I only want to see you laughing in the purple rain

Okej, på allmän begäran kommer det väl en update. Inte mycket som händer här ska jag säga, dagar kommer och dagar går. Idag käkade jag middag med Hanna på Haket och efter en promenad hem till mig i regnet blev det lite fruktsallad till efterrätt :) Nu sitter jag och pratar med Ivana och drömmer om den bästa sommaren! Igår var jag som jag nämnde i det förra inlägget och storhandlade på Maxi (en ny erfarenhet, för denna gången åkte vi till nya maxi på Råå) och fick som önskat med mig två fina växter til matrummet. Usch jag kände att jag lät som en äkta hemmafru där! Det är illa när man blir överlycklig över att köpa två växter till lägenheten.. Men i alla fall, därefter blev det lunch på Wayne's med far (tog ett glas vin till maten, imponerade??) och på kvällen lite mys med godis och film.

Nu är min högsta önskan att det blir fint väder i helgen så man kan utnyttja sin lediga tid genom att bli lite fint brun. Och sen är det inte långt kvar tills jag våldgästar huvudstaden och mina pärlor där uppe =D

    
Helsingborg från sin fina sida..

dancing on the edge

Det finns inte mycket vettigt att skriva, men tänkte ändå ge ett litet livstecken från mig. Dagarna här är fulla av slappande på stranden och grillning på kvällen med alla jag känner! Nej ojdå, det var inte riktigt sanningen.. Uppe med tuppen brukar jag vara och sen blir det lite av varje, laga mat, träning, städning, fika, strosa på stan, läsa böcker mm. lyxliv? Nej!

Idag har vi dock en träningsledig dag från fotbollen så ikväll tänkte jag stå länge i köket och testa lite nya grejer att laga till middag :) men innan dess ska jag träffa favorit-Malin i stan! Imorgon är det tidig träning, sen har jag bestämt att vi ska åka och storhandla (jag erkänner att jag tycker det är kul att gå och handla) och så har jag fått lov att inhandla lite blommor och växter till hemmet :) så jag får nått att ta hand om i sommar.

Mat-Tove

Jag tänkte att ska jag börja träna så är det lika bra att köra igång ordentligt från början! Så jag var med på Stattenas träning idag (perfekt dag eftersom träningen var 2 timmar lång och innehöll både löpning och styrka!) och har fått lov att var med på alla träningar under tiden jag är hemma. Verkligen kul att vara tillbaka med laget, och nu kommer jag ihåg hur jobbigt det är också.. Jag trodde jag hade tränat ganska bra under våren, men nej. Lite klen kände jag mig när jag sackade efter i löpningen haha. Menmen, kul var det i alla fall, och kul att kunna få träna fotboll och inte bara löpning under sommaren.

Idag träffade jag annars min kära Malin i stan för en lång och härlig fika och pratstund :). Sen lagade jag MAT, äntligen ! Så kul att äntligen få stå i köket och fixa igen, idag blev det fiskgratäng med potatis, imorgon har jag planerat Kia's lasagne. Men nu är det dags att gå och lägga mig!


Cykelskada?

Nu sitter jag och försöker ladda inför matchen ikväll, som jag själv ska spela i! I lördags när jag var på väg hem efter min löptur blev jag övertalad att spela med B-laget idag och inte kan man tacka nej till ett sånt frestande erbjudande. Ska faktiskt bli kul att spela match igen trots att jag kanske känner halva laget och har inte spelat med dem på 2 år.. Förhoppningsvis har jag lockat med mig mig mycket publik som stöd, det behöver jag :P

Annars har jag faktiskt lyckats göra en massa saker hittills.. Eller ganska mycket i alla fall. I lördags var jag en runda på stan med Amanda och Hanna och snackade i årsolen och tittade på målgången av Springtime. Då kom vi även fram till vi själva ska ställa upp nån gång :) Sen blev det middag och Robinson hos mamma! Igår hoppade jag för första gången på min kära gamla cykel och jag kan säga att idag märks det att jag inte cyklat på väääldigt länge.. För mitt cykelfett finns inte längre, jag har så ont i rumpan idag så det var inte kul att cykla till Filborna.  Hur som helst cyklade jag hela vägen till Väla och tillbaka igår, det var faktiskt väldigt skönt att cykla, bortsett från att det gjorde ont i rumpan, det var motvind (kall vind också) och att jag måste verkligen pumpa mina däck.

