Weekend over

Sitter alltså här igen efter en snabb men händelserik helg. Igår spelade vi alltså vår första turnering för våren och man kan väl säga så här att det märktes.. Men det var sjukt kul att spela match igen även om allt det inte riktigt funkade till 100 procent :P Efter det var det snabbt hem igen för en trevlig kväll med laget + några svenskar till. Idag har vi varit duktiga och suttit i biblioteket ett par timmar och jag har precis kollat på några videos från vår Color night under pre-season. Sjukt kul! Denna helgen har jag också äntligen fått se min absoluta favoritfilm genom tiderna alla kategorier: Into the wild. Men jag kan inte titta på den för ofta, då kommer jag börja böla.. haha!

Here we go again

Imorgon har vi första turneringen för året i New Haven, Connecticut, men jag har lite blandade känslor inför det. Fram tills nu har jag sett fram emot det sjukt mycket, men idag fick jag känslan att allt bara kommer gå käpprätt åt skogen för min del.. Hur gör man när man vet att man måste ändra på något men vet inte riktigt hur? Nu ska jag inte flammsa ur och bli alldeles filosofisk, men ibland får man sånna lite konstiga tankar..

Poesi ur en annan synvinkel

Det här kommer låta jättenördigt, men jag erkänner att ibland kan sitta och läsa andra människors "toalett-poesi". Alltså folk som klottrar på väggarna på offentliga toaletter. Senast idag hittade jag en väldigt intressant text som dessutom passar väldigt bra in på mig. Jag kanske ska göra detta till mitt motto?


Tyvärr blev bilden inte så tydlig som jag trodde, så jag får förtydliga vad där står: "You've got to do a crazy thing once in a while to keep from getting nuts." Sådär mina kära vänner, där har ni en förklaring till varför jag ibland inte riktigt visar mig från min bästa sida..! Haha =)


Idrott är aldrig rättvist

Sport kan verkligen vara ruttet ibland! Vi har precis suttit i Hillwood och tittat på basketbolls-matchen mellan CW Post och Findlay i kvartsfinalen i Final eight - alltå där de åtta bästa division 2 lagen i landet spelar. En jättespännande match där Post vid ett tillfälle ledde med 12 poäng! Men de tappade det tyvärr och förlorade till sist på övertid.. Verkligen riktigt surt.. Och jag kan verkligen säga att jag vet exakt hur det känns att förlora så snopet.

När man vinner är idrott det bästa som finns, för just i det ögonblicket känner man sig bäst i världen. Men när man förlorar så finns det inget som känns tyngre..

"You know you love me.."

"Sen en tid tillbaka har jag varit trött, och försökt att vara allt på samma gång. Så mycket man kan göra och borde och vill men mitt i allt så ska man räcka till.
Sen en tid tillbaka har jag varit tom, och försökt att hitta spår som leder rätt. Ja det finns så mycket måsten att va bra på det man kan, men mitt i allt så ska man vara sann.
Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler och samlat damm på min gitarr. För allting jag skriver det blir ändå fört kort, och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort."

Igår kom Allie, Ivana och Deanna tillbaka från Australien och det var inte alls att man var avundsjuk. Jag är inte heller avundsjuk på Malin som nu varit därnere i snart 3 månader! Malin om du läser detta: Jag hoppas du har det jättebra, och tar till vara på varenda minut =) men det verkar det ju som att ni gör..
Och idag var dagen då det var dags att registrera sig för kurser till nästa termin, för min del blev det biologi, dans, tal, education och några physical education kurser. Jag tycker det ska bli jättekul! Det kombinerat med fotbollen gör mig jättetaggad för hösten. Men först har vi 6 och en halv veckor kvar av denna terminen, tiden går fort när man har roligt minst sagt! 10 veckor har vi redan avklarade.. Tänk det!

