Bortamatch

Godmorgon! Skriver här ett snabbt inlägg innan det är dags att bege sig bort till Winnick för frukost för att sedan sätta sig på bussen för morgondagens match mot Stonehill. Vi kommer alltså bo på hotell där inatt och matchen går av stapeln kl 4 imorgon eftermiddag. Så jag kommer inte att uppdatera här förrän vi kommit hem, sent imorgon natt.. 

Önska oss lycka till! 

Mormor släng dig i väggen!

Jag har tagit över rollen som myggmagnet!

Tidigare har jag haft mellan 1-3 myggbett samtidigt, fråga bara Sanna, och de har inte varit små heller. Men denna gången är det snäppet vassare. Nu har jag 6 stycken! Fyra av dem sitter på högerknäet inom en radie av 5 centimeter, 1 sitter på långt nere på smalbenet och det sista sitter fasiken på en tå. Hur lyckas man med det?

Och de kliar ju inte lite heller...


Ledighet!

På grund av att vi har varit fria både från skola och fotboll (matchen igår blev inställd på grund av regn, så fredag och lördag var båda helt fotbollsfria) så har uppdateringen här varit lite dålig.. Som sagt så blev matchen inställ, deras plan tåler tydligen inte regn så vi fick en fri dag =) och det tackar man ju inte nej till. Dock så har aktiviteterna denna helgen inte varit så många, men det betyder inte att det inte har varit kul! Jag har verkligen världens bästa grannar och det är jag verligen glad för! Igår tog vi tre en tur till Broadway mall för att Hayley skulle köpa en kudde till min och Allies soffa. Allie är nämnligen ett ganska stort bakteriefreak och blir nästan våldsam när Hayley (som för tillfället är lite småsjuk/förkyld) ligger på Allies kuddar. Därför köpte hon en egen som hon ka ha i vår soffa, för hon är här nästan lika mycket som hon är i sitt eget rum.. På Target köpte vi även kvällens underhållning; Big daddy och The sisterhood of the traveling pants (Systrar i jeans). Dock hann vi bara med Big daddy, men den var jättebra. Den rekomenderar jag er att se om ni inte redan gjort det. Vi tog dessutom en tur in på IKEA där jag fick köpt en filt och världens snyggaste påslakanset! Jag köpte också godis så det räcker ända fram till jul! Haha skämt åsido, det var inte så mycket men jag ska verkligen anstränga mig att det räcker länge länge..




Mitt underbart fina påslakanset!

Försökte lägga in bilderna som miniatyrer så att ni skulle kunna se större bilder, men det gick inte så det får bli såhär istället.

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe (håller på att lära mig att dricka det. Men det ska vara mycket socker och mjölk i!) och göra lite läxor, Geologi- och Psykologi-böckerna ligger och väntar på mig.

Dagens i-landsproblem

Jag höll precis på att flippa ur totalt! Ni som har känner mig bra vet att jag är extremt känslig mot folk som tuggar ljudligt, som till exempel nötter, chips, äpple, ja det mesta som kan låta. Allie och Hayley sitter och kollar på Grey's anatomy och äter popcorn.. förstår ni vart jag är på väg? Allie kan nästan tävla med Mimmi om att knapra högljutt ;P haha! Men jag tänkte att jag skulle bättra mig och försöka stå ut med det denna gången, det höll 5 minuter. Då fick jag verkligen nog! Så jag tänkte "jag tar mina ipod-hörlurar och pluggar in i datorn så sätter jag på musik så slipper jag lyssna på knaprandet". Jo det gjorde jag, men så upptäckte jag att det inte kom något ljud ur den högra hörluren.. okej men om jag skrivar upp ljudet högt så överröstar det ändå. Men jag blev ju nästan döv på mitt vänstra öra av det, för hur mycket (nästan) jag än höjde ljudet så kunde jag ändå höra Allie. Där var jag nära på att gå ut och "gå på toa".. Men så upptäckte jag att jag hade ju inte pluggat in sladden tillräckligt långt! Tryckte in den lite till och vips hörde jag bara underbar musik =D.  
Tio sekunder senare lade hon ifrån sig popcornen..

Ny design!

