Seger, men det satt långt inne

Vi bärgade vår andra seger för säsongen med dagens vinst mot East Stroudsburg med 2-1 efter förlängning. LT satte en straff redan efter en minut men sedan fick de till ett riktigt skitmål, med hjälp av ganska mycket tur.. Det resultatet stod sig sedan hela matchen men i den första förlängningen satte Ivana 2-1 efter att jag väggat med muren och spelat hem till Caitlin som sen fick in bollen till Ivana i straffområdet.

Imorgon är vi lediga hela dagen så vi får se vad vi hittar på då. Om vädret är fint kanske vi tar en turistrunda till stan.. Men vi får se.


Regnet det bara öser ner

Jag ska precis gå och lägga mig men var bara tvungen att dela med mig av vad som händer här. Det ösregnar ute! Regnet står som spön i backen. It's raining cats and dogs. Använd vilket uttryck du vill men det är sällan man ser ett sånt här skyfall, det är just vid såna tillfällen man är glad att man sitter inomhus och kan titta ut. Det tycker jag är mysigt :)

Nu är det läggdags, vi åker redan kl 8 imorgon bitti. Önska oss lycka till!

Säsongen är igång!

I onsdags åkte vi iväg till Bloomsburg, Pensylvania, där vi igår skulle spela årets första tävlingsmatch. Kom fram till hotellet på eftermiddagen och hade ett lätt träningspass innan middagen på Ruby Tuesday. På kvällen blev det film med halva laget. Igår tog vi det lugnt innan vi skulle iväg till Bloomsburg University där vi skulle spela. Vi började riktigt bra och Ivana gjorde första målet redan efter 10 minuter och nästa strax efteråt. Matchen slutade till slut 4-0 ! Mycket bra början tycker jag, imorgon väntar nästa match mot East Stroudsburg som vi mötte förra året i en träningsmatch men förlorade tyvärr. Så nu är det revansch!

Idag har det regnat hela dagen, första riktiga regnet sen vi kom för tre veckor sen och det tror jag nog behövdes även om det är tråkigt när det regnar. Men amerikanarna har ett märkligt förhållande till regn och vi tränade inne i gympasalen idag istället för ute. Det skulle aldrig ske hemma..

4-3-3

Spelade som sagt match igår mot en av våra ärkerivaler Adelphi och det slutade med vinst 3-1 ! Testade att spela 4-3-3 istället för 4-4-2 och det gick mycket bättre än jag trodde, jag tror nog att alla håller med om att det gick riktigt bra. Men vi kommer att behålla 4-2-2 som standard  och kanske bara byta i någon speciell match där det behövs. Men det känns tryggt att veta att vi har två uppställningar som vi behärskar. Just nu föredrar jag dock att spela med tre innermittfältare för då har jag störst chans att få spela :P

Idag hade vi den första lediga hel-dagen sedan vi började preseason och det var välbehövligt! Jag och mina tre musketörer körde bort till köpcentret och bara strosade. Det var skönt att bara kunna gå där även om jag inte köpte något, förutom maten och glassen men det var också välförtjänt efter två veckors stenhård träning.

Dötid

Idag är en sån tråkig och seg dag.. Vi har i och för sig match men inte förrän kl 6 ikväll, så nu väntar man på att tiden ska gå. Snart ska vi ha en kort träning där vi ska gå igenom lite taktik och sånt sen är det lunch och ännu mer väntan.

I brist på annan intressant information så kan jag bjuda på några bilder av hur det såg ut första dagen när jag, Sanna och Anna hade kommit hit till skolan för två veckor sen. Våra sängkläder hade vi lagt in i ett storage-rum borta i Hicksville men i och med att vi var de enda här och vi inte har tillgång till bil så var det svårt att åka och hämta det.. Så då får man helt enkelt nöja sig med det man har.

              



Kan jag kanske få vara bra på något..?

Spelade som sagt bowling med laget igår kväll och det var roligt, till att börja med.. Började med två spärrar och det såg lovande ut men resten av serien gick inte lika bra. Fick ändå 111 poäng men det räckte knappt till en femteplats ens. Andra serien gick det bättre för mig (fick 130 poäng) och hade jag fått så bra hade jag vunnit första rundan men självklart så skulle Allie slå mig med 6 poäng så då blev jag bara tvåa. Riktigt irriterad var jag efteråt eftersom priset till vinnaren för varje runda var en snygg fleecetröja!