Softball för hela slanten

Idag har vi varit på våra livs första softball match! Kl 1 styrde jag, Sanna, Anna och Jossan stegen mot planen, med ett kort stop på vägen i Brookville för att hämta lite proviant.., och där satt vi sedan i solskenet i 4.5 timmar! Så nästa gång ni sitter och klagar över att en fotbollsmatch är lång så testa en softball match :P haha. Men det var väldigt roligt och intressant at titta, och efter denna våren så ska vi nog ha snappat upp de flesta reglerna. Ikväll blir det förhoppningsvis lite myspys, om vi lyckas ta oss till Pathmark.. det är problemet med detta landet; har du ingen bil så är du helt strandsatt i princip.

Vilket kalas!

Oj nu blir det visst många inlägg på samma gång men ska det va så ska det va ordentligt! Eller :P? Jag måste ju bara påpeka att vår svenska fika som vi hade i söndags blev en succé. Det kändes ju precis som hemma när vi langade fram både det ena och det andra. Eller vad sägs om pannkakor, kanelbullar, vaniljbullar, morotskaka (mums!), lösgodis i alla dess former, Toblerone, Singoalla och Delicatobollar och till det drack vi lingondricka ur IKEA-muggar. Kan man känna sig mer hemma här än det haha!

tillbaka till rutinerna

Nu har vi alltså varit tillbaka på skolan ett par dagar och man har redan börjat komma in i de gamla rutinerna med skola, läxor och träning. Enda skillnaden nu är att vi äntligen (efter mer än 3 månaders uppehåll) satt igång med fotbollsträningen igen. Och som vi har längtat! Det riktigt kryper i hela kroppen och spritter i benen när man sitter och kollar på till exempel basketmatcherna här, för det gör en så sugen att själv springa ut på fotbollsplanen och sparka på bollen. Igår var alltså första träningen och man kan väl konstatera att det ser ut precis så som det ska göra tidigt på våren; bollarna flyger lite hit och dit, passningarna sitter stenhårt i knähöjd och mottagningarna studsar tre meter framför en. Men kul hade vi i alla fall! Efter träningen var det dags för basketmatch igen, nu var det Bentley College som stod för motståndet och vinnaren skulle gå vidare till NCAA slutspelet med de åtta bästa lagen i landet. Efter en riktig rysarmatch, där vi till slut stod som segrare trots att ha legat under med nästan 15 poäng halvvägs in i första halvlek, var det glada miner över hela skolan kan man lugnt påstå =) om man aldrig har varit här och upplevt den här andan som finns här så är det svårt att föreställa sig. Men hysterin för våra basketmatcher är magisk och flera gånger bättre än HIF:s matcher.
       


End of spring break 2009

Jag får ursäkta för kass uppdatering senaste veckan.. men tro inte att vi inte hade kul för det! Nej då, i torsdags jobbade Terez bara halvdag så på eftermiddagen blev det utsökt lunch på Cheesecake Factory samt en kort trip på mallet. På kvällen var det sen alltså dags för mig att göra min yoga/pilates debut! Det hade ni väl aldrig tänkt er att jag skulle göra!? Men roligt var det vill jag lova, även om jag utan överdrift var kanske den sämsta av alla i rummet! Tess klarade det utmärkt och läraren påpekade dessutom att det var hennes bästa lektion hittills =). Efter promenaden hem mumsade vi i oss Jennie's lasagne och tittade på film 2 av Aladin: Jafar's återkomst. Ni börjar ana ett visst tema i filmerna som vi tittade på eller..

Fredagen behöver vi inte nämna så mycket om mer än att Tove inte kände sig helt 100 så det blev ingen pannkaks-frukost som planerat, utan istället blev det slappedag ända fram till 6 då det var dags att åka till city och basketmatchen mellan Charlotte Bobcats och Houston Rockets. Hyfsat bra platser hade vi också! Tyvärr slutade matchen med förlust, men vi kan i alla fall skryta med att vi har sett Kinas bäste(?) basketspelare; Yao Ming! Men jag måste nog ändå säga att det är mer underhållande att titta på CW Post killarna än på denna matchen.. Kvällens filmunderhållning var Aladin 3: King of thieves.
   