Jag har ägnat otaliga timmar och massa energi på denna nya designen (eller egentligen mest bilden högst upp, den hade jag jobb med!) och jag är ganska nöjd. I alla fall för att vara första gången jag ger mig in i ett sånt projekt. Men Annica ta inte illa upp, jag älskar verkligen det du gjorde åt mig innan, allvarligt! Jag ville bara testa lite.. förmodligen blir det hel del förändringar den närmsta tiden innan jag bestämmer mig =). Annicas bild ser verkligen proffsig ut, min ser llite barnslig ut haha! Jag hade gärna haft photoshop på min dator! På tal om att vilja ha har jag faktiskt börja fundera ut lite saker som jag önskar mig i julklapp. De saker jag har kommit på hittills är:

  • Svensk-engelsk ordlista
  • Systemkamera/videokamera (kan inte bestämma mig)
  • Biljetter till musikal på Broadway
  • Glasögon (jag vet jag har sagt att jag aldrig vill ha det, men jag har ändrat mig.. Ibland är det riktigt snyggt, och man ser 10 ggr smartare ut också :P haha)

Ja det var vad jag kommit på än så länge, visst är det imponerande? Och det är bara september..

And even when your hope is gone, move along, move along just to make it through.


Åter vinst

Matchen igår slutade alltså med vinst, 3-0 :D tjohoo! Vi kom inte riktigt upp i vår toppnivå (som vanligt) men som jag ahr sagt innan, det är ju starkt att vinna utan att spela på topp, och detta var dessutom ett bra lag. Jag var inte på topp men det gick ändå bra.. Det roligaste med hela matchen var att Sanna äntligen fick göra mål!! =D jag sa ju att du skulle göra det haha. Snyggt var det också!

Snart är det dags för tråning igen.. har vi något liv här eller..? träning och skola tar den mesta tiden, och eftersom man inte har någon bil är det svårt att komma iväg någonstans. Imorgon är det ledig fredag men då ska man befinna sig i Kumble hall hela dagen för att registrera sig för vårens kurser, ser fram emot det! (ni hörde ironin i rösten va?)

Yeah, go to Jackson; go comb your hair!


Mörkhårig

Satt och tittade igenom alla mina gamla bilder, och hittade denna.. Gud vad jag vill bli så mörkhårig igen.



Haha jag vet, bilden är gammal som gatan :P men det bjuder jag på. Det var den enda jag hittade när jag hade så mörkt hår.

Sisters in love!



You have always been my brightest stars,
my guiding lights I know you are there when I need you the most
I know you as I know myself even if we fight and yell,
I love you, you know that we are sisters in arms


När man inte har något bättre för sig..

..så pillar man med designen på sin blogg. Det är kul att sitta och testa massa saker, vissa förändringar blir bra så man behåller det men det mesta man provar blir illailla så det försvinner direkt. Jag kommer definitivt inte ha kvar det så som jag har det nu (den vita bakgrunden) men på grund av att klockan nu har blivit läggdags så har jag det så här så länge så får jag fixa klart det imorgon. Har letat inspiration på olika bloggar, bland annat Annica, Erica och diverse kända och okända bloggar. Någon som har några tips eller idéer på hur jag kan göra?

Nu är det läggdags, imorgon är det match igen!

I'd rather laugh with the sinners than cry with the saints, the sinners are much more fun!

Nu har man börjat komma in i rutinerna

Ja efter sisådär tre veckor i skolan så har man då kommit in i rutinerna.. Dagarna bara går förbi utan att man tänker på vad man gör eller vad som händer. Vaknar, går till första lektionen, äter lunch, nästa lektion, träning, dusch, äta middag och innan man vet ordet av är klockan redan 7 och man får panik att göra läxor och gärna kunna vara lite social med de andra. Så är det fyra dagar i veckan, fredag blir vila-upp-sig-dag med sovmorgon, sen frukost, läxor, träning.. Lördag är matchdag och söndag är det helledigt men brukar bli sovmorgon, mer läxor och kanske en och annan utflykt till mallet eller ikea eller vad som helst :P.

Dagens roligaste händelse hände precis när Hayley blev "attackerad" av en stackars fjäril =D haha!

Första förlusten..

Jaha det var det det.. Efter sex raka vinster åkte vi på vår första förlust. Känns riktigt tungt.. Jag skiter i att skriva om matchen, vi var bara inte med från första början. Detta ska Holy Family få smaka på när vi åker till Philadelphia på onsdag! På kvällen åkte vi in till city för att fira LT:s födelsedag.

