Pannkakor och kanelbullar

Första advent idag och det är inte ens kallt ute! De dagar jag har behövt vinterjackan kan jag räkna på en hand. New York som det är eller global warming?? Jaja, det var inte det jag skulle skriva om idag. Vi firade första advent genom att åka hem till Erics familj och bjuda dem på riktiga svenska pannkakor och kanelbullar, ett mycket välkommet inslag så här en söndag när det annars är fullt fokus på allt plugg. Sjukt gott blev det också, så nu sitter jag här 4 timmar senare och är fortfarande proppmätt. Som sagt så har det varit mycket skolarbete trots det korta Thanksgiving-lovet vi har haft. Två prov, en redovisning och fyra inlämningsarbeten nästa vecka. Börjar mer och mer kännas som att jag är tillbaka i gymnasiet..

Vi köpte förresten gran häromdagen.. Söt va?

Thanksgiving

Igår var det Thanksgiving afton här i USA då man äter mycket mat (bland annat kalkon, potatismos, skinka, "stuffing" och mycket efterätter!) vilket vi firade hemma hos Ivanas pojkvän och hans familj. Idag är det så kallad Black Friday då många butiker öppnar kl 4-5 på morgonen och har grym rea på massa saker, alltifrån kläder till elektronik och smycken, och självklart kände vi att vi var tvugna att prova på det detta året. Så kl 4 gick jag ch Anna upp för att åka och ställa oss i kön för att komma in (japp, folk köar i uppåt en timme för att vara säkra på att vara först in). Folk är som galna och roffar åt sig allt möjligt, en familj hade tre kundvagnar med två plattskärms-TV, fyra brödroster, 3 dammsugare och en kaffekokare.. Det blev inget shoppandepå rean för oss, men vi fick tag i en hel del julklappar ändå. Nästa år blir det dock ingen Black Friday för mig!

Lugn helg

I fredags hade jag, som vanligt, biologi-labb men skillnaden var denna gången att vi fick sluta redan en timme innan vi egentligen ska sluta. Det har inte hänt en enda gång på den 10 veckor vi haft den lektionen. Antar att det aldrig är för sent att överraska. Dessutom var det den roligaste lektionen då vi dissekerade ett ko-öga. Det var riktigt intressant och man kände sig som en liten kirurg när man satt och skar i ögat. På eftermiddagen tog vi hand om nödvändiga saker och på kvällen satt jag och Anna och kollade på TV medan alla andra gick ut, men jag tyckte det var ett smart drag att stanna hemma för jag behövde en lugn kväll. Jag kan ju tillägga att det vi kollade på var ett program om bröllop och brudklänningar i mer än 3 timmar. Haha. Det är sånna program det finns här i USA..

Lördagen var ganska lugn den också förutom en timmes raquetball, men på kvällen piffade vi till det lite grann och gick och åt på Ruby Tuesday och därefter blev det bio. För min del blev det The Blind Side med Sandra Bullock, en sann historia om en hemlös svart kille som blir adopterad av en vit familj, lär sig spela football och blir proffs efter college. Riktigt bra film, se den! Igår var det ju dessutom pappas födelsedag, grattis pappa!

Idag har jag pluggat biologi hela dagen lång eftersom jag har prov imorgon. Sen har vi bara tisdagen i skolan och sen är det Thanskgiving break, det kommer väldigt lägligt tycker vi. Ett par extra dagar att plugga och vila upp sig för slutspurten i skolan.

Biblioteksplugg

Nu sitter jag i biblioteket och ska skriva klart en filmanalys innan forsta lektionen kl 11. Ibland har jag verkligen pli pa mig sjalv, men oftast ar det en ordentlig bristvara.. Efter mina lektioner idag ska jag ner till Pratt och ta tag i min traning, det blir val ett tag pa loparbanan, for jag maste ju borja redan nu eftersom jag maste komma tillbaka "more fit" till nasta sasong.