På lördagen blev det packning och svensk pannkakslagning, vi var ju bara tvugna att bjuda dem på riktiga pannkakor! Jag kom sedan tillbaka hit framåt 11-tiden på kvällen och då var det bums i säng kan jag säga. Trött var jag ju efter mitt första riktiga spring break!


Baby Beluga in the deep blue sea

Den sången går på högvarv här i huset! Men den blir bättre och bättre för var gång man hör den, och nu börjar man nästan gilla dessa barn-sånger haha. Igår blev det inte mycket till bakning, om man inte kallar chokladbollar för att baka.. Fast jag tycker mer det är att blanda ihop några ingredienser till en äcklig gegga och sen rulla ihop det till bollar. Ingen ingenjörs-konst precis! Sen blev det i alla fall bio och då var vi båda så mätta så vi åt inte ens upp en Mellan-popcorn tillsammans, fast å andra sidan är storlekarna på popcornen typ dubbelt så stora som i Sverige..

Förutom att sjunga och dansa till Baby Baluga har det varit ännu en lekfull dag med lilla Celia och några väldigt roliga och underhållande timmar i köket! Idag hade vi bestämt oss för att baka, och vi bakade inte vad för någonting som helst.. utan det blev chokladbollar och vaniljbullar! Yummie! Mycket gott, och som jag har längtat efter att ställa mig och göra sånt här. Och jag blev ännu lyckligare när det var vi som skulle bjuda på middagen idag, då slog vi till med något så svenskt som fiskgratäng med potatis och morötter. Nu blir ni allt lite sugna va? Jag måste få skryta lite grann med att säga att det var nog en av de godaste fiskgratängerna jag har smakat (i och för sig har jag inte smakat så många olika..)! Jag och Terez var i alla fall väldigt stolta över resultatet, och Jennie verkade gilla det också.
       
Imorgon jobbar Terez halvdag så vi ska passa på att äta lunch på Cheesecake factory, precis som i ett äkta au pair-liv! Och på kvällen ska jag förhoppningsvis testa på något som ni nog aldrig kunde gissa att jag skulle göra.. frivilligt. Men det avslöjar jag imorgon haha!

Njutning i hög grad!

Ja här sitter vi just nu och njuter av solen ute på verandan idag igen. Celia har precis tagit en liten eftermiddagslur men tyvärr så vaknade hon just nu så Terez var tvungen att gå in igen. Själv sitter jag kvar och intar så mycket solljus som jag kan! På förmiddagen har vi varit i parken igen och återigen gungat, men Terez var så glöms så hon glömde batteriet till sin kamera så det blev inga bilder idag :P. Därefter tog vi en tur och handlade mat eftersom vi senare idag ska försöka oss på att baka lite grann, om vi hinner och kan haha!

Måndag 9nde Mars, 28 grader varmt!

Det är inte varje år man sitter här i början av Mars och njuter av sommarvärme. Jag sänder en tanke till er där hemma som inte riktigt har det så här varmt, ännu. Eftersom Terez jobbade idag så tog vi en runda till parken med Celia och lekte med bollen, gungade, tittade på ankorna, och utnyttjade solen så mycket vi bara kan eftersom det mot slutet av veckan är sagt att bli lite sämre väder.. När vi kom hem satt vi ute i solen och njöt och gjorde läxor. Ikväll hade Terez sen spanska-lektion och jag följde med Elliot på fotbollsmatch. De spelar varje vecka med mixade lag (gamla som unga, tjejer och killar) mot varandra och de behöver alltid tjejer i laget, dessutom måste jag ju ta till vara på varje tillfälle jag kan att sparka lite på bollen! Det var riktigt kul att spela =) fick spela höger yttermittfältare hela matchen eftersom lagen var tvugna att spela med fyra tjejer hela tiden och vi hade bara fyra tjejer i vårt lag.. Det var i alla fall sjukt skoj, men väldigt jobbigt, speciellt med tanke på att jag inte spelat en riktig match på över 4 månader! Dessutom kan jag ju kanske flika in att jag bidrog med ett mål också =) matchen vann vi med 4-3 och jag började vårt målskytte! Tänkte bara skryta lite grann.. Haha!