Intressant inlägg detta blev.. ursäkta för det, men jag känner verkligen inte för att skriva mer :P

BBQ kväll

Efter dagens träning skyndade vi svenskar oss tillbaka för att duscha och göra oss i ordning för att åka på grillfest hos en snubbe som tydligen är en högt uppsatt person på Post, vet inte så mycket om honom, jag kan ha fel.. vad jag vet är att jag inte ens kommer ihåg vad han heter! I alla fall så har han svenskt blod och han ville gärna bjuda hem alla oss svenskar på skolan (vi är kanske 17-18 stycken! men vi var bara 9 som kunde vara med) på grill"fest" hos honom och hans familj ikväll. Och det säger man ju inte nej till! Det var jättetrevligt, de hade förberett så fint med snacks och dricka och sen började de grilla riktiga amerikanska cheesburgare och hot dogs :P och det var hur mycket som helst.. Till efterrätt blev det chocolate chip cookies och fruktsallad. Mums vad gott det var! Det blev ganska kallt (ja nu har hösten kommit till oss också) och alla fick vars en sån här fin Post-tröja =):

Titta så jag anstränger mig för att få till en snygg pose! Det är inte lätt att ta en bild på sig själv.. Jag kommer aldrig börja med "dagens outfit"!

Pappa jag vet inte om du har fått mitt sms, men du kan gärna ringa runt halv elva imorgon någon gång (halv fem på kvällen hos er).


Vinsten

Hade en förfrågan om jag kunde visa en bild på min vackra vinst från i måndags.. Och visst kan jag det! Så här ser den ut:


Snygg va? ;P haha!

Annica: Nej tyvärr kan du inte få det.. Försökte få en bra bild med mössan på huvudet men tro det eller ej, det gick verkligen inte!

Australien?

Ja det finns faktiskt en möjlighet för mig att åka till Australien till vårterminen. Hade inte det varit sjukt kul?! Ska kolla upp allting med studiemedel och pengar och skit och hoppas på att det är positivt, och att min academic advisor säger att jag får åka! Egentligen ska man ha klarat av två terminer och ha ett betygssnitt på 3.0 (av 4.0) men eftersom jag är från Sverige och vårt gymnasie är lite bättre än USA:s (jag fick ju 30 credits "gratis") och att jag hade bra betyg i gymn. så kan jag få åka iallafall. Enda kravet är att mitt betygssnitt efter hösten är minst 2.5, och fixar jag inte det så är det illa!

Sen har jag fått et väldigt viktigt uppdrag :). Hehe eller kanske inte riktigt men det är i alla fall så här att en kille som bor här i Riggs har svenska förfäder så nu har jag fått ett dokument på svenska som jag ska översätta åt honom. Pappa du kanske kan ta reda på vad man har ett "flyttningsbetyg" till? Eller någon som vet? Farfar kanske? Jag kan översätta det till honom, men det hade varit kul om jag kunde förklara vad det är också för det visste han inte :P.

Kineser är för roliga =)

Mitt schema är så perfekt så det är i princip ingen annan som är ledig samtidigt som jag på dagarna, så jag får ofta gå och äta lunch själv. Dock gör det mig inte så mycket eftersom jag tycker det är ganska kul att sitta ensam och studera andra människor (ja jag är väl medveten om att andra kanske studerar mig också :P). I alla fall, igår när jag satt i Hillwood och åt min sallad så kom en hel drös med kineser! Det roliga som jag iaktog var att några av dem satt och åt sina sallader med kinapinnar!! Har de ett lager pinnar på rummet som de tar med när de ska äta? Kan de inte äta med bestick, eller vad är det frågan om? Det såg så himla roligt ut.. En annan sak jag såg var en av städarna som torkar borden där folk har suttit och ätit.. När några personer i närheten av mig började resa på sig för att gå så rusar han dit och står bokstavligt talat och väntar på dem tills de går så att han kan torka bordet så snart som möjligt! =D haha jag kunde verkligen inte låta bli att dra lite på smilbanden (heter det så?).

Föresten jag har glömt att nämna en sak.. I måndags hade vi ett litet möte/genomgång med alla atleter på skolan, och det delades ut t-shirts, student-athletes handbooks bland annat. Och alla som kom fick även en lite lotterilapp eftersom det skulle bli utdelning av diverse Post-prylar. Och vem tror ni kammar hem en mössa!? Jodå, det var jag =) haha! Jag som aldrig vinner något..


