Slutspurt!

Nu har vi bara en vecka kvar här borta, sen är det hemfärd. Mitt första prov hade jag idag i Första Hjälpen och det gick bra tror jag, nu är det bara att hålla tummarna och vänta tills på onsdag då läraren kommer lägga upp våra betyg. Nästa prov kommer redan imorgon, i engelska, och sen har jag historia på fredag. Svåra men hyfsat intressanta klasser. Nästa vecka har jag bara ett sista prov, Substance Abuse om mediciner och sånt. Så de senaste dagarna har spenderats flitigt i biblioteket, och här kommer jag garanterat sitta en stor del av de resterande dagarna. Det är ju inte så mycket kvar så det gäller att hålla i!

Så jag lever i alla högsta grad :) Ska försöka skriva lite regelbundet nu de sista dagarna och hålla er uppdatera på läget här borta. Hoppas att allt är bra med er allihopa där hemma. Det är ju inte så långt kvar tills jag får se er alla igen :)

Jordskalv igen?

Vad är det som händer där borta i Sverige egentligen..? Nu har det tydligen varit ännu ett jordskalv där! Denna gången var det inte lika starkt, men det var ändå så att det kändes tydligen. Förmodligen kändes det inte så långt ner som i Helsingborg (det inträffade i Halland nånstans). Men jag tycker i alla fall att det var coolt!

rättelse!

Måste rätta mig själv på inlägget jag skrev sist. Man ska alltså inte lägga en utslagen tand i mjölk, detta eftersom mjölk ju faktiskt innehåller socker som kan skada tanden. Istället ska man försöka sätta tillbaka den i hålet eller lägga den i en plastpåse och försöka hålla den "cool"  (inte kall!). Det sägs och skriv så mycket så man vet inte vad man ska tro på, men jag litar på mina lärare.. Något som kanske inte riktigt har med saken att göra men ändå lite på ett sätt är något som jag läste på Expressen igår. Där stod det att värktabletter som innehåller paracetamol (typ Alvedon) kan förhindra stroke, enligt en ny studie. Det berättade en av mina lärare om för flera veckor sedan..! Antingen så har jag missuppfattat något eller så är Sverige/Europa på tok för långt efter USA i medicinsk forskning. Nån som vet?


Här studeras det flitigt

Just nu sitter vi i biblioteket och pluggar. Det är positivt att sitta tillsammans några stycken för då kan man se till att alla sköter sig :P plus att det finns alltid någon att fråga om hjälp. Jag sitter och försöker lära mig allt om olika skador, som till exempel bett av olika slag, fästingar, insektstick, ögonskador, brutna ben och tandskador. Och det som där intresserar mig mest är den lite intressanta faktan att cellerna i en tand (om du råkar slå ut den) håller sig fräsha i upp till 6 timmar om man lägger tanden i ett glas med färsk standardmjölk :) Det kan ju alltid vara kul att veta!

Ska det va så ska det va ordentligt!

I veckan gick jag till växlingsmaskinen här på skolan för att växla pengar till bussen åt Ivana. Jag hade fått tcvå dollars-sedlar av henne (bussen kostar 2 dollar) men maskinen ville inte ta emot den ena sedlen..! Oturligt nog så hade jag bara en 20-dollars sedel i plånboken så jag fick ju helt enkelt stoppa in den i maskinen, och tillbaka får jag alltså 80 quarters!! Det bara vällde ut mynt ur apparaten och det blev lite småpinsamt eftersom det bara var jag och 5 anställda där inne..

Nu har jag i alla fall tillräckligt med mynt för både buss och tvätt ända tills jag åker hem!

Glad påsk!

Vilken underbar påsk vi fick detta året! Nja, idag har det ju regnat nästan hela dagen men igår var det desto finare. Då passade vi på att ha en liten svensk dag med pannkakaslagning och äggmålning :) Vi testade lite amerikanska metoder att måla äggen på men det lyckades vi inte så bra med.. Men visst fick vi se många fina kreationer!


Dagen avslutade med "äggpickning", ni vet leken där man tävlar mot varandra genom att picka två ägg mot varandra, och den vars ägg håller vinner! Jag hade höga förväntningar på mitt ägg, men tyvärr räckte det inte längre än till semifinal. Dock så förlorade jag ju mot slutvinnaren Ivana så jag ska väl vara nöjd :P Bättre lycka nästa år säger jag bara!

Idag har det bara regnat, och det har dragit ner mitt humör och energi extra mycket.. som om det inte vore nog med att man har massa arbeten att skriva. Menmen, jag fick i alla fall ett mycket trevligt samtal med mammi, mormor och Kjelle så det piggade upp mig lite grann. Ni sitter vi här, jag, Ivana och Sanna, och tittar på TV och äter påskgodis.. Och vi har det tervligt även om vi typ är de enda personerna kvar här på campus. Med det blir ju vad man gör det  till!

"Är apan hans farbror?"

