Lyckan är obeskrivlig!

Okej det är inte riktigt underbart som det kanske låter, men för mig just nu så är det så skönt. Har under loppet av två dagar fått reda på att två av dem uppsatserna jag skulle lämna in denna veckan har blivit framflyttade! Jag som har fasat så otroligt mycket över att jag inte kommer hinna skriva klart dem i  tid! Jag kan ju även förklara att som vanligt så skjuter jag upp allt arbete till sista minuten, vilket betyder att jag sammanlagt skulle behövt få ihop minst 20 sidor uppsats på tre dagar. Det är ju kanske inte den ultimata studietekniken.. Denna veckan blev helt plötsligt så mycket bättre, nu har jag bara två papers och två prov =) som jag kanske för övrigt borde börja på nu när jag har en liten rast mellan mina två lektioner. 

I eftermiddag är det löpning som gäller, varför är det alltid löpning på tisdagar?? I Stattena var det också tisdagarna som var värst med både löpning och styrka/stabilitet.. Vad har tisdagen gjort för att förtjäna ett så dåligt rykte?

Uppladdning

Just nu sitter jag och beklagar mig. Har massa papers att skriva, det regnar ute och jag är supertrött. Det känns som att tiden bara flyger förbi och innan man vet ordet av så är det helg igen och då sitter man här på söndagen och råpluggar. Men det är väl som man säger: tiden går fort när man har roligt!

En liten ljusglimt är ändå att nu är det bara två veckor kvar till Spring Break då jag och Sanna ska bege oss ner till North Carolina och hälsa på Terez och hela familjen Mann. Det ska bli såå kul =) Jag hoppas verkligen att vädret blir bra den veckan! Terez, jag litar på dig haha.

En helt vanlig tisdag i New York City

Några rader om tisdagens besök inne i city för att träffa Roger och kika rundor på detta årets Toy Fair, snacka skit, gå på supergod restaurang och sedan avsluta kvällen på irländsk pub. Kan det bli bättre ;) ? För er som inte vet vem Roger är så är det min vän Vickys pappa, har också varit min tränare några år och så är han ju väldigt trevlig dessutom hehe. I alla fall så var han här för att jobba några dagar på Toy Fair där tusentals företag ställer ut massor av sina leksaker och spel med mera så att affärer kan kika och kolla vad de sen vill köpa in till sina affärer. Så här är det förklarat på hemsidan:

Toy Fair is the largest international toy trade show in the Western Hemisphere where the newest and hottest products in the children's entertainment marketplace are exhibited. It is the premier meeting place for manufacturers, retailers, importers, licensors and reps from around the world.

Ett par timmar traskade vi rundor där innan våra ben och fötter blev alldeles för trötta så vi styrde kosan mot en restaurang som vi hade blivit tipsade om. Det var en annorlunda restaurang och sjukt gott! I en väldigt liten lokan fick man tränga ihop sig men det gjorde det hela mycket mysigare. Maten var också speciell. Istället för vanliga portioner så var det mer av plockmatsstorlek vilket gjorde att man fick prova på flera stycken. Bland annat beställde vi in pizza med hummus och zuchini, små hemgjorda "bullar" med supergod tomatröra i, nån slags mussla (scallops på engelska) i små skivade bitar med små brödpinnar til och till efterrätt fick vi en tallrik med chokladglass, en chokladmuffins med chokladkulor ovanpå och dessutom en tallrik med varma jordgubbar i vaniljglass med skivad mandel ovanpå. Restaurangen hette Graffiti, och dit ska vi gå när ni kommer och hälsar på mig!


We are the champions my friend!

Idag blev vi Intramural Basketball Champions! Eleverna på skolan kan göra upp egna lag för att tävla i de flesta sporterna, och vi i fotbollslaget ställde upp i basketturneringen och vann :). Jag vill inte ens tänka på hur dålig jag var, de flesta kan intyga att jag sög, men kul var det iallafall.

Ska skriva om gårdagen inne city så fort jag har tid, imorgon förhoppningsvis.


"This is the dawning of the rest of our lives. On holiday!"