And we keep winning!

Gårdagens resultat: C.W Post 2, Southern Connecticut 1, snacka om att den vinsten satt fint! Speciellt efter mardrömsstarten.. de får straff efter 10 minuter och 0-1 är ett faktum.. Men jag måste faktiskt säga att på sidan kände man sig ganska lugn, vi vet vad vi går för och jag litar helt och fullt på alla mina lagkamrater och vet att de fixar alla svårigheter de ställs inför. Även efter denna matchen vet vi att vi kan spela mycket bättre, och det är väl i och för sig bra att kunna vinna varje match och ändå inte spela på topp! I pausen stod det 1-1 efter att Danielle satte sitt skott snyggt vid bortre stolpen. Mark tyckte att detta var kanske det bästa vi har spelat denna säsongen (men som sagt, vi kan bättre!) men jag håller inte riktigt med honom. Jag tycker att matchen mot Rider var det bästa jag har sett tjejerna spela (det var den matchen jag inte fick vara med i) och mot Philadelphia spelade vi också bättre.. I alla fall enligt mig =).
Efter 15 minuter i andra halvlek får jag äntligen hoppa in och det var riktigt kul. Innan matchen hade Mark "varnat" för deras nr 2 att hon gärna dribblar, lite för mycket, så det var gött varje gång man stoppade henne och hennes suckar blev bara högre och tyngre för varje gång! Vi släppte inte till något bakåt, och Melissa kunde nicka in vårt andra mål på hörna, vill tillägga att det var jag som slog hörnan ;P så jag fick faktiskt assistpoäng för det målet även om målvakten faktiskt var på bollen innan Melissa nickade in den..

Vi fortsätter klättra!

Kära vänner, jag är ledsen över mitt lilla blogguppehåll men det finns ju faktiskt en sak (förlåt, två) som är viktigare än att uppdatera er på läget här borta i staterna, och det är ju att fixa skolan! Idag hade jag mitt första prov, en lab exam, vilket har gjort att jag inte riktigt haft tid att skriva utan det har mest blivit plugg, och fotbollsspelande, och ganska mycket vila.. Men bra var nog det, för idag på provet kändes det kanon! Jag och Katie var ganska oroliga när vi kom till lektionen idag eftersom vi blandade ihop ca 7-8 mineraler som såg nästan likadana ut .. Provet var alltså att vi skulle kunna namnen på 20 randomly picked (vad heter det på svenska!?) mineraler/stenar och sedan skriva ner hårdheten, hur de bryts (om de har släta sidor eller om de har ojämna sidor), utseende och så. Läraren gav oss tid mellan lektionerna (först vanlig lektion sen lablektion) att kolla en sista gång på stenarna och jag och Katie visste inte hur vi skulle fixa det. Men vi klarade det, till slut kände vi att de satt där så vi gick in. Tack och lov så hade hon inte tagit med alla stenarna, och de hon hade tagit kunde jag =). Nu är det bara att vänta på resultatet.. hoppas vi får veta det på torsdag!

Till en annan glad nyhet.. C.W. Post women's soccer team har klättrat till en 6:e plats på national ranking! Alltså vi är sjätte bästa lag i landet. Det ni!

Ännu en vinst

Dagens match mot Adelphi slutade till slut med vinst, 1-0. Men det satt långt inne, det var inte förrän i förlängningen som Maria satte vinnarmålet :) men om man vinner spelar det ingen roll när målet kommer.. Det var en sjuk stämning på läktaren, vi hade ett jättestort stöd från tillresta C.W. Post fans, bland annat softboll-laget (med våra grannar Lindsey och Hayley i spetsen) och fotbollskillarna :) det var jättekul att spela inför den stora publiken. Fick inte jättemycket speltid.. tråkigt för det är just sånna här matcher som man vill spela.

Tack för att jag får medhåll om Little Miss Sunshine =) det är Sanna och Ivana som är helt fel på det..

