Vilken kanonvecka!

Ja den här veckan har allt hänt.

Måndag: Min sista riktiga skoldag för den här terminen. Innehöll en lektion och en massa plugg för mina tre kommande prov i tisdags. Kvällen innebar Athletic Awards Dinner med alla idrottslag på skolan där det minglades, åts (mindre) god mat och delades ut priser. En kväll där många tog tillfället i akt att piffa till sig lite extra. Kul att se alla i fina kläder, vilket är allt annat än de joggingställ och träningskläder som man annars brukar synas i.

Tisdag: Första provet kl 8.00, därefter väntande/sista-minuten-plugg till nästa prov 10.40. Sen lunch, vila, plugg och lab-prov på kvällen. Dessutom lyckades jag få till ett samtal med favorit Amanda! Ett efterlängtat sådant..

Onsdag: Lång sovmorgon (i och med brandlarmet), låd-shopping inför sommaren och löpning. På kvällen min första final, sen jobb.

Torsdag: "study day" som jag faktiskt ägnade en hel del pluggande till. Hade min andra final idag så det var inte så mycket att snacka om. Dessutom review session i biologin, lagmöte och till slut jobb.

Fredag: Final kl 9.00, kvart i 10 (när jag nästan var klar) går brandlarmet. "Vad är detta??" Så vi fick stå ute i en halvtimme innan vi kunde gå in igen och skriva klart provet. Vad är oddsen att brandlarmet går mitt under finals? Dessuom hade jag inte ätit nån frukost så ju längre vi stod där ute och väntade desto hungrigare blev jag. När jag kom hem fick jag pratat en kort stund med favorit Hanna. DET var verkligen inte igår!

Brandalarm

Det finns en nackdel med att bo i dorms tillsammans med hundra andra unga amerikanare. Ofta är de just för unga så de tänker inte riktigt på hur deras beteende påverkar andra människor, jag har nägra högljudda grannar bredvid mig som brukar spela hög musik på kvällen ända fram till kl 1 på natten. Men det som stör mig mest är när någon sätter eld på något så brandalarmet går kl 2 på natten! Det kan jag tala om för er att bli väckt mitt i den djupaste sömnen och tvingas ut i kylan gör mig på lite dåligt humör. Tack gode gud fick vi bara vänta i en halvtimme men det var en grinig halvtimme. Jag borde ju vara van vid brandlarm, de gick en gång i veckan på Filborna och här vi haft övningar flera gånger per termin. Men skillnaden är att denna gången var det mitt i natten. Då är det förståeligt att jag inte vaknade förrän halv 11 i morse.

En roligare nyhet är att igår var absolut sista skoldagen för terminen! Inge fler lektioner förrän September. Dock har jag ett antal prov att beta av, men det är en veckas plågeri sen är det över också. Nu är det snart frukostdags sen pluggdags!

The Hills maraton

Matchen i fredags gick inte riktigt som det var tänkt. Punkt. Nu är iallafall denna vårsäsongen över och det är lite sorgligt. Alltså är det nu jag ska klara mig själv i några veckor, sen kommer jag hem. Som jag sa sist så är det slutspurten med alla finals de kommande två veckorna, men sen är det alltså äntligen över! Just nu är det The Hills maraton på TV. Det programmet är helt sjukt! Men väldigt underhållande.

Imorse fick jag ett kort snack med syrran som är tillbaka i Kina igen. Det är tur att hon kommer hem iallafall två veckor innan jag åker tillbaka till USA så man får träffa henne en stund. Det har vi tajmat in bra.

Kul att jag fick lite kommentarer. Extra kul var det att höra av Janne, och sälvklart håller jag mig uppdaterad på bildburken.se!

Jobba, jobba, jobba

Kom igen nu! Inte kan ni krava att jag ska halla en stadig uppdatering om ni inte ens kan skriva en ynka rad till mig..!