Fast att man inte tror det så man kan nog ändå sakna kära Sverige ibland. Igår satt jag och Sanna och pratade mat till långt in på natten. Det vattnades något sjukt i våra munnar när vi började rabbla upp rätt efter rätt. Eller vad sägs om spaghetti med köttfärssås, köttfärslimpa, potatisgratäng, tacos, grillat kött, lasagne, köttbullar, potatismos eller  kanske scones, chokladbollar, lussebullar, kanelbullar, muffins, chokladtårta, marrängswiss. Sen har vi ju även ferraribilar, salta fiskar, Noblesse, Marabou, skumtomtar, Gott & Blandat, Ahlgrens bilar. Ja jag kan sitta här och rabbla i flera timmar.


jag är väldigt imponerad

Chrille, du slutar aldrig att imponera :) att du lägger ner tid på att bevisa att jag och Mosan egentligen inte är tvillingar.. Och se du har lyckats också, jag tycker iallafall inte att vi är ett dugg lika!I och för sig har de här fotona några år på nacken, men visst ser man tydligt skillnad..



So, so what, I am a rock star!

Gud vad tiden går fort när man har roligt! Fredagen hade det planerats att bli spelkväll här i Riggs, men det slutade istället med att vi hamnade på bion och såg filmen He's just not that in to you. Det kändes ju lite som att det var helt fel dag att kolla på den filmen dagen innan Alla hjärtans dag, men vaddå då..? Vi hade iallafall fall en trevlig stund. Igår var det meningen att jag äntligen skulle få träffa Erica, visserligen fick jag träffa henne men tyvärr så kom hon inte in på klubben så hon och Natta (som kom in ifrån city) fick vända hem igen.. Jag som hade sett fram emot det så mycket så blev det pannkaka av det =(. Jag lovar att det ska bli bättre nästa gång!

                                                                                  Min standardpose!
Idag har det mest slöats, imorgon ska jag ta tag i lite måsten och på tisdag kväll bär det av in till city för att möta upp Roger. Ska bli kul och skönt att komma härifrån, och att gå på fin restaurang i city är ju aldrig fel!

Religiösa människor lugnare än andra?

När vi ändå pratar om religion så tänkte jag bara nämna vad vi kom in på på min engelska-lektion igår. Den kursen jag läser handlar om litteratur i väst och vi ska under terminens gång läsa gamla grekiska historier, som Illiaden och Odyssén, Gamla Testamentet och lite "nyare" böcker som Dantes Den gudomliga komedin mm. Igår hade vi läst en gerkisk historia och vi började prata om "vad är det som kännetecknar en bra civilisation?" och en elev i klassen säger att "i en bra civilisation är alla/de flesta människorna religiösa/troende." och det nappade läraren på. Så ett tag framöver konstaterades det att: för att vi ska kunna leva i ett samhälle utan bråk och liknande så måste människor vara religiösa (vilken religion som helst, det spelar ingen roll), eftersom religionen för samman människor och de får då mål att sträva emot och normer att leva efter. Och som den oreligiösa människan som jag är så kröp det i hela mig, men jag satt där och höll tyst... Inte är jag en farlig människa bara för att jag inte är troende!


Tideräkning

Denna terminen läser jag filosofi, och även om det inte intresserar mig sådär jättemycket så dök det upp en fråga i mitt huvud igår efter lektionen. Vi började prata om religionens betydelse i filosofins historia eller nått sånt, och så kom jag på: Största delen av världen är ju kristen och använder sig av den kristna tideräkningen, med år 0 när Jesus föddes. Men i de muslimska eller buddhistiska länderna, vilket år är de på? Och hur blir det för dem när det till exempel är OS, ni vet "OS 2012 går i London". De borde ju kunna växla mellan den kristna och muslimska tideräkningen eller? Förstår ni vad jag menar? Det är faktiskt något som jag har funderat på. Jag vet inte om jag är dum som inte förstår det, men då får jag väl vara det då :P haha de flesta som känner mig vet ju att jag är lite trög ibland..

Pictures of you



This is the clock upon the wall
This is the story of us all
This is the first sound of a newborn child
 Before he starts to crawl

This is the war that's never won
This is a soldier and his gun
This is the mother waiting by the phone,
Praying for her son

Pictures of you, pictures of me
Hung upon your wall for the world to see
Pictures of you, pictures of me
Remind us all of what we used to be

There is a drug that cures it all
Blocked by the governmental wall
We are the scientists inside the lab
Just waiting for the call
This earthquake weather has got me shaking
 inside I'm high up and dry

Pictures of you, pictures of me
Hung upon your wall for the world to see
Pictures of you, pictures of me
Reminds us all of what we used to be

