Vintertid?

Nej inte enligt klockan i alla fall, men enligt vädret kan man nog snart kalla det vinter. Kallt som attans börjar det bli nu! Men som svar på din fråga pappa: nej vi har inte ställt om klockan till vintertid än, tror vi ska göra det antingen denna helgen eller nästa.

Nästan fråga som du hade var vad jag bestämde mig för att göra som projekt i art-klassen. Och det blev som du ville ;P haha. Kom fram till att det nog kommer vara lättast att göra det om honom, och det är nog det av mina alternativ som mest följde kraven/direktionerna vi fick. Min lärare tyckte det var ett bra val :) fick svar på mitt mejl där det stod så här: Sounds good Tove, Looking forward to it.

Pluspoäng redan från början! haha :D

Match och halloween!

Idag spelar vi sista seriematchen för säsongen, mot Bridgeport. Är superladdad ska ni veta! Vi måste verkligen bevisa för allt och alla att vi verkligen är värda att vara där vi är nu, och att vi kommer göra allt som står i vår makt för att ta oss hela vägen fram och till slut stå som slutsegrare! 

                       

Därefter ska det halloween-firas! Har till slut fått till en utklädnad (bestämde mig så sent som igår så den hade kunnat vara bättre). Men samtidigt så är det ju så, som vår kära Empe hade sagt: Det blir vad man gör det till! Så även om min utstyrsel inte är den snyggaste så kommer jag se till att ha roligt. Bilder på alla kreativa utklädnader kommer imorgon.

Snökaos?

Såhär började en artikel på Expressen: "Snön dalar i Sydsverige. På flera håll i Småland och Skåne gör bilister bäst i att sätta på vinterdäcken. Det fortsätter sedan med :Temperaturen var under torsdagseftermiddagen runt nollstrecket på flera håll i Sydsverige. Kallast var det i de västra delarna av Skåne och på det småländska höglandet. Glömde ni nämna det när jag frågade om vädret där hemma eller? =P hehe


Jo, jag vet hur man tvättar!

Än en gång har det inträffat. Dagens tvättning blev inte riktigt lyckad..

Jag hade planerat det sp bra att jag skulle hinna ta ut kläderna ur torktumlaren innan jag skulle gå till träningen.. Det börjar med att alla torktumlare är upptagna när jag behöver den, och efter 10 minuters meningslöst väntande tog jag saken i egna händer och tömde en torktumlare på kläder (den var alltså klar men ingen hade hämtat det) och stoppade i min tvätt, la i pengar och satte igång den. En timme senare kom jag ner för att hämta det (och jag var ganska stressad för att jag inte skulle bli sen till träningen). Då är det inte torrt! Jaha, vad gör man då? Jag hade ju varken tid eller pengar att sätta igång den igen. Jo uppfinningsrik som man är så springer jag upp med min tvätt och bildar en provisorisk torkställning! Så så här ser mitt rum ut just nu:

    

You should be working!

Kollade precis runt på lite olika bloggar (precis som jag brukar nörda mig med) och kom in på en killes blogg med detta inlägget. Kolla in länken och se det med egna ögon =)


Forts. art projekt

Som tur är så har vi en snäll lärare så han sa att om vi hade glömt ta med oss en lapp på vårt ämne så kunde vi mejla in det till honom under dagen. Så klart tar jag den chansen att få några extra timmars betänketid, så det går fortfarande att hjälpa mig i mitt beslut några timmar till!

Art project

Ja det här är inte lätt att bestämma.. Vi ska alltså komma fram till vad vi vill göra som sista projekt i Art-klassen. Vi får bestämma nästan precis vad vi vill, en epok inom konst, en konstnär/fotograf mm, ett verk ja typ vad som helst! Detta ska sedan presenteras i en uppsats och så ska man skapa något själv (som tex en fotoserie, skulptur, målning, film mm.) I uppsatsen ska man också förklara varför man väljer just det och varför/hur du inspireras av ditt val. Jag funderar och funder och kan verkligen inte bestämma mig.! Sen att jag är en sjuk perfektionist med mina val och behöver tre timmar på mig för att verkligen bestämma mig för att det jag nu väljer verkligen är det jag vill göra. Iallafall så har jag suttit ikväll och försökt komma på idéer på vad jag ska göra och kommit fram till tre olika idéer.