Efter en utmattande heldag i stan idag pustade jag och min nya rumskamrat Ivana ut framför världesn bästa film, nämligen The Lion King! Den är en av dem filmerna jag kan se hundra tusen gånger utan att tröttna.. Och jag tror att Ivana kan hålla med om att jag nog sett den några gånger för mycket :P haha kul att jag fortfarande kom ihåg många av replikerna plus många sånger trots att filmen var på engelska. Det är alltså min grannes, Lindsey i softball laget, film och jag blev överlycklig när hon kom tillbaka efter jullovet med den! Många där hemma vet hur mycket och länge jag har tjatat om att jag vill se den.. Det lär bli en gång till innan jag åker hem på sommarlov :)
(Jag skrev för ett tag sedan att Into the wild var min favoritfilm, men det måste jag tyvärr ändra på.. Lejonkungen är min absoluta favoritfilm! Men Into the wild kommer inte långt efter på en stark andraplats)
Som en liten notis kan jag ju påpeka att idag, torsdagen den 9nde april, så SNÖADE det! Helt otroligt! I och för sig var det bara i kanske 15 minuter, men jag menar själva principen med att det kommer snö i april liksom..

Vilken service!?

Nu är det bara två dagar kvar till vårt lilla påsklov här och tyvärr säger väderleksrapporten att det ska regna både idag, imorgon, fredag och lördag.. Det är bara att konstatera att tydligen så är våren/sommaren här än. Definitivt inte idag, det har störtregnat hela morgonen och det kom dessutom några rejäla åskknallar! Men om vi ska vara lite positiva så var det faktiskt väldigt fint väder igår :) passade perfekt nu när Erica hade kommit hit! Hon kom i lördags då vi först tog det lite lugnt sen var det dags att göra sig iordning inför kvällen som slutade med många fina och positiva minnen :) Igår satt vi en stund och kollade på softball och slappade/snacka skit och ringde födelsedagsgrisen P =D!

Ett stort grattis från mig (även om det är en dag för sent.. som vanligt) Hoppas du hade en bra födelsedag och att den bästa presenten kommer ikväll med en vinst mot AIK =)

På eftermiddagen åkte Erica hem till Jersey igen, men vi får verkligen se till att ses snart igen! Det var jättekul att du kom :)

Jag måste bara flika in med att jag har aldrig varit med om sämre service än när vi skulle boka en taxi till Erica igår när hon skulle hem.. Jag ringer kvart över 3 och vill ha en taxi till kvart i fyra, och frågar dem snällt om vi kan få det. De säger att de har en taxi klar nu, men vi var inte klara - hon skulle åka kvart i fyra, kan de förstå det? Då blir de jätte sura och gnäller på mig och frågar "varför ringer du nu om du inte vill ha en taxi förrän kvart i fyra!?" Jag försöker förklara för dem snällt och vänligt att jag ringde nu bara för att se till att de hade en taxi ledig tills när vi ville ha den, så att vi inte står där utan något och Erica missar sitt tåg.. De förstår verkligen inte vad jag menar - de har en taxi klar nu så varför vill vi inte ha den nu!? Och då lägger de på i örat på mig!!!! Jag blev så förbannad och kunde inte släppa det på hela kvällen! Hur i helvete kan man bara göra så men kund? Då ringde vi nästa taxibolag, och de kunde utan problem fixa en taxi precis när ville ha den. Jag försöker verkligen förstå varför de blev så förbannade, men jag kan inte komma på det.. Är det bara jag som inte förstår??

Inlägg nr 200!

Detta kanske ska firas..? Nej, kanske när jag kommit upp i 1000..

Tyvärr så blir detta ett mindre roligt inlägg då jag tyvärr måste konstatera att Stattena förlorade premiären av Allsvenskan igår mot Djurgården :( I och för sig var en vinst kanske inte att vänta sig men det är ju alltid lika tråkigt med en förlust oavsett vem man möter! Jag satt och laddade här borta och följde matchen både genom hd.se och SR:s webradio, allt för att inte missa något! Menmen, jag kan inte göra mer än att hålla tummarna i övriga matcher och hoppas att det blir allsvenskt även nästa år :)

Om knappt en vecka är det dags för påsklov, och det är välbehövligt om man ska orka den sista månaden! Visserligen blir det en hel del plugg även då, men det ska bli skönt att kunna koppla av lite grann i alla fall. Vi har redan planer på både picknick och brännbollsmatcher! Förhoppningsvis är vädret är med oss den veckan. Här går jag fortfarande med vinterjackan.. hur är det hemma i Sverige?

Det går inte alltid som man har tänkt sig

Hur mycket jag än älskar att träna så är det jobbigast efteråt när man är helt slut och inte ens orkar gå och duscha.. haha! Men i alla fall så hade vi idag ännu en skitträning där allt bara går fel och bollen studsar över foten eller man skjuter med benskyddet eller när bollen studsar upp precis när man ska skjuta så den går rakt upp i luften =) vilken lycka man känner då! Man känner sig verkligen bäst i hela världen! (uppmärksamma ironin i det påståendet) Men vi hade i alla fall tur med vädret. 

Jag och Erica försöker just nu också komma fram till hur/när hon bäst kommer hit på lördag. Vi ska spela två matcher och hon ska komma och kolla :) och det är ett jäkla pusslande med tåg hit och dit och när/hur ska hon komma från stationen till skolan.. Till slut ska vi nog lösa det i alla fall, och sen ska vi ha en trevlig dag och kväll! Egentligen bor vi ju inte så farligt långt ifrån varandra (med amerikanska mått mätt) men ändå ska det vara så krångligt att ta sig här emellan.


RSS 2.0