Snart ska vi åka iväg till matchen. Det ser ut som att jag kommer prova som mittback :) det ska bli kul, bara jag får spela så är jag glad och nöjd.

Värmerekord

Igår varnade de allmänheten från att gå ut i värmen, men det hindrade inte oss från att träna! Ett tufft morgonpass men på eftermiddagen slapp vi löpning för vi var så otroooooligt duktiga. Haha, det är faktiskt sant. Snart ska jag gå ner till andra träningen för idag och ikväll blir det bowling med laget, det ska bli skönt och roligt att komma iväg från campus ett tag. Hoppas mina bowlingskills fortfarande sitter i..

Info för er som kanske vill ringa mig. Jag får inte min rumtselefon att fungera så ni kan inte ringa den.. Ska försöka fixa det så fort jag kan. Dessutom har jag nytt mobilnummer också, +1 516 941 6504. Men samma gamla adress :)

Team bonding

Idag har vi varit på stranden hela laget och gissa vem som blev röd och fin.. Jadå. Men vi var där inte så länge så det kommer lägga sig fint till imorgon eller övermorgon så då blir jag brun och fin istället. Sen hade vi möte och fick se lite videoklipp från matchen som vi spelade igår. Tyvärr förlorade vi med 3-1.. Jag fick spela ca 40 minuter, imponerade inte direkt under den tiden.. Jävla skit. På onsdag spelar vi mot Hofstra som är ett mycket bra division 1 lag så då får vi verkligen se vad vi går för. Mark är inte jätteglad över vår fitnessnivå så denna veckan kommer vi att springa, springa och åter springa. Det kommer inte bli bättre av att vi kommer ha värmebölja också.. Jävla skit.

Underbara dagar

Okej, mycket gnäll trots min fina uppdatering.. 1. Ja jag var en av dem som klarade det. 2. Glömde visst nämna att vi skulle springa/jogga tio gånger fram och tillbaka, och var tvungna att klara minst åtta av tio rundor.

Igår gjorde vi alltså beep-testet som jag hatar mer än något annat! Men jag lyckades plåga mig igenom det mycket tack vare att jag hade Anna bredvid mig som jag kunde hålla farten med. Dock gick det inte bättre för laget den här gången.. Nu var vi bara fyra som klarade det. Mark är väl inte jätteimponerad om man ska uttrycka sig så. Imorse hade vi sista tuffa träningen innan första matchen imorgon, i eftermiddag blir det lugnt med lite skott och taktik-genomgång. Vi möter förre huvudtränarens nya lag så det är mycket prestige som står på spel. Får se om vi kan slå dem denna gången, förra året blev det oavgjort.

Nu ska jag läga mig i sängen och fortsätta läsa min bok "Amerikanerna. Sådana är de, så tänker de", intressant faktiskt :) mycket man inte har tänkt på innan och en hel del som man bara får bekräftat nu.

It's zombie-time

Nu är vi inne på andra dagen av hårdträning, med andra ord har alltså årets pre-season börjat. Två tuffa träningar om dagen och däremellan mycket vila och sömn är hur våra dagar ser ut i princip. Nu är det vilo-tid, nästa träning börjar om två timmar och imorse var vi igång redan kl 8.. Det är uppstigning 7 varje dag vilket jag inte är van vid längre.. Men för vissa kan jag tänka mig att det blir sovmorgon :) Igår hade vi första löptestet av tre, 110's, där vi skulle springa över hela planen (kortsida till kortsida) på en viss tid och sen jogga tillbaka på en viss tid. Bara sex av oss klarade det.. lite lamt tycker jag, vi får se hur det går imorgon när det är dags för beep-testet.

Nu har vi också fått iordning vårt rum, mycket mysigare än det var förra året. Möbleringsbar möbler och en stor matta kan göra mycket skillnad :) jag ska bara bli klar med att packa upp alla mina grejer sen kommer det bli jättemysigt ! Otroligt vad mycket grejer man sparar på som man egentligen inte behöver. Pappa, det är bäst att du tar med dig en stor resväska när du kommer hit..

Kreativiteten flödar.. (?)

Nu sitter jag, Anna och Sanna i vårt tillfälliga rum i Post Hall (ska flytta in till våra riktiga rum imorgon). Har precis ätit middag och innan dess hade tog vi en kort löprunda. Men dagen började med att jag vaknade kl 6, försökte somna om i en timme innan jag gav uppoch hämtade min bok som jag låg och läste ett tag innan vi alla var vakna, då var klockan strax efter 7.. Sen har vi ilat rundor överallt och försökt fixa både det ena och det andra.