1. Jag har ju ett favoritfoto som jag verkligen älskar! Vet inte riktigt varför, men det är bara så fint och coolt på något sätt. Så jag tänkte att jag skulle skriva om det (?).. Tror dock inte han godkänner det. Vad ska jag skriva då liksom...?


2. Man kan även välja att skriva om tex en artist som man gillar och som har inflytande på dig. Då tänkte jag att jag kunde välja David Bowie som jag faktiskt lyssnar ganska mycket på fortfarande (ja lite kan det väl bero på att man har en pappa som gillar honom =P). Men hur ska jag presentera det som ett eget verk. Jag har ju inget instrument så jag kan lära mig spela Life On Mars precis.. Och även om jag hade haft ett piano så kan jag ju inte spela :P. Kanske kan man göra en fotoserie som visar hans stil och typ symboliserar hans musik? Kan bli svårt..

3. Min tredje idé var att jag skulle göra en fotoserie av mitt liv. Typ ta egna (nya) bilder som visar tex att jag är tvilling, spelar fotboll, innebandy, Sverige, Helsingborg, familj, mina resor mm mm. Ni fattar va? Men hur ska jag göra med uppsatsen då? Vad ska jag skriva där?

Som ni kanske märker så är jag inne på att fota. Någonting som har med foto att göra ska jag göra, det har jag bestsämt mig för. Frågan är bara VAD jag ska fota.. Nu måste ni försöka hjälpa mig att komma på någon bättre idé eller kanske "rösta" på någon av mina idéer. Men problemet är att jag måste ha bestämt mig till imorgon bitti kl 8 så så fort ni läser detta får ni skriva vad ni tycker så hinner jag läsa innan jag går till lektionen. Tack för hjälpen!

roligt

Tänkte dela med mig av en liten del av min konversation med Moa och Anna precis. Det började med att jag klagade på Moa för att hon hade så mörkt i sitt rum (vi pratar alltså på msn med webcam) och hon säger typ att "jag har lampan tänd". Mmm, jo det syns ju.. Anna sitter bredvid henne och vid ett tillfälle lutade hon sig närmre Moa och då blev det helt plötsligt jätteljust i rummet! =D Jätteskumt men roligt blev det. För så här såg vår konversation ut den närmsta minuten:


Moa säger:

kolla nu belv det ljust

kolla vad ljust det är!!


Moa har precis skickat dig en puff.


Tove säger:

nej en gång till jag missade!

tyvärr hon sitter fär långt bort

Moa säger:

vad skumt

Tove säger:

nu blev det mörkt igen

ljust

Moa säger:

mörkt

Tove säger:

mörkt

Moa säger:

lkust

Tove säger:

ljust

Hm, min intelligens säger mig att det inte ens blev häflten så roligt att återberätta det såhär. Synd att ni inte kunde vara med, då hade ni fattat!


Vintern är på väg

Japp idag och igår har varit kalla dagar, kanske är det snart dags att plocka fram vinterjackan.? Hur är det där hemma? Om det fortfarande är varmt blir jag lite besviken. En av fördelarna med att åka just hit till NY (trodde jag) var att det skulle vara lite bättre väder än hemma (iallafall om man ska gå efter hur det var när Mimmi var här!). Men tyvärr är vädret inte ett dugg bättre än hemma.. Under pre-season var det i och för sig väldigt varmt, till och med FÖR varmt =P hehe. Jag vet man borde inte klaga på värmen eftersom det är så sällan man ser den, men sån värme och den kvava luften var inte nådig att träna 2 ggr om dagen i!