Regn och kyla

Idag har det regnat nästan hela dagen.. Jag hatar när det regnar och man måste gå ut! Då vill man bara sitta inne och kolla på TV eller lyssna på musik och mysa till det riktigt ordentligt. Men idag var jag tvungen att gå och plugga, och sen var det träning. Egentligen är amerikanarna riktigt mesiga när det gäller regn och oväder mm, men idag skulle vi träna på konstgräset så det var ingen tvekan om det skulle bli träning eller inte. Skönt att det var dagen innan match så träningen var bara en timme lång, men man blev dyngsur ändå! Och då menar jag verkligen varenda kvadratcentimeter på kroppen, våra regnjackor var inte speciellt vattentåliga så efter halva träningen var jag så blöt så det var lika bra att ta av jackan eftersom den inte hjälpte något ändå.. (jag hatar att spela med jacka eftersom man blir såå varm i den). Väderleksrapporten lovar tydligen finare väder imorgon =)

Sanna och Ivana kollade på Little Miss Sunshine igår och de ratade den totalt! Är det bara jag som tyckte den var bra?

Godmorgon!

Jadå, gissa vem som steg upp kl 10.40 idag.. Svar: Tove! Det var ett litet misstag, jag hade planerat så mycket idag, skulle upp halv tio, äta, plugga lite, ta det lite lugnt, plugga lite till, träning och sen uppladdning. Ja det får bli en kortversion av det. Nu ska jag klä på mig sen får jag försöka leta upp någon som vill gå och äta med mig :) sen bär det av till pluggstationen 129 E!


I love this drama

Har helt och hållet fastnat för Gossip Girl :D Sanna har gjort ett bra jobb med att promota serien för oss, ikväll betade jag ocg Qarro av hela tre avsnitt och hade det inte varit för att klockan närmar sig läggdags så hade det kunnat bli både ett och två till! Jag är verkligen såå nyfiken på vem den här gossip girl är, och frågan är om det finns en riktig gossip girl någonstans i världen..?

Hade föresten mitt första läxförhör/quiz igår och det gick väl ok. Med tanke på att det var 35 sidor att läsa (på engelska) i psykologi så klarade jag mig bra med 8 rätt av 12. Nästa vecka är det dags för quiz på kapitel 2, och då ska jag minsann klara mig bättre! För övrigt så har jag lab exam i geologi på tisdag (vem har sagt att skolan ska mjukstarta?) och då måste jag kunna namn och utseende på 33 olika mineraler! Tur att man inte har lektioner imorgon så man har tid att plugga OCH ladda inför lördagens match. Om ni vill få tag på mig imorgon och jag inte är på mitt rum så sitter jag med säkerhet i rum 129 E, Pell Hall..

Goal scored by #5 Tove Eriksson!

Där satt den! Mitt första mål för The Pioneers =) och det var inte vilket mål som helst, det var en hörna minsann. Skruvade in den på en högerhörna, egentligen var det inte meningen att få till en sån skruv men det gick ju bra ändå :P. Det var faktiskt mitt första mål på detta året (om man inte räknar det som jag gjorde i  en träningsmatch mot Sjöbo..) och som jag har väntat på det! Hela säsongen hemma gick jag och väntade på det perfekta läget att skriva in mig i målprotokollet, men de få gånger jag fick ett bra läge så gick det som det gick..

Matchen var annars ingen höjdare precis, motståndarna Caldwell College var inte direkt något skrämmande vilket kanske var anledningen till att vi inte riktigt fick igång samma spel och tempo som vi kan. Trots det så stod det 3-0 i paus, vilket till slut blev 4-0. Denna matchen fick jag inte lika mycket speltid, men det bekymrade mig inte så mycket. När jag väl var inne så kändes det ändå bra (inte super, men bra) och när man gör mål så finns det väl inte mycket att klaga på ;) hehe. På lördag bär det av till Adelphi University för att bärga ännu en seger. Det sägs att det kommer mycket folk, och då ska vi verkligen visa att vi inte är rankade nr 10 i landet för ingenting!

Så bra höll det..

En smått pinsam sak hände mig idag. Jag hade på mig mina svarta shorts som är typ linnetyg. Alltså ganska tunna och kan lätt gå sönder :P. Bör tilläggas att jag redan har lagat dem en gång eftersom tre av fyra knappar på bakfickorna lossnade och rev ganska stora hål.. Mamma du vet vad jag snackar om :D. Iallafall så gick jag och fixade lite viktiga saker efter min första lektion och därefter gick jag och åt lunch för att sen gå direkt till nästa lektion. När jag sätter mig på stolen i matsalen känner jag hur byxorna spräcks precis i sömmen på bakfickan! Fint, där satt jag med en reva i rumpan, och det värsta var att jag skulle inte hinna hem för att byta byxor eftersom jag hade bråttom redan.. Tur att jag hade ett lite längre linne så jag kunde dölja :P haha!