Singelliv

Usch vad jag hatar fotbollen just nu! Och då har jag inte tränat på nästan två veckor.. Var inte beredd på vad Mark skulle säga till mig idag, och det värsta är att jag kan inte göra något åt det nu förrän Augusti nästa år. Jag hade ju uppskattat om han hade berättat det för mig lite tidigare under säsongen, men jag antar att man kan inte alltid ha för höga förväntning på folk..

Just det ja, Allie åker hem imorgon och stannar över Thanksgiving (som är nästa vecka) så jag kommer bo ensam i 10 dagar. Lite skönt att få lite ensamhet men också tråkigt. Tur att jag har vänner två dörrar bort.

"-Tack för tacket. -Jag har tagit med mig lakan"

Det är inte mycket som händer om dagarna nu, så därför finns det inte mycket att skriva om. Men jag kan skriva om något som gjorde mig jätteglad. Både igår och idag hade jag fått post! Ett brev från farmor och farfar och ett från mormor. Otroligt hur ett brev hemifrån kan förgylla ens dag. Jag ska vara duktig och skriva tillbaka till er, och alla andra för delen delen :)

Men nu har jag i och för sig tid att göra lite roliga saker, som att fortsätta med mitt fotoalbum som jag började på i somras, och att sy korsstygn. Hitttade en juldekoration i en låda när jag sorterade för ett tag sen och den är nu klar. Riktigt fin blev den, och lyktar gott gör den också!

Jag kan ju berätta för de som ännu inte vet det att jag till 98% säkerhet kommer att stanna här i USA över vinter så kommer inte hem tidigast förrän i sommar. Saknar er alla, men vill testa på att klara mig ensam ett tag och dessutom kommer det spara mig pengar. Om ni saknar mig för mycket är ni mer än välkomna att komma och hälsa på :) New York är sjukt fint på vintern.

Soffpotatis

Snart kommer jag dö av tristess! Det är en utmaning varje dag att orka ta sig igenom dagen. Inte på grund av att vi har mycket i skolan utan vi har för lite att göra. Denna veckan har jag bara ett prov (på fredag) och i kombination med ingen träning blir det bara tråkigt. Okej, om jag inte får A på provet får jag nog ta och låsa in mig någonstans.. Dessutom har jag lovat mig en vecka ledigt från träning, men om det ska vara såhär varje dag kommer jag snart ändra mig tror jag. Jag måste verkligen hålla igång min träning under vintern, annars kommer jag bli en tjock liten soffpotatis hahaha!

Vinnare!

Nu är det äntligen dags att presentera vinnarna i min tävling!

Det är ett första pris - en fin tröja med tryck från min skola. Och den lyckliga vinnaren är farmor!
Dessutom kommer jag dela ut fem stycken andra-pris.. De går till Mimmi, Annica, farfar samt två stycken till Christer Waldt!

Priserna kommer snart till er på posten, så håll utkik.

Grattis till er, och tack allihopa som var med i lotteriet.

Man får glädjas åt andra istället

Igår var vi och kollade på killarna som spelade final i ECC och efter både förlängning och straffar vann de till slut efter att motsåndaren slog en dålig straff som vår målvakt kunde rädda. Så det var hög stämning här igår, och man måste verkligen glädjas med dem. De har varit bra detta året så det är de värda. Nu väntar vi bara med spänd förväntan på om de lyckades komma med i national playoffs, det får de reda på ikväll men jag hörde att det var 50/50 procents chans.. Det skulle verkligen vara kul! Hoppas isåfall att de spelar i närheten så vi kan komma och heja, för så bra som vi hejade igår så var vi ju halva anledningen till segern :P hahah. Kanske inte men det var riktigt kul att heja på dem. Tydligen så hörde dem det på planen också så det var ju tur.. Matchen var riktigt spännande och trots att vi hade ett litet övertag genom hela matchen så var man jättenervös att de också skulle ha samma otur som vi hade i fredags.