Och herregud, ni förstår inte hur sugen jag är på att shoppa just nu! Kan komma på tusen saker som jag faktiskt behöver, men här har spenderats för mycket dessa (snart) tre månaderna så jag får hålla mig lite till. Och dessutom så måste jag ju spara mina pengar så jag kan köpa många fina julkpappar till er =D!

Here it goes again

Inspirationen och motivationen är just nu på noll. Vad kan jag bjuda på istället då? Jo jag kan passa på att visa den bästa musikvideon som någonsin gjorts =)


Ok Go - Here It Goes Again

East coast conference champions

Vinsten idag mot Molloy, som för övrigt hade en svensk tjej i laget med världens finaste namn :P alltså Tove, innebar att vi redan nu är klara serievinnare! Tjohoo och grattis =). På fredag väntar Bridgeport (Thereses gamla skola) och därefter är det slutspel. Det ska bli så kul, och vi ska verkligen ta dem! Allihopa!

Efter matchen åkte jag och Maria till Broadway mall där jag gjorde lite julklappsshopping (jag vet det är två månader kvar till jul, men det käns ganska bra att vara så här tidig jämfört med hur sen jag brukar vara med sånt här!). Nu ska jag göra mig iordning och gå bort till Brookville och så får vi se vad som händer ikväll.


"I'm back in Liverpool and everything seems the same.."

När man vaknade imorse blev man genast på glatt humör, på grund av att vädret såg betydligt bättre ut än jag kade väntat mig. Igår fick vi reda på att matchen kanske kommer ställas in eftersom det är stor risk för ett regnoväder. Tack och lov har regnet ännu inte kommit, och jag håller alla tummar jag kan att det blir uppehåll fram till matchen är slut. Det är det värsta jag vet att behöva skjuta upp en match som man har laddat för länge!

Mmmm

Nästan precis hemkommen från vad som snart blir en tradition för C.W. Post women's soccer team, nämligen pastamiddag hemma hos Joanna Constantinou. Hennes mamma är så gullig som bjuder hem hela laget (15-20 pers), och hennes mat är gudomligt god =). Idag bjöds det på fyra olika pastarätter, så matchen imorgon kan inte gå annat än bra med den här uppladdningen! Om det nu blir match vill säga. väderleksrapporten säger spöregn.. Men jag vill spela imorgon!

Hipp Hipp!

Det är nog något av det roligaste som har gjorts i TV:s historia..! Nej lite överdrivet men sjukt kul är det iallfall. Så till alla er som fortfarande inte sett ett enda avsnitt av det, titta och njut!


Tiffany på Apoteket och äventyrarna.

Sömntuta

Jag skämtar inte, i eftermiddags sov jag 5 timmar!! Från klockan 2 till 7. Det är inte likt mig kan jag berätta för er.. Men efteråt var det såå skönt =) haha. Man skulle ju kunna tro att jag nu, klockan 11, fortfarande ska vara hur pigg som helst. Men hur konstigt det än låter så skulle jag lätt kunna gå och lägga mig nu och sova till 10 imorgon bitti.  

Idag är det exakt 2 månader kvar tills jag kommer hem till lilla Helsingborg igen! =D tiden går fort när man har roligt.

God morgon!

Nyss hemkommen från frukost, och innan dess hade jag en av veckans roligaste lektioner, Art. Nu är vi klara med det första projektet där vi klippte och klistrade med bilder och gjorde två kollage och några andra bilder (bland annat skulle vi fylla i allt positivt utrymme, alltså det inuti bilden. På en annan skulle vi fylla i det negativa utrymmet, den får jag visa senare flr jag hade ingen bild på den. Och det är den jag är mest nöjd med =P). Nu har vi börjat med trägrejer och det är faktiskt ganska kul ändå, även om jag är mer för bilder och tyg än trä. Vi fick en kvadratisk träskiva där vi sen fick klistra på diverse olika träbitar. Lite konstnärligt blev det och ingen var den andra lik. Jag blev ganska nöjd med min skapelse =) undrar vad vi gör nästa gång.