Nu ar det torsdag igen och jag sitter pa jobbet med Ivana och Q. Det ar i princip helt dott i biblioteket sa vi har inte mycket att gora. Det ar da man passar pa att plugga, men smidiga Tove glomde laxan pa rummet sa nu har jag suttit och bladdrat igenom mina biologi-papper i tre timmar. DET ar valdigt langtrakigt. Imorgon har jag som vanligt lektion 8-10 sen ar det uppladdning for eftermiddagens match som galler. Det ar varens sista match och den spelas mot Adelphi (derby! skolan ligger 15 minuter harifran), jag hoppas att det blir fint vader sa att vi far lite publik.
Fick idag reda pa att jag har ytterliggare tva prov pa tisdag. Som om jag inte hade nog. Alltsa: Tre prov pa tisdag, ett pa onsdag, ett pa fredag, tre nasta tisdag och det sista nasta onsdag. Tankte informera er bara sa att ni vet nar det ar dags att forvanta sig ett livstecken.

Idag ar dessutom dagen som Anna blir ett ar aldre, sa att stort grattis till henne! (aven om jag vet att hon inte laser har.. men det ar ju tanken som raknas).


"Who's gonna drive you home, tonight?"

Ett litet projekt som pågått i vår blev jag äntligen klar med för ett par veckor sen. Och jag snackar om mitt körkort! Äntligen har jag ett amerikanskt körkort, så nu slipper jag köra olagligt.



Det här är allt annat är ett svenskt körkort. Teoriprovet är ett skämt, det är 20 frågor som vilken tjomme som helst hade klarat. Och du behöver bara ha rätt på 14 av dem för att klara provet. Det underliga är hur folk lyckas med att få underkänt på det provet. Men uppkörningen är ett ännu större skämt. De har en förutbestämd väg som alla kör, och där jag fick köra upp var det att köra ut på en "stor väg", in i ett bostadsområde med massa stopskyltar, göra en fickparkering (vilket betyder "ställ dig bakom en annan bil"), ut på en stor väg och gör en vänstersväng, gör en trepunktsvändning, kör tillbaka. Allt som allt en runda som tar max tio minuter. Inte konstigt att folk kör som idioter!

Nu är det vår på riktigt!

Har ju glömt att berätta att jag fick paket från både farmor och farfar och pappa! Lite påskpynt och godis var helt perfekt! Dessutom lite tidningar och brev. Tack så mycket!

I veckan som gått har det blivit mycket fotboll och skola/prov, därav den dåliga uppdateringen. Vi spelade matcher igår igen mot Hofstra, Hofstra alumni (de som har gått på skolan men tagit examen) och en annan division 1 skola som heter Stony Brook. Resultaten för dagen blev två vinster och en oavgjord! Tjohoo äntligen går det vår väg. Vi spelade jättebra i de två första matcherna men i den sista märktes det att vi var trötta så då sjönk skärpan och orken. Jag gjorde mål igen och denna gången var det på frispark. En ganska dålig frispark, jag sköt rakt på muren men tack vare att de duckade så gick den i mål. Höll på att skruva in en hörna också men Sanna petade in bollen istället.
Eftermiddagen/kvällen blev plugg och slappande. Detsamma gäller för dagen idag.

Nu är det ju bara tre veckor kvar i skolan och det känns. Lite stressande med alla paper och prov och projekt man har att göra, men tanken på att det snart är över gör att man längtar hem lite extra mycket. Jag har ju för bövelen inte varit hemma på 9 månader! Men om cirka 1 månad kommer jag hem igen, och det ska bli så fruktansvärt skönt att komma hem till Sverige, Helsingborg och alla vänner och familj!

Separationsångest

Usch vad jobbigt det är att separeras från något som man verkligen gillar starkt! Jag håller på och röjer lite på rummet för att göra det lättare när det är dags att packa ner allt för året och hittade min påse med fotbollsskor. Har tre par som jag haft ett par år nu och som hållt bra fram till förra året. Två av dem har nu använts till sin bristningspunkt och jag inser att det är dags att slänga dem (eftersom jag har två par till som går att använda ett tag till). Det värsta är att det är små skador som ändå är för hemska för att kunna spelas med, och det går inte att tejpa för då kommer jag se ut som en luffare. Ett av paren har varit mina favoritskor sen jag köpte dem och det kan tilläggas att det är junior-skor :) finns inget bättre! Grymt bra kvalitet och jag skiter i att man kanske får lite sämre känsla än i senior-skor för det har jag ändå ingen..
Ville bara dela med mig av mina tankar för en så här jobbig uppgift. Att slänga saker är inte riktigt min starka sida.