Philadelphia U. - C.W. Post, 0-4

Skriver här ett kort inlägg om matchen innan jag måste börja läsa mina 18 sidor psykologiläxa som jag har till imorgon.. (Dock ska jag och Qarro belöna oss efter det med några avsnitt Gossip Girl).

07.30 körde bussen iväg från campus med GPS:en inställd på Philadelhia. Knappa tre timmar senare var vi framme, dock blev det en lång väntan därefter eftersom matchen inte skulle starta förrän 13.00. Precis som de andra matcherna fick jag börja på bänken, det är svårt att peta Jackie och LT som spelar på innermitfältet men jag väntar tålmodigt på min chans! Med 20 minuter kvar av första halvlek säger Mark till mig att värma upp och när jag springer där vid sidan så känner jag att det faktiskt kan gå riktigt bra idag :) Och mycket riktigt gick det bra! Det kändes mycket bättre än det gjort innan, och jag fick dessutom starta andra halvlek (brukar gå av i paus och sen komma in igen mot slutet..). Jag hade till och med 3-4 skott på mål, när hände det senast? Men bolluslingen ville inte in =) Tur att vi har andra spelare i laget som kan göra mål, 4-0 blev det till slut (0-0 i paus).

Jag längtar till på onsdag då Caldwell står för motståndet!

Football match

Stormen Hanna satte stopp på vår match idag. Det var meningen att vi skulle möta Philadelphia borta idag, men på grund av stormen så sköts matchen upp till imorgon. Det betydde dock att jag kunde passa på att gå och kolla på mitt livs första football match :P men min debut hade ju kunnat vara bättre.. Tydligen är vårt football lag ganska (förlåt, väldigt!) dåliga. Fick idag stryk med 41-0! Säger det er något..? Kunde inte ens kolla på hela. Vi kom i mitten av andra perioden och gick strax efter att den tredje hade börjat.. Allie lugnade mig med att berätta det verkligen finns bättre matcher att gå på, och då blir det lite roligare. Dessutom förstår jag inte alla reglerna.. men det kanske det blir bättring på nästa helg när hennes pojkvän, som spelar football, kommer på besök.

Nu sitter jag här i min ensamhet :P Allie är iväg och klipper sig, softball tjejerna i vår korridor är också iväg, varken Qarro och Sanna är hemma, och jag har ingen lust att gå ända till Brookville i ösregnet!

Vårt vackra campus

Igår ägnade jag mig (förutom att ta hand om alla viktiga saker) även åt att ta en lååång runda på campus och ta mååånga bilder. 50 stycken rättare sagt, bara för er! Eller kanske inte riktigt men jag vet att många där hemma är nyfikna på hur det egentligen ser ut här. Nu ska jag ge er bilder på bland annat Riggs Hall, Pell Hall, Hillwood Commons och vår alldeles egen söta Bookstore, så att ni vet vad det är jag snackar om!

    
 t.v. Riggs Hall där vi bor. t.h. Winnick - här äter vi


Här är vårt väldigt fina och väldigt stora bibliotek

    
t.v. I Hillwood kan man också äta om man vill, allt från Subways till pizza eller sallad. t.h. Här i Pell Hall har jag mina geologilektioner. På baksidan ligger Life Science byggnaden där jag läser psykologi.

Vår bookstore, här kan man köpa nästan allt som har med skolan att göra


Campuset är en gammal gård och detta är huset de bodde i, nu är där kontor för administrations och admissions. Många av byggnaderna finns kvar fortfarande och de har ungefär samma utseende nu som de hade när de var nya (typ början av 1900-talet).


Detta var typ en lekstuga till barnen. Nu är det ingenting..


Det här kallas "The seven gates of hell", varför har jag ingen aning om :P. Väldigt vackert är det iallfall! Den ursprungliga trädgården finns fortfarande kvar och den är så fin.. 

                   

Visst är det ett sjukt fint campus? Kanske kan bjuda på fler bilder senare..