Idag tog jag som sagt en svång till Filborna för att säga hej, det  hade jag lovat ;P haha. Men det var ganska kul att komma dit och se hur mycket de har hunnit ändra på ett år. Dessutom fick jag träffa Amanda, Sofia, Sofia, Elin och Maja som det var bra tag sen jag såg sist.

På svensk mark

En kort update på läget. Sitter på MITT rum hemma nu och är i full färd med att packa upp och lägga in kläderna i garderoben så jag kan gå och lägga mig! Hade annars idag en riktigt svensk dag. Kom hem från Kastrup vid 3-tiden, köpte med oss kebab från Torino hem :) se började jag packa upp lite grann och pratade med Josse som vi lämnade kvar där borta och Sanna som hittat hem till Närke.. Hängde sen med pappa och handlade, jippii, det var ett tag sen kan man säga. Vilken frihet det var att kunna välja vilket bröd man ville ha och svenskt pålägg, sen slank det ner lite mjölk och FILMJÖLK (som jag har tjatat om det alltså..), flingor och till sist lösgodis. Direkt när vi kom hem åt jag den godaste "måltiden" jag haft på länge: fil med flingor och banan och ett glas mjölk till det. Kollade sedan på Så ska det låta och krängde lösgodis. Jag kanske borde mjukstartat lite grann istället..?

Annars gick min resa bra, var 30 minuter försenat från JFK men det flög de in. Dagens chock och gladaste överraskning var när jag stötte på Sanna och Q på gaten när de stod och väntade på att gå på sitt plan. De skulle egentligen lyfta vid 6 men blev försenade, och jag kom dit strax efter kl 6 så inte hade jag förväntat mig att se dem där :D Så där gick jag i min egen drömvärld och helt plötsligt hör jag nån skrika på svenska "TOOOOOVEEE!" och så ser jag dem stå där :). En kort pratsstund blev det innan de fick gå, men de dröjer ju inte länge tills vi ses igen!


Sista natten med gänget.. typ

Idag är det sista dagen/kvällen här på ett väldigt bra tag! Så jag och några av tjejerna firade att skolan var slut och utnyttja denna kvällen genom att äta gott och bara ha trevligt. 
Idag slänge vi in alla våra grejer som vi ska lämna kvar här i vårt förråd, och vi upptäckte att vi har mycket mer än vad vi trodde. Menmen är man 5 pers så blir det väl en hel del grejer.. Nu ska jag lägga mig och sova och imorgon bär det av hem mot Svea rike..

Dags att lämna regniga Long Island

Ja inte är vädret bättre här än i Sverige.. Jag har hört att det tydligen är regn o ch rusk även hemma, så kanske tur på ett sätt att vi inte har sol här då, då hade det varit mindre roligt att åka hem till regn. Jag hade mitt sista prov idag och är alltså nu officiellt klar med mitt freshman year! Det har ju gått så sjukt snabbt, men det är väl som man säger "tiden går fort när man har roligt" och det har jag verkligen haft. Men ett tag var det lite tungt men det är väl bara naturligt när man lämnar allt man har hemma..

De flesta här på skolan är i full färd med att packa ihop alla tillhörigheter och många har redan hunnit ge sig av. Imorgon ska vi packa in våra grejer i ett förråd att ha över sommaren vilket är skönt, och nu är det bara att fixa de sista sakerna.

Jobba på!

Om en timme är det dags för mig att skriva mitt sista prov för detta året, sen blir det packa ihop det sista och säga hej då till min kära rumskamrat Allie som åker hem idag. Men jag deppar inte för mycket över det, jag får en ersättare idag :) plus att Allie kommer besöka den fina staden Köpenhamn i sommar och då är det jag som står där och välkomnar dem till Denmark!

