessutom ska vi kolla på tjejernas simtävling! En lång dag i Pratt alltså.

En torsdagkväll i Hicksville, NY

Vi har precis kollat på ett av de roligaste TV-programmen här i USA, nämligen "Are you smarter than a 5th grader?" och nu sitter jag, Sanna och David i vardagsrummet medan Khalid står i köket och lagar mat. De gånger han har lagat mat i sitt liv kan man nog räkna på en hand, så vi är spända på hur resultate kommer bli och om vi vågar äta det haha. Nej men det kommer nog bli bra!

Senare ikväll blir det middag imed Josse och imorgon ska vi flytta tillbaka till skolan!

I Paradiset!

Efter ett kort stopp på skolan för att skriva ut vägbeskrivning och karta satte jag kurs mot Newark för att åka och hämta upp Sanna som komm tillbaka idag. Det gick skitbra fram till jag kom till Brooklyn. Och det gick skitbra efter Brooklyn också. Men någonstans däremellan virrade jag bort mig lite haha.
På Google maps stod det att jag skulle ta vägen genom Manhattan, och jag tyckte det verkade bra, lätt att hitta och raka vägen (ingen omväg över Queens eller Staten Island). Dock så tycker jag att alla vägar borde ha skyltar till flygplatserna, hur ska man annars hitta rätt..? I alla fall, jag svängde av motorvägen för att komma på nästa motorväg som skulle ta mig över till Manhattan och det var där jag råkade svänga fel. Hamnade nånstans i Brooklyn och hade ingen som helst koll på hur jag skulle ta mig tillbaka till där jag tog fel (det var inte direkt att vända och köra samma håll tillbaka) så jag fick köra på känn. Såg skyskraporna på Manhattan lite längre bort och körde i den riktningen, såg också en motorväg en bit ifrån så jag tänkte att det kanske är rätt. Och simsalabim så ser jag helt plötsligt en skylt med rätt motorväg så det vara bara att köra ut på den och sen var det raka spåret till bron. Lätt som en plätt!

På vägen hem tog vi en väg som vi kände till, men det var en rejäl senväg. Bilkö tre gånger och en resa på 2.5 timmar iställer för 1 timme och lite till. På den sista bron satt vi i minst 45 minuter utan att röra på oss, fick fråga tullvakten vad det var som hade hänt och han berättade att det var en bilexplosion. Men när vi väl fick röra på oss och körde förbi så såg vi inget spår av det.. Frågan är om han talade sanning, han verkade vara lite butter haha.







Lösgodis skänkt från Maria. En dag i city i helgen.




Nu sitter jag och Sanna och vilar upp oss och försöker komma på vad vi 1. ska laga för mat ikväll, och 2. ska hitta på ikväll och imorgon. Förslag?

Chokladsugen

Sitter nu i min säng och äter pistasch-nötter, lyssnar på musik och värmer mig. Värmepannan här i huset gick sönder igår kväll igen så det blev en kall natt. Fick det lagat i kväll och det tar ett tag för värmen att spridas i hela huset så man får vänta tålmodigt på att bli lite varm igen. Ska kolla lite på film innan jag ska lägga mig, och imorgon är det dags att plocka upp Sanna ! Välkommen tillbaka.

Kvalitet i Amerikanska hus?

Har inget att göra, sitter just nu i ett svinkallt hus och väntar på att David ska vakna så vi kan dra till skolan och få lite värme och träna. Så då tänkte jag väl att jag kan göra den här listan som Amanda ville att jag skulle göra..


VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Inte mycket tror jag, gick väl i femman på Västra och spelade mest fotboll tror jag. Det var nog under den här tiden jag gick på både innebandy, gympa och friidrott samtidigt också.. Men gympan dumpade vi ganska snart efter det isåfall, och friidrotten var inte alls så kul som jag trodde.

VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Hmmm, jag hade nog faktiskt ganska exakt kommit tilbaka till USA efter jullovet för att börja min andra termin här. Visste inte riktigt vad jag skulle göra av min framtid men som tur var har jag kommit fram till det nu.

FEM SNACKS DU GILLAR?
Nötter, choklad, lösgodis. Det får räcka.

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?

Hahaha, de som känner mig väl vet att jag säkert kan texten till varenda sång i min ipod..

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR?
Kanske köpa mig ett hus, söka in på vilken skola jag vill här i USA, köpa mig ett green card!, SPARA, åka hem till Sverige på weekend-resa varje helg hela våren..