Värmebölja

Jag vet att jag som svensk inte ska klaga när det för en gångs skull faktiskt är varmare än 25 grader och inte blåser som om det vore storm på gång (i Helsingborg iallafall..), men det här är nästan olidligt. Värmen är okej men luften är så fuktig så det är sjukt. Dessutom har vi ingen AC på rummet så det blir som en bastu här inne. Den fläkten vi har hjälper inte så mycket, jo det fläktar men det är ju fortfarande varm luft. Jaja vänta bara till vinter kommer, så kommer jag klaga för att det är för kallt.

Goda nyheter: Idag har jag (förhoppningsvis) blivit klar med allt som har med skolavgift, försäkring mm att göra. Så jag håller tummarna att mitt ID-kort funkar imorgon, det har inte gjort det innan så jag har inte kommit in i Riggs och inte heller haft matpengar och måltider på kortet. Men nu ska alla avgifter vara betalda, plus att jag idag även lämnade tillbaka de böcker som jag inte behöver/hitttat billigare - det tackar min plånbok för!

Dessutom: Denna eftermiddagen satte jag och Qarro oss äntligen ner och tittade på vår nya favoritserie Gossip Girl. Vi har en hel del att ta igen, andra säsongen började i måndags.. och vi är nu på avsnitt 8 av 16.

Call me!

Nu kära läsare har jag äntligen fixat mitt eget nummer hit så att ni kan ringa mig utan att bli ruinerade (av att ringa till min mobil.) Bara hojta så får ni numret!

Så har jag då börjat tredje dagen i skolan med att komma nästan 15 minuter för sent! Anledningen gör mig väldigt irriterad.. Jag och Sanna har Art som första lektion tillsammans med Jenna (aom har bil) så vi bestämde att träffas utanför Brookville ca 7.50 så att vi kunde ta bilen dit, eftersom det tar minst 10-15 minuter att gå upp där! Fem i 8 har Jenna fortfarande inte kommit så jag ringer för att kolla om hon är på väg. "Ja jag kommer om 5  minuter" Fint! Garanterat försenade eftersom vi inte hinner gå dit innan Jenna kommer. Till sist kommer vi till lektionen nästan en kvart försenade, och det är andra lektionen på den kursen.. Pricken över i:et var att läraren hade satt på en film som de var nästan halvväggs in i när vi kom (läxan till nästa gång är att skriva en sida om filmen..). Anledningen till att hon var så sen var att hennes alarm inte gått igång.. jag tror att det kan finnas en annan anledning också men den ska jag inte ta upp här. Filmen handlade annars om en konstnär som hette Keith Haring som är väldigt bra, jag tyckte att hans målningar var riktigt häftiga. Skulle lätt kunna tänka mig att ha något sånt i mitt hem!



Svar till Annica: Nej tyvärr kan du inte läsa på svenska :P det hade varit något! Men jag tror nog att du är bra mycket bättre på engelska än vad vissa personer är här. Det finns personer här som knappt kan ett ord, och de har till och med sin egna byggnad där de bor. Gulligt va =)?

Tvättmissöden :P

Haha måste bara slänga in ett inlägg om vad som har hänt de två gånger jag och Sanna har begett oss ner till tvättstugan för att tvätta. Första gängen var när vi bodde i Brookville Hall under pre-season och vi skulle vara duktiga en eftermiddag och tvätta lite innan träningen. Efter lite letande kom vi till slut fram och vi lassade in vär tvätt, la i mynten och körde igång. En halvtimme senare kom vi ner och ska lägga in tvätten i torktumlaren, men vad upptäcker vi då? Jo så klart så är tvättmaskinen som Tove Eriksson la in sin tvätt i trasig! Så när vi öppnade den var där inte bara min tvätt utan också fullt med lödder från tvättmedlet.. Jaha, så då var det bara att slänga in det i nästa maskin :P.

Igår var det dags för nästa tvättning och den här gången hittade vi fram utan några problem. Det gick dessutom hur bra som helst att tvätta (förutom att tvätten inte blir helt ren..) men när vi tar ur all tvätt ur torktumlaren och lägger i våra tvättkorgar för att ta tillbaka det till rummet, då spricker hela sömmen på Sannas tvättkorg! Så nu fick hon typ en halv tvättkorg som dessutom var full med kläder.. Den åkte direkt i soptunnan när vi kom upp =)


Så här såg den ut när den fortfarande var hel..