        
Imorgon blir mycket likt idag, det blir en runda till parken med Celia och kanske en av Terez's vänner och hennes barn, sen ska vi även inhandla ingredienter till våra bak-projekt och till onsdag då vi ska bjuda på middag. På kvällen blir det sedan bio; Confessions of a shopaholic. Terez tackar för alla hälsningar, och hon hälsar tillbaka till allihopa!

Sanna: Haha, ja du vi är allt lite busiga vi två! Kul att det blev en succé också. Nej tyvärr har jag inte fått ditt text.. Blev lite fundersam där ett tag :P men skönt att du kom hem välbehållen även om det inte var i sällskap av din väska haha!) ja tack jag förväntar mig massa goa bullar och kakor haha. Ska se om jag kan bidra med något till vår picknick också.. Vi hörs snart gumms, pusspuss!

North Carolina Zoo

Imorse steg vi upp kl 8.00, men eftersom vi ställde om klockan till sommartid inatt så var det egentligen 7.00 för oss. Jag kan inte komma ihåg senast jag gick upp så tidigt.. Eller jo föresten, det gjorde jag ju igår =P haha. Hur som helst, det blev en snabb frukost bestående av bland annat svenska pannkakor som Elliot mixade ihop, men de smakade inte alls som äkta pannkakor så jag och Terez har bestämt oss för att bjuda dem på äkta hemmagjorde svenska pannkakor! Sen satte vi oss i bilen tillsammans med Suus och Franzi med destination North Carolina Zoo dit vi anlände ca 2 timmar senare.. I amerikanska mått är det ju väldigt nära, men vem skulle egentligen åka upp till Göteborg för att gå på zoo?? En rolig liten notis är att samtidigt som vi hade snöstorm i NY förra helgen så hade de det här också! Men jag kan säga att en dag som idag kan man inte tänka sig att de hade flera decimeter snö för en vecka sen.. Men bevis på det ser ni på en bild nedan.

Där spenderade vi hela dagen, och det var faktiskt väldigt kul och intressant med tanke på att det var kanske 8 år sen jag senast var på zoo. Vi kom hem igen strax innan kl 6, trötta och solbrända! Då blev det lite kickande (eller ska jag säga duttande?) med bollen innan det var dags att äta, bakad potatis med grillade revbensspjäll. Efter maten tog vi oss äran att diska och nu har vi alltså landat här uppe i hennes rum och äter Marabou choklad, bloggar och läser Harry Potter. Snart är det dags att se färdigt Aladin, och sen tror jag nog att det blir sängen eftersom Terez ska upp och jobba kl halv 8 imorgon bitti. Gissa vem som tar sovmorgon..
            
    

The first day of spring break

Nu sitter jag och Terez i hennes rum och planerar vår vecka. Hon har redan bestämt att jag ska få uppleva hennes äkta au pair-liv med besök på alla möjliga ställen som Cheesecake factory, mallet, Starbucks, bio och filmkvällar, det är ju verkligen ett slavarbete att vara au pair..? Haha! Men för er som är intresserade (som till exempel Annica och Emma :P) så får jag väl ta allt från början.