Confess to me, every secret moment
Every stolen promise you believed
Confess to me, all that lies between us
All that lies between you and me

We are the boxers in the ring
We are the bells that never sing
There is a title we can't win no matter
How hard we might swing

Pictures of you, pictures of me
Hung upon your wall for the world to see
Pictures of you, pictures of me
Remind us all of what we could have been

I just woke up from a fuzzy dream

Denna helgen har varit minst sagt en intressant en! Det har funnits lite av varje; spänning, glädje, ilska, lättnad, kärlek, sorg, irritation blablabla.. En kväll igår som slutade med häng i lobbyn och sedan en tur till Dinern för nattamat. Vaknade sen imorse av att Anna ringer mig och jag tänker "va f*n vill hon kl 8 på morgonen!?" men jag kom ju sen på att jag hade lovat att ställa upp och hjälpa till på simtävlingen idag. Så det var snabbt upp och på med kläderna för att 20 minuter senare få höra att de redan hade tillräckligt med folk där så vi behövde inte komma.. Jaha, ingen idé att gå och lägga sig igen så vi tog en riktigt härlig morgonpromenad i det underbara vädret (japp här var det upp emot 15 grader idag!).

Därefter har det mestadels pluggats flitigt här, det behöver man passa på med när det är helg. Vissa kan ju tycka (inklusive jag) att helgen är till för att vila upp sig, men det är då som man får jobba på som mest eftersom man har för en gångs skull har tid med det. Jaja man ska inte klaga! Nu ska jag läsa klart det sista jag har i den tråkigaste och mest oförståeliga bok som jag någonsin läst.. Pedagogy of the oppressed heter den, bara titeln gör mig helt förvirrad.

Dancing in the moonlight

Jag är så glad efter varje fredag som jag överlever, har nämligen den tråkigaste lektionen någonsin varje fredagsmorgon: historia i 2,5 timmar med en lärare som bara pratar och pratar och pratar. Igår fick jag ihop 10,5 sidor med anteckningar!! Förutom det var gårdagen helt ok :) träningen var jobbig som vanligt, och på kvällen blev det lite film, nämligen Hitch med Will Smith. Nu är det dags att plugga lite och sen ska vi ta oss ner och kolla på basket igen. Det är ju riktigt roligt faktiskt!

Hit me with your best shot!

Dagens presentation gick utmärkt, vi hade lite problem med anslutningen från datorn (vi hade en powerpoint- presentation) till projektorn, så ett tag var det lite nervöst att vi inte skulle kunna göra det idag. Men till slut funkade det (kan tillägga att fler personer försökte hjälpa oss men eftersom vi toh min dator var det ingen som förstod någonting, haha) och det gick som sagt väldigt bra. Annars kan jag påpeka att här är ruskigt kallt här borta! Även fast man pälsar på sig med både vantar, mössa, halsduk, och upp med kragen på jackan så är det så olidligt kyligt. Tack och lov så är det inte så långt till och från lektionerna.

Haha fick ett litet hot i en kommentar igår, nån som påstod att hon och hennes partner kommer att vinna över mig och Jenna i dagens soccer-raquetball match. Tyvärr kan jag inte ta det på allvar eftersom jag vet att jag och min kompanjon är oslagbara! :D Jag får helt enkelt fråga henne efter matchen hur det kändes att förlora hehe..

I'm not gonna stop that's who I am!

Skriver ett snabbt inlägg innan jag måste skynda mig iväg till veckans mest intressanta lektion, nämligen First Aid and CPR. Det är ju sånt som man vill kunna om olyckan skulle vara framme, och jag tycker att alla borde ta en sån kurs nån gång. I alla fall, direkt efter det är det träning och sen ska jag bort till Brookville och gå igenom vår presentation för imorgon om Aspergers syndrom, lite nervöst att ha presentation för klassen på engelska men skönt att jag inte är själv..


Helsingborg sätter Sverige på kartan?

I brist på annat intressant att förse er med så kan jag i alla fall lägga in en bild som jag tyckte var väldigt intressant. Till mina historiebäcker som jag köpte så fick man även en atlas över Europa under de senaste 2000 åren, en dag satte jag mig ner och bläddrade igenom den och helt plötsligt dyker det upp ett uppslag över Europa mellan 1922-1940 och vad hittar man då för stad långt ner i södra Sverige? Jo men visst, där fanns Hälsingborg utsatt! Lite kul tyckte jag att det var.


RSS 2.0