Fatta papper och penna.. :)

Då var denna skoldagen slut.. Känns som att den precis började, men vem klagar :P Fick lite sovmorgon imorse eftersom jag inte började förrän halv 10 med psykologi. Det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig (nu kommer vi prata mycket om biologi och sånt), jag vill hellre läsa om typ hjärnan och våra sinnen men det kommer i den andra kursen så jag får snällt kämpa på med detta. Fick sluta lite tidigare så jag passade på att gå och fixa mitt boxnummer så ni som vill skicka brev till mig (vilket är MYCKET uppskattat) kan säga till så får ni adressen med detsamma =), gick även till min advisor och tog bort mig från filosofikursen som jag skulle haft måndag/onsdag och den slutar 3.20 och våra matcher börjar typ 4.00 på onsdagar.. Ingen bra kombination!

Dagens andra lektion var musik, men inte riktigt samma musiklektioner som man har i skolan hemma, här ska vi lära oss "att bli mer öppna för alla slags musik". Han ska alltså typ lära oss att tycka om klassisk musik :P haha.. men jag tror det kan bli en rolig klass ändå.

Mitt schema ser nu ut såhär:
Måndag, onsdag
9.30 - 10.50 Psykologi
12.30 - 13.50 Musik

Tisdag, torsdag
8.00 - 9.20 Art
11.00 - 12.20 Geologi
12.30 - 3.00 Geologi laboration (endast tisdag)

Fredag
LEDIG

Snart är det dags att gå ner till träningen, och efter det hinner vi förmodligen se andra halvlek på killarnas match.

First day of school

Idag började vi alltså skolan och min första lektion var Art kl 08.00. Kan faktiskt bli en intressant klass, det är lite som Bild på högstadiet att man får skapa egna grejer, men vi ska inte ha något prov bara lite inlämningar och så ska vi göra ett besök på ett Art museum i NYC.  Roligt också att jag får sällskap av både Sanna och Jenna :) plus kanske 10-12 andra personer, så vi är inte så många vilket är skönt..

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så att jag kan bege mig till min andra lektion som kommer att vara Geologi, hehe. Jag vet vad ni tänker "varför i hela världen ska hon läsa geologi?!" men jag var tvungen att välja en naturklass och ville egentligen ha biologi (det var det roligaste som fanns, var inte sugen på varken kemi, fysik eller earth science) men självklart så fanns det ingen plats kvar till mig på biologin så det fick bli geologi. Det jobbigaste av allt är att jag måste ha lab i det också, varje tisdag i 2.5 timmar!! Shit jag kommer dö av att ha geologi från 11 till 3. Menmen tur att det bara är denna terminen.. Sen efter det är det träning kl 3.45 :) har hört att det ska bli lätt träning med lite jogg och så.

Assumption College - C.W. Post, 1-2

Dagens match slutade även den med en vinst :D dock kom vi inte riktigt upp till den nivån vi kan spela på.. men det är ju bara positivt att vi lyckas vinna även då. Vi spelade ganska bra i första halvlek och ledde med 2-0 i paus, men i andra fick vi inte igång samma spel och vi blev väldigt nervösa.. Men vi fixade det! För egen del fick jag kanske 5 minuter i första halvlek men sprang mest och rörde knappt bollen. Fick sedan fortsätta spela i andra halvlek men de 15 minuterna vill jag helst glömma. Jag kände mig jättevilsen på planen och bollen bara gick över eller förbi mig hela tiden. Vi lyckades aldrig få tag på den och det kändes som att jag låg fel hela tiden. Deras mål kom dessutom under denna tiden.. :( Jaja får hoppas att Mark inte tyckte samma som jag.

Imorgon är det sovmorgon som gäller. Dessutom ska vi försöka skruva ihop soffan som vi köpte förra veckan och så ska vi ta en runda på campus och leta upp alla byggnader som vi har lektioner i så att vi hittar dem på tisdag när skolan börjar. Tro det eller ej, men jag ser faktiskt fram emot att börja skolan. Ska bli kul att ha någon vettig sysselsättning än att bara ligga på rummet och vänta på nästa träning. Då ska man också få bättre matvanor.. hehe. De här 2.5-3 veckorna har man knappt fått riktig frukost en enda dag, den har mest bestått av en musli-bar och kanske en macka med cream cheese, sedan lunch och sen ett mellanmål (bestående av ungefär samma mat som till frukost..) sen middag efter träningen halv sju. När man har massa bars och mackor och frukt och juice på rummet förstår ni kanske att det är svårt att låta bli att småäta..?


RSS 2.0