Igår var jag uppe med tuppen kl 4.00 och var framme på LaGuardia flygplats strax innan 8.00. Kan ju även förtydliga att jag var ensam, Sanna åkte hem till Sverige men skulle överraska dem där hemma, vilket tydligen lyckades. Hoppas du har det bra där hemma!
Väl på flygplatsen tog det kanske sammanlagt 30 minuter för både in-checkning och säkerhetskontroll, och dessutom så hade US Airways den trevligaste personalen jag någonsin mött! Men det betydde alltså at jag hade 3 timmar att döda innan flyget gick och det löste jag genom att lyssna på musik och spela Kungen! Dock tog det knappt en timme innan jag var för trött för att koncentrera mig och jag kunde inte hålla ögonen öppna. Menmen, tillslut (en halvtimme för tidigt) landade vi i Charlotte, NC, och jag satt ute och njöt i solen tills Terez kom och hämtade mig. Vilket väder vi har! Okej, kanske inget jämfört med Australien men ändå runt 25-30 grader. Det är inte illa när man kommer från kalla NY! Det första vi gjorde var att åka och "bygga vår egna hamburgare" som Terez så fint översatte det. Mycket gott var det, och jag blev ju direkt introducerad för livet här i Charlotte. På eftermiddagen tog vi en runda till fotbollsplanen och kickade rundor lite, och senare på kvällen så blev det film med en av Terez's vänner. Det blev Dirty Dancing (nu kanske Elin blir glad på mig haha!) och sen började jag och kolla på Aladin, men när det var tio minuter kvar så somnade vi båda två så det blir fortsättning ikväll istället.

   


spring break here we come!

Nu är det bara en dag kvar tills jag och Sanna sitter på planet ner till Charlotte, NC för att tillbringa en vecka på semester hos Terez och familjen Mann :) jag kan knappt vänta, det ska bli så kul! Skönt också att komma härifrån ett tag också.

Allie, Ivana och Deanna åkte precis till flygplatsen. 2 veckor i Australien är väl inte fel? Men sen är ju inte en resa på 22 timmar speciellt lockande.. 14 timmar i planet mellan LA och Australien är ingen hit! Det hade jag aldrig klarat, haha jag som blir rastlös av 4 timmar från Island! På något sätt börjar det kännas som innan jul, alla sticker iväg på vars ett håll och nu är det bara jag, Sanna och Maria kvar.. Menmen man får göra det bästa av situation, ikväll har vi till exempel planerat in en middagsdejt! Hur glamoröst det nu kan bli i Winnick..

För övrigt kan jag säga att i och med att man inte har en bil här plus att alla andra som har bil har åkt hem så måste vi bege oss härifrån kl 6.00 imorgon bitti när flyget går kl 11.00. Det betyder en restid på nära två timmar, men då kommer vi dock ha en god säkerthetsmarginal.. Jag bara äääälskar kollektivtrafiken här! Vi kommer börja med en timmes lång skumpig bussresa med LI Bus, det kommer bli en upplevelse i sig!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Hannas födelsedag!

Japp, 19 år fyller hon idag :) Ett riktigt bra datum att fylla år på tycker jag haha.
Stort grattis honey! <3


Grattis på namnsdagen!

Idag har Tove och Tora namnsdag, så grattis till alla med de namnen. Surfade rundor lite grann och hittade detta på engelska wikipedias hemsida: Tove is a Scandinavian given name, pronounced Tovah in English. Det kanske jag borde visa mina lärare.. De flesta lyckas få till ett bra uttal, men det värsta jag vet är när de envisas med att kalla mig Tovi!

Så jag får väl ta och leta reda på email adresser till dem nu så jag kan skicka länken till dem :)

"jo men visst, droger är lagligt i Danmark, visste du inte det?"

Nu svallar känslorna inom mig. Är precis tillbaka från min education class där en tjej hade en presentation om droger bland unga och i skolan, därefter diskuterade vi detta problemet i klassen. Många tyckte att vi skulle legalisera droger "för då är det inte lika coolt för ungdomar att hålla på med det så då minskar drogproblemet", och samma sak med alkohol eftersom de har problem här (där åldern för att dricka är 21) att 16 åringar super sig fulla. Det var till och med så att läraren höll med om att legalisera droger och som argument sa hon: "det har de gjort i Danmark och där har de inga problem, folk kan droga hur mycket de vill men då blir de även mer ansvarsfulla". Ehh what!?! Vad jag vet, som praktiskt taget nästan bor i Danmark, så är inte droger lagligt!! Men dum som jag är så sitter jag där och håller tyst även om jag inte vill annat än ge henne en fet smäll på käften och säga precis hur det är, men samtidigt så blev jag genast lite osäker. Jag tänkte att eftersom det är just läraren som säger detta så borde det ju vara sant, för inte skulle hon sitta och ljuga för klassen? Det var dels därför som jag inte sa något. Det ångrar jag nu..