Första vinsten dröjer ett tag till

Matcherna igår slutade 0-1, 1-1 och 0-1. Riktiga tråkiga resultat.

Första machen mot Hofstra var det försvarspel i 45 av 50 minuter (korta matcher igår) och det är riktigt jävla tråkigt! Visst är det roligt och bra att spela mot bättre lag, men det finns faktiskt en gräns för när det är nyttigt och när det bara bryter ner. Hur kul är det att spela en match och ha 0 anfall och 0 målchanser..? Om man ska se det positiva med matchen så fick vi träna på vårt försvarsspel och det gick mycket bättre igår än vad det gjorde sist, men som sagt så är det bara för tråkigt! Andra matchen var det ett sämre lag, men fortfarande division 1, och där hade vi spelet större delen av matchen men lyckades bara få ett mål. Dålig skärpa i slutet resulterade i att de gjorde mål. Så blev det inte en vinst där heller. Sista matchen var mittemellan de två andra lagen och vi var alla ganska trötta och släppte in ett riktigt skitmål. Det är nästan så man har glömt bort hur det känns att vinna.
Nästa vecka blir minst lika tufft. Det ska bli kul att spela igen men vet inte om jag riktigt ser fram emot tre matcher som till 80% kommer bli försvar.

Denna veckan väntar ett biologiprov, ett kinesiologiprov och ett quiz i min idrottsskador kurs. Massa anatomi med andra ord, men det är det jag gillar. Dessutom har jag en massa måsten att ta tag i. Ibland önskar jag att man var nio år och inte hade något att bekymra sig över..

Äntligen utdelning!

Fredag igen och vi laddar för match imorgon. Eller rättare sagt matcher, vi ska nämligen spela tre 50 minuters matcher. En riktig heldag på Hofstra blir det, första matchen är kl 10 och sista är kl 3. Men vädret ska bli perfekt fotbollsväder så det går inte att klaga. Möter Hofstra igen som vi spelade mot sist och förlorade med 2-0, förhoppningsvis har vi lärt oss ett och annat från sist så vi får se om det går bättre. Jag tycker iallafall att det ska bli kul att spela igen! Det har gått både bra och dåligt på träningarna i veckan så det ska bli spännande att se hur det går imorgon.

Fick föresten tillbaka ett annat biologi-prov. Det var det jag syftade på sist, som jag tyckte det gick så bra på.. Så då fick jag inte så dåligt på det förra alltså. Det andra lyckades jag få så bra som det kändes! 110 poäng av 112 möjliga är jag klart nöjd med. Äntligen så går det bra på något och man får utdelning för alla de oändliga timmarna man sitter med dessa biologipapper.

Morgonträning

Imorse var jag uppe med tuppen för att köra mitt styrkepass. Utöver all fotboll och löpning ska vi även trycka in tre styrkepass i veckan. Som om man inte har nog med grejer att göra.. Men det är väl bara att gilla läget och försöka göra träningen så effektivt som möjligt så det går lite fortare.
Tur är iallafall att solen skiner idag igen och det är nästan 80 grader ute (ca 30 C) så jag hoppas att resten av dagen blir bra också.

Jaja Mimmi, visst kom jag hit för 2 år sen, men en invandrare är jag väl inte?? Tillfällig besökare kanske jag skulle kalla det..