     

Visst har jag haft bättre stunder på planen

Jadu, vad ska man säga egentligen..? Seger med 3-2 men herregud vad det satt långt inne. Och det resultate mot det laget är verkligen inget att skryta med. Första halvlek var inte något att hänga i julgranen, resultat 1-1, så i halvlek fick vi en rejäl  tillsägning av Mark. Det gjorde sin nytta och andra halvlek jobbade vi hårt, och det fick vi också utdelning för; två mål! Och det i rejäl motvind. Man undrade faktiskt hur vi skulle göra mål i den vinden! Med en minut kvar av matchen får de ett riktigt skitmål men mer hann inte hända.

Nu ska jag göra något som inte händer så ofta här borta. Nämnligen slänga mig i soffan och sätta på en film, The Little Mermaid som Hayley har tjatat på mig att jag ska kolla i en månad nu. Annars har jag haft så mycket att plugga, men idag är det jag som är ledig och andra som pluggar! Här ska njutas..



Mamma: Nej jag är ledsen att göra dig besviken, men jag har ingen framtid bland stenbumlingar.. ;)

matchdag

Idag är det onsdag vilket betyder matchdag här borta. Klockan 2 beger vi oss till Queens College, och gud nåde den som inte är taggad till max till denna matchen. Efter det senaste resultatet måste vi verkligen bevisa att vi är betydligt bättre än så. Qarro sa något klokt när hon sa att vi måste vilja vinna över ALLA våra motståndare och inte bara över Bridgeport, S. New Hamshire, Dowling mm.
Mark sa något riktigt klokt dessutom, han säger ofta kloka saker :P, att vi har ett tillräckligt bra lag i år för att vinna Nationals. Men vi kan inte vinna om vi inte kämpar för det. I år kan vara den enda chansen vi har, vi får bara inte kasta bort det! Upp till bevis i eftermiddag!


Byte av major..?

Ja jag har ju tydligen talang för det här med geologi, en earth science major vad säger ni om det? Nej men om vi ska vara lite seriösa.. Jag berättade säkert att vi hade lab prov idag på våra kära stenar, och gissa vem som fick 89%. Jodå =) inte illa pinkat! Dessutom fick jag reda på resultatet på förra veckans prov, och det var inte sämre: 90%! Det är på gränsen till att få ett A så nu får jag minsann keep up the good work. För hur hemskt det än låter så har jag inte pluggat speciellt mycket till de här proven, så om jag verkligen lägger ner flera timmar (och kanske börjar plugga lite tidigare än två dagar innan) kan jag mycket möjligt få ett A, och det skulle jag bli väldigt glad över.

För att ta några ord om gårdagens match.. vill inte säga så mycket eftersom det inte blev mer än oavgjort. Ett väldigt dligt resultat om man kollar på de båda lagen, vi hade13 vinster, 1 förlust. Pace hade 2 vinster och 11 förluster. Men matchen slutade 0-0 efter full tid och blev mållös även i förlängningen, de hade till och med en straff, som de turligt nog, för oss, missade. Men vi spelade faktiskt inte så dåligt som man kanske kan tro, det vara bara det att bolluslingen inte ville in i mål. Vi vann skottstatistiken med 30-11, det säger väl en hel del.

Nu har jag precis ägnat en timme åt mitt nya favoritprogram; "Paris Hilton's my new bff". Vet inte varför egentligen.. det är bara väldigt underhållande att kolla på =)


Helgen över

Idag är det dags för match igen =) kl 12 sätter vi kurs mot Pace University för att bärga hem ännu en vinst! Jag ska strax slänga på mig lite kläder, och stoppa ner böckerna i väskan sen blir det först frukost innan enda lektionen för dagen, psykologi. Jadå, ibland är det skönt att vara "proffs" :P haha eller vad säger du Crille? Denna helgen gick väldigt snabbt, precis som alla andra, men inte ska man gråta för det.. Nu är det ju en dag närme nästa helg ! Inte lika kul är det att jag har ännu ett geologiprov imorgon.. Nu är det lab-exam, samma sak som vi gjorde med mineralerna för några veckor sen fast denna gången är det stenar istället. Menmen jag får skylla mig själv när jag väljer geologi, som tur är har jag sällskap i form av Katie och Stephen som underhåller varje lektion.