Igår landade jag och Sanna runt halv ett på eftermiddagen och kom sedan fram till skolan sisådär 4 timmar senare. Då fick vi träffat de två nya svenska tjejerna Karin och Caroline som båda verkade väldigt snälla och trevliga. Tyvärr var det inte full koll på allting här när vi kom så det blev ingen högklassig förstadag. Anna kom lite senare på kvällen och vi var alla ganska trötta när vi gick och la oss, i sängar utan varken lakan, bäddmadrass, täcke och kudde. Då är det bra att vara uppfinningsrik och ta vad man har. Imorgon är det dags för möten, tester och återträff med alla tjejerna!


Uppsala visar sin fina sida

God förmiddag alla! Jag har nu (igår) kommit fram till syster Moa och igår blev det mest middagsätande och sen re-packing, kände att jag behövde packa om väskorna som var så otroligt tunga. Sen blevdet sovdags och upp lagom tidigt imorse  för lite frukost och planerande av dagen. Inget vi måste göra, så varför inte passa på att lägga sig och sola ! En löprunda måste jag planera in ikväll också.. Det närmar sig. Gårdagens bussfärd var inte helt olidlig, fick ju reda på att det var gratis internet så då kan man alltid underhålla sig några timmar. de andra timmarna fick jag tiden att gå genom att sova.

Nu ska vi bli klara så vi kan gå ut i det fina vädret !

Bye bye Helsingborg

Idag har jag haft sista kvällen hemma i Helsingborg eftersom jag imorgon styr kosan mot Uppsala där jag ska bo hos syrran ett tag innan jag flyger tillbaka till USA. Men dagen har mest innehållit förberedande och packning, vilket är så sjukt tråkigt, ett besök hos Amanda och så hann jag med en träning med Eskil också. Nu är jag så gott som färdigpackad så det är dags att gå och lägga sig och imorgon förmiddag lämnar mamma mig på Knutpunkten. Denna sommaren har gått riktigt snabbt, men det är väl på grund av att jag har haft det väldigt bra, ofta haft något roligt att hitta på, vädret har för det mesta varit strålande och jag har fått träffa mina nära och kära så mycket som jag vill. En sak jag är lite besviken över är att jag inte hann med att fixa klart med mitt lilla fotoalbum som jag började göra för förra året.. Jaja, då har jag något att göra senare bara :)

På måndag startar årets pre-season och då är det hårdträning som gäller! Jag har sett fram emot det mycket innan, men nu börjar jag bli smått nervös att jag inte ska klara testerna.. Trodde jag hade tränat på bra själv, men tyvärr verkar det inte som det. Men det är inte mycket att göra åt det nu, det blir träning varje dag fram tills dess och när det är dags att springa coopers testet får jag väl skruva upp musiken på högsta volym och kämpa mig igenom. Man kanske ska försöka låtsas att det är OS-final i 3000 meter. Undrar om det skulle hjälpa..  Håll tummarna för mig!


Sommarens första myggbett

Nu sitter jag här helt slut efter en lång runda i Pålsjö.. Måste verkligen springa på nu alltså för att jag ska klara coopers testet som vi ska göra på måndag. Jag börjar bli smått nervös för det men jag hoppas (och tror ändå) att jag kommer klara det, håll alla era tummar :) Men det jag egentligen skulle säga var att på vägen hem sprang jag på min gamla innebandytränare i skogen där hans lag sprang så jag var ju tvungen att stanna och prata lite om ditten och datten. OCH undertiden jag står där, max 10 minuter, hinner jag få minst 3 myggbett och viftar bort typ 10 stycken till! Kan jag byta bort mitt blod eller något? Varför är det alltid mig de vill åt.? Nu kliar det satan i det.. Innan idag var jag nere hos Malin där vi gjorde svingoda våfflor :) snart kommer hon hit och då ska vi käka lite mat sen ikväll blir det faktiskt film.

Annars har jag idag påbörjat min packning, halva väskan är fylld och det känns som att jag ska klara mig från övervikt denna gången, hurra! På torsdag bär det av till Uppsala och Moa där jag stannar till lördag då det är Arlanda och flyget med destination Newark som gäller för mig och Sanna.

Föresten: Glöm inte att delta i mitt lotteri :)

RSS 2.0