Tiiiisdag

Hemma igen! Vet inte varför men just idag kände jag ett stort behov att skriva av mig om min tråkiga dag. Hade som sagt träning innan, en ganska tråkig träning fast att den var "rolig".. Sen var det att duscha snabbt, äta och gå till biologin. Där fick vi tillbaka våra labprov som vi gjorde för några veckor sen och där kom min stora besvikelse. Jag som tyckte det gick så bra för mig så hade jag lyckats få 6 felsvar! Det låter kanske inte som speciellt mycket men eftersom varje fråga var 2 poäng så innebar det att jag nu var nere på 88 poäng vilket är ett B. Som tur var brukar läraren ge oss "extra credit" som kan ge upp till 10 extra poäng. Jag kunde alla dem vilket räddade upp mig till 98 och ett A. Visst jag fick ett A och det är det bästa man kan få men en hägre poäng är naurligtvis värt mer i slutet när han ska bestämma vårt slutbetyg.
Att jag inte ens kan få bra när det känns bra, hur ska det då gå när det inte känns bra..??

Jaja, att vi se hade världens tråkigaste lab är en annan femma, och att vissa personer i vår klass kan vara riktigt jobbiga! Men det är väl sånt man får ta..

Slutgnällt om det, nu är det bara att ta tag i nästa projekt, vilket är min redovisning/lektion imorgon kväll. Träffade min partner idag för finslipning av vårt manus och det känns ganska lugnt just nu. Men jag vet att kl 5.30 imorgon kväll kommer jag nog inte vara lika lugn. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i att stå och prata framför klassen, när jag sen ska göra det på engelska också blir det lite jobbigare. Men min lärare är ganska snäll mot mig, hon tror att jag är invandrare och kom till USA för 2 år sen!

Solen lyser så, himlen är så blå

Tänkte skriva ett kort inlägg men kom fram till att jag har inget att dela med mig av. Ska istället sätta mig med mitt paper som ska in på torsdag, sen är det träning, snabb dusch och biologilektion kl 7-10. Sen ett snabbt möte med min partner inför vår presentation imorgon kväll. I min education klass ska alla ha en grupppresentation och vi ska hålla en presentation/lektion i comprehension (alltså typ ordförståelse). Liiiite jobbigt och svårt eftersom vi båda är physical education majors och ska försöka fläta in det i vår lektion. Men det ska väl gå till slut.

Annars är jag bara glad idag, vädret är underbart, och eftersom jag klarade Coopers igår slapp jag vakna kl 6.30 imorse för att springa! Lättnad.

Påsk

Så överlevde jag den här påsken också. Har haft bloggtorka de senaste dagarna och blev snällt påmind idag av pappa att jag inte skrivit på länge. Så ok, ska väl ge er ett livstecken.
Onsdag kväll var jag som sagt inne i stan en stund och träffade hela familjen Hellblom som tog sig tid att gå på restaurang med mig. Det var jättekul att se dem igen och att göra något vettigt på mitt lilla lov. Hur som helst, tipset om min nya favvorestaurang i city hade spridit sig så det blev Graffit igen. Inget mig emot fast att det är tredje gångn för mig där, eftersom de uppdaterar menyn ganska ofta finns det aldrig exakt samma saker att välja på. Torsdag och fredag var det jättefint väder hela dagarna! Såklart jobbade jag. Hela dagarna. Men värmen och solen höll i sig ett tag på kvällen också så jag fick också njuta lite. Helgen tog jag tag i skolan igen och satte mig med biologin där jag hade ett prov idag, det gick mindre bra.. Det som kändes så bra innan idag så blev det, inte helt och hållet pannkaka men nästan. Förhoppningsvis får vi tillbaka det senaste provet imorgon och att det gick bra så då kan jag bli lite glad igen.

Idag var det dessutom dags att springa Cooper testet igen. Nervositet och oro till max. Dealen var nämligen att om man inte klarade det på den utsatta tiden måste man upp varje morgon för löpträning innan skolan börjar. Men det är bara en sak man måste göra så det var bara att ge sig på det. Det gick dock väldigt bra! Kom in med cirka 30 sekunder tillgodo, tiden blev alltså ca 11.30 på 3 km. Inte illa pinkat tycker jag.

Hade fått ett brev från nån okänd faster där hemma. Någon faster Anki som känner sig träffad?? Jag vill inte verka otrevlig men tyvärr har jag bara en faster. Vad jag vet..

RSS 2.0