Kortfattat om vår match så hade vi spelet men lyckades bara inte göra mål. I andra förlängningen (2 minuter innan slutet) gör de mål på något som alla utom linjedomaren och huvuddomaren såg som offside. Ett brutalt sätt att avsluta säsongen på, speciellt eftersom de dömde bort ett mål från oss pga offside (där alla andra inte tyckte det var det..) Det är ju självklart att man är grymt besviken efteråt och man kunde inte tänka på något annat på hela dan, men det är ju bara sanning att om man inte gör mål på alla dem 10 chanser vi hade så ska man väl inte vinna.. Dock hade vi fler chanser än dem så jag måste få säga att idrott är sjukt orättvist ibland.

Ett vanligt liv?

Jag vill inte ha ett "vanligt" liv! Jag vill stressa från skolan till träningarna för att sen skynda mig och äta så man hinner plugga. Jag vill inte ha lediga dagar. Jag vill träna varje dag och sen ladda för match på fredagen, spela skiten av mig på lördagen för att få vila på min lediga dag = söndag. Jag vill gå och lägga mig kl 10 på kvällen för att jag är trött efter en tuff träning. Jag vill ha träningsvärk och blåmärken och ont i hela kroppen. Jag vill kunna säga "tyvärr kan jag inte träffas imorgon för jag har träning/match". Jag vill träffa min andra familj varje dag även fast vissa ibland bara gör mig irriterad.

Jag vill inte förlora!
Vad gör man nu?

Rättelse!

Okej jag måste få bekänna att jag uttryckte mig lite dålig när jag sa att det var första gången jag var på musikal. Det jag menade var förstås det var första gången jag var på musikal i New York. Jag har sett en del musikaler redan, och jag älskar verkligen det! en den här som jag såg nu (Hair) är nog en av de bästa.

Vad är det för penna som kostar 50 kronor?

Nu sitter jag här efter en heldag i skolan som bland annat innehöll ett prov och en 30 minuters tupplur på education-lektionen.. Hmm kanske inget att skryta om egentligen men var bara tvungen att låta resten av världen ta del av hur tråkig jag tycker den är verkligen är. Hur som helst, efter skolan var det träning i November-kylan och uppladdningen för matchen imorgon har redan påbörjats. Dowling ska krossas imorgon. Så är det bara.

Bjuder på några bilder från pappas besök. Fler kanske kommer om ett tag, jag blev lovad att få dem skickade till mig. Vi får se hur lång tid det tar :P










Kors i taket!

Se här! Jag har nyss återuppstått från de döda..

Mycket har hänt sedan sist. Pappa och Ulrika hann både komma och lämna. Vi hade två dagar i stan med bland annat musikal-besök, god mat och Ellis Island, första gången för mig på både musikal och Ellis Island så det var superkul! Dessutom fick jag visat dem runt där jag bor och de fick se två av våra matcher. Därefter har dagarna mest rullat på. Fick idag reda på betyget på min uppsats och redovisning som jag pratade om sist och det blev ett A i båda, skönt. Har dessutom avverkat ett antal prov med blanade resultat. Vi firade Halloween i helgen och jag var utklädd till pirat, blider kanske kommer snart. Det var en mycket rolig kväll trots att vi förlorade sista conference-matchen mot Bridgeport samma dag. Det finns inget lag här som jag hatar så mycket som dem! Vill slå dem sönder och samman och sen skratta åt dem när vi går vidare till National playoffs. Men på fredag har vi först Dowling i ECC semifinal som vi måste vinna för att få spela finalen (förmodligen mot Bridgeport) på söndag.

Hösten har nu också kommit för att stanna. Löven är både gula och röda och gröna, så här är jättefint. Tiden verkligen rusar fram vilket är både kul och tråkigt. Bara drygt 1 månad kvar av lektioner sen är det finals och sen är det jullov.

RSS 2.0