Men droppen som fick bägaren att rinna över var när en tjej berättade att i Norge så måste måste man vara 21 för att kunna köpa starksprit men 18 i övrigt, och samtidigt påstod hon att det är jättebra för då tänker folk att "jag är snart 18 så då kan jag lika bra hålla mig dessa åren innan jag får dricka istället för att olagligt dricka när jag är 16". Då började det spritta i hela min kropp och jag kunde bara inte undvika att kasta upp min arm i luften och läxa upp dessa naiva amerikaner! Bara för att man sänker åldern för att dricka så kommer man inte få bort problemen med att minderåriga super sig fulla. Ibland förstår jag inte hur de tänker här borta.. Jag har hört många konstiga åsikter i klassrummen och något säger mig att jag kommer få höra mer av dessa historier.

Studying

Här över är vi i full gång med våra midterms! Det är plugg hit och plugg dit, prov här och prov där, vissa pluggmetoder är även lite roligare än andra. Inom mitt område måste alla ta en kurs om första hjälpen som jag nämnt innan, och på onsdag är det dags för praktiskt prov i CPR. Och när jag pluggar till det så ser det ut precis så här:


Notera min kreativitet med en kudde som kropp och halsduk instoppad i en mössa för att få till det välbehövliga huvudet!

CW Post - Upper Saddle River, ToR

Så äntligen kom dagen då jag på riktigt skulle få träffa Erica! Kl 3, efter en sjukt stressig dag, körde Sanna mig till stationen där jag tog tåget in till Penn Station, fick vänta en halvtimme på nästa tåg mot Jersey, åkte en station, fick byta tåg, fick panik för att jag inte riktigt hittade rätt tåg (hade ju ingen aning att den stationen var såå stor!), var nervös för att jag sen råkade hoppa på fel tåg, kom fram till Ramsey, fick vänta lite i ösregnet (det var ju sol på Long Island) på att Erica skulle komma och hämta mig för hennes barn var på danslektion. Räknat i tid så hade jag kunnat åka fram och tillbaka till Göteborg på samma tid som denna resan! Fick träffat hennes familj som var jättetrevliga, pappan hade gått på Hofstra, en skolan som ligger bara 15 minuter från min, så det var lite häftigt, åt kinamat, träffade Ericas kompis Maria, kollade film, somnade gott.

Igår "råkade" vi komma till Palisades Mall (vi skulle egentligen till ett annat, men GPS:en ville inte att vi skulle dit hehe) stannade där i ett par timmar, åt pretzels, körde hem, åt på fem minuter, packade ihop oss, körde bort till stationen, såg tåget komma, kutade och köpte biljett, hann precis på tåget! Pust.. Pratade med Maria och Natta, fick väg- och tunnelbane-beskrivningar, följde strömmen när vi skulle byta tåg så ingen panik denna gången, framme på Penn, köpte chips, lämnade av Erica på tunnelbanan, väntade på Maria, gick på Long Island-tåget, gick av i Hicksville, växlade pengar till bussen, gick ut till bussen 10 minuter tidiga, ser busshelvetet (ursäkta språket!) köra förbi, fast beslutna om att inte vänta 1 timme på nästa, hittar en taxi, kommer äntligen hem! Tröstäter chips, tittar på när Ivana packar, gör nudlar i mikron, misslyckas med popcornen, äter nudlar med sked, för kallt att gå tillbaka till Riggs, har myspys hos Anna och Ivana, sover där. Vaknar, går och äter frukost, kommer hem till mitt kära rum, pratar skvaller med Annica, smider planer med Terez, dags att plugga.

RSS 2.0