Några tankar om Den nya influensan

Jag är egentligen helt emot att analysera och oroa sig över den här influensan, däremot älskar jag att läsa allt som har med det att göra mest för att ha lite koll på vad som händer så man inte är helt ute och cyklar, men jag tänkte väl skriva en liten lägesrapport här från andra sidan vattnet. Jag tror, och hoppas, att media förstorar hela grejen väldigt mycket, visst ska man väl vara försiktig men om man kollar på vilka det är som hittills blivit offer är det småbarn och personer som uppsökt vård alldeles för sent. Personligen känner jag mig ganska lugn (ta i trä) men jag vägrar stissa upp mig för nått sånt här.. händer det så händer det, men det är väl bara att vara lite extra försiktig.

Här i staterna har influensan ändå fått ganska mycket uppmärksamhet, men vad jag har erfarnhet av så brukar amerikanarna ofta vara lite extra varsamma och eftertänksamma, och på skolan har de satts upp lappar överallt som uppmanar oss att vara noga med att tvätta händerna och inte hosta och nysa rakt ut i luften. Dessutom, såg jag idag, att de dessutom påminner oss att skölja frukten innan vi äter den (vilket kloka människor gör i vilket fall som helst). Föresten kan jag ju även säga att det har inget att göra med grisar, så det är ingen fara att äta griskött..


Sista dagen i stan för i vår..

I eftermiddags mötte jag upp Erica i stan för lite mat, shopping, strosande i regnet och allmänt skitsnack :) men trots vädret hade jag en mycket trevlig dag. För egen del blev det ingen shopping, men vi åt otroligt god kina-mat haha! Tack för det tipset Erica. Dessutom hittade vi en jättekul affär med en massa pärlor och hängen och kedjor så man kan göra egna smycken, jag som älskar att sitta och pyssla med sånt! Vi spelderade säkert 45min/1 timme därinne haha, men tillslut hade vi hittat det vi var nöjda med.
         
Nu sitter jag här med Sanna som pluggar matte (logaritmer och skit..) och Allie har precis påbörjat sin packning, själv är jag nästan klar. Klapp på axeln. Nu ska jag skriva filosofi-arbete se är det sängdags.


I surrender to the strawberry ice cream

Sitter och pratar med mamma nu, alltid lika kul :) Har innan dess varit iväg och kollat när softball laget vann semifinalen i ECC championship mot NYIT, imorgon väntar finalen - Heja heja! Nu ska jag dra iväg på en liten löprunda innan jag ska ta tag i det sista jag har att göra i skolan för detta året. Prov på tisdag och en inlämning på måndag..


Skönt väder har vi också fått idag.

superpackning

Idag har jag i stort sett ägnat mig att att rensa, sortera och packa ner allt som jag äger här borta. Försöker lämna kvar så mycket jag kan här, som jag inte behöver hemma alltså, då slipper jag ju dra det med mig fram och tillbaka över Atlanten. Det är ju helt sjukt vad mycket grejer man har egentligen! Jag har en låda nästan full med massa grejer som jag inte behöver/vill ta hem men som jag vill ha kvar när jag kommer tillbaka i höst. Det blir verkligen tomt här när man tar ner det lilla jag hade på väggarna och när garderoben gapar tom på kläder. Men det gör också att det verkligen känns på riktigt att man verkligen ska åka tillbaka till HBG om bara några dagar, lite tråkigt att lämna allt och alla men jag kommer ju tillbaka! Men självklart tycker jag det ska bli jättekul att träffa alla er därhemma :)

    

Biblioteket igen

Sitter alltså återigen i biblioteket tillsammans med Sanna för att plugga inför morgondagens prov i historia. Försöker lära mig så mycket som det någonsin går om bland annat första och andra världskriget, och visst jag tycker det är jätteintressant men när det blir påtvingat så som det blir när man har prov så är det inte lika roligt länge. Men när man har lite trevlig musik att lyssna på så blir det flera gånger bättre. Nu ska jag återgå till att läsa om skyttegravs-krig och Versaille-freden och allt annat skit som har hänt i världen.

Angående provet som jag hade idag, som jag gissar på att en del kanske undrar hur det gick, så kan jag säga att det gick helt ok. Det var ju engelska (analysering av gammal litteratur)  och det är ju alltid svårare att uttrycka sig på engelska än på svenska, men jag försökte få fram det jag ville ha sagt och hoppas att det var formulerat tillräckligt bra för att det ska räcka till ett bra slutbetyg i kursen.

RSS 2.0