FEM DÅLIGA VANOR?
Dålig pli på mig själv när det kommer till tråkiga saker (som träning och läxor), lat, ähh jag vet inte! Brukar inte sitta och tänka på hur dålig jag är haha.

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA?
Spela fotboll, spela innebandy, mysa, pyssla, baka(?).

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA?


Lätt! Leopardmönstrade kläder, UGGs, Crocs, skrikrosa, stilett-klackar (helt enkelt för att jag inte kan gå i det och det är grymt plågsamt).

FEM FAVORITLEKSAKER?
Hahaha, rolig fråga. Kanske min dator, en fotboll, TV-spel, Catchphrase (ett spel här i USA) och en kortlek.

FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN?
Vill inte tvinga någon att göra detta, vill du göra det så varsågod!

Dumma amerikanare

Ojdå, vad har hänt den senaste veckan..? Fick ett kort idag från farmor och farfar som har varit i Wien :), hälsade på hemma hos Maria i hennes nya lägenhet igår, fortsätter min träning inför vad jag tror kommer bli mitt livs tråkigaste och jobbigaste vår, sitter i bibblan och "jobbar" och försöker annars att inte dega ner mig totallt trots att det finns NOLL aktiviteter att göra. Undrar vad man ska hitta på i helgen. Jobb imorgon dock och därefter kanske stanna i Pratt ett tag och träna/kolla på basketmatchen.

Angående min rubrik. Dessa männisokr här över verkar vara kvar på stenåldern eller något, vem använder checkar som betalsätt numera förutom dessa dumma amerikanare???? Förtydligande: Jag skulle betala en sak idag och de tog ENDAST emot checkar, inte kort och inte cash - CHECK. När man inte ens kan betala cash så tycker jag det gått för långt.. Har nog aldrig sett en check i hela mitt liv innan jag kom hit, än mindre använt en. Men jag antar att det är bara att vänja sig.

Livs-kontraster

Så har då ännu en helg gått som bara den. Denna helgen var dock lite annorlunda mot alla andra eftersom jag igår efter jobbet skyndade mig ut till Upper Saddle River, NJ, för att träffa Erica som jag inte sett på flera månader (vi kom fram till att det är lite dåligt att bara ha setts 4 gånger på nästan ett år, trots att vi bor en timmes bilfärd ifrån varandra!) och spendera kvällen samt söndagen med henne och hennes vänner. Man skulle nästan kunna göra ett TV-program om dem; "The Real Au Pairs of New Jersey" - inte en lugn stund där inte. Fest på kvällen på i NYC med flera av hennes vänner och kom inte hem förrän tiiiiidigt på morgonen. Det är en anledning till att jag egentligen inte gillar att gå ut i city, för det tar alldeles för lång tid att ta sig hem men med det här sällskapet och så kul som jag hade det är det helt klart värt det! Idag slöade vi framför TV:n hela dagen och käkade sushi till middag innan jag fick dra hem på kvällen efter en bra helg och extra kul att träffa miss Erica igen.

Imorgon är det jobb igen, lite träning i Pratt och sen? Med 11 personer i huset är det inte så lugnt och skönt här längre så det gäller att hitta något att göra. Nån kväll blir det i alla fall avskedsmiddag med Steph som ska plugga en termin i Barcelona och hon åker på lördag..

Gott nytt 2010!

Igår begav jag och David oss in till stan där vi mötte upp Khalid, hans bror och kompis för att fira nyåret med mat och barhäng. Så blev det kanske inte men det var trevligt ändå. Restaurang-besök blev det i alla fall och därefter fördrev vi tiden med lite beerpong-spelande på en bar och när klockan närmade sig tolv tänkte vi ta oss mot Times Square men väl där insåg vi ganska snabbt att det var i princip omöjligt att få en skymt av den där förbaskade bollen. Så vi skyndade oss till nästa bar/klubb och firade tolvslaget där. Skön stämning var det och det var en mycket bra avslutning på det gamla året. Efter en obekväm natt på en luftmadrass drog jag mig tillbaka till Long Island i eftermiddags eftersom jag ska upp och jobba kl 9 imorgon bitti. Så snart som möjligt tänkte jag ta mig ut till New Jersey för att hälsa på Erica som (äntligen) är tillbaka i USA.

Hoppas alla hade en bra avslutning på 2009!

RSS 2.0