Är det här någon sorts reality Gossip girl eller?

Jag har fan aldrig varit med om mer skvaller än vad det är här.. Alla snackar om alla, om allt möjligt. Och jag hatar det! Varför ska alla få ta del av allas privatliv? Speciellt när man själv blir "offer" för ett skvaller som inte ens är sant.. Jag kan väl erkänna att jag inte har varit så eftertänsam alla gånger jag öppnat munnen, men efter att jag fått en så sjukt glad nyhet rakt i facet på mig så är det svårt att var smart i munnen!

Till Ronny: Den där t-shirten hänger jag mer än gärna upp på väggen här mitt rum =) och hatten ska hänga precis ovanför min säng. En medalj tackar jag inte heller nej till, vad är gränsen för att få en? Jag har ju spelat mer än hälften av matcherna..
Angående nästa år: Det där var ju mest på skoj jag sa det =P Just nu har jag inga planer överhuvudtaget på att åka hem.

Diabetes walk

Idag var det upp tidigt för att bege oss bort till SUNY Old Westbury för att delta i en walk för diabetes. När det gäller välgörenhet ställer vi mer än gärna upp, trots att det är Homecoming här på Post just denna helgen.


Vilken dag

Denna dagen har varit sjukt bra, kvällen blev dock inte riktigt lika bra. Detta var ju kvällen Stattenas serieseger skulle firas (och vår seger innan idag) men tyvärr slutade den tidigt för mig.. Sitter här hemma själv med en jobbig jävla huvudvärk.. :( gud vad det kan var synd om mig alltså. Jaja jag deppar inte för det. Underhåller mig sjävl med att lyssna på Katy Perry och Pink och läser alla bloggar jag kan hitta =P.

Trippla vinster idag =)

Vinst ett: Stattena - Sjöbo 4-1

Vinst två: CW Post - NYIT 2-0

Vinst tre: SIF i Allsvenskan 2009!!!!!

Är det här möjligtvis den lyckligaste dagen i mitt 20-åriga liv?

Vi knäckte NYIT i första halvlek, Maria gjorde första målet efter 20 minuter och fem minuter senare satte jag 2-0. Ett snyggt svenskt samarbete bakom det målet, Anna la en snabb frispark till Sanna som passade en perfekt boll till mig mellan deras backar så jag behövde bara rulla in den snyggt vid sidan om målisen. I andra blev vi lite stressade men lyckades hålla ifrån.

Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger: Jag är så stolt över alla tjejer i SIF som klarade det hela vägen till Allsvenskan! Det här ska ni verkligen fira. Länge! Och hårt! Det här ska jag även fira här borta! Mark har gett oss tillåtelse till lite festande idag trots att vi har match igen på måndag. Och varför inte utnyttja det? Jag kan hitta tusen anledningar till det efter denna dagen.

allsvenskan nästa!!

Det här är helt sjukt!! Stattena spelar allsvenskt nästa år =) det finns nog fasen ingen som är mer glad för det än jag . Jag är sjukt stolt över alla tjejerna, en ruskigt bra säsong har ni gjort! Jag satt inne på HD hela morgonen för att kolla läget hur det gick i sista matchen. Jag är bara så ledsen över att jag tyvärr inte kunde vara där och se hela kalaset..

Massa grattis från mig här på andra sidan jorden. Detta är ni mer värda än någon annan!!!


"you are my sweetest downfall"

Sitter här själv, Allie är hos sina föräldrar ikväll, de åker hem igen imorgon efter matchen.. De är så snälla, handlar mat till oss, halloween pyntar och inhandlar dvd-spelare mm.

I alla fall hade jag tänkt ta till vara på min ensamhet genom att spela musik på högsta volym, sjunga med, gå runt i pyjamas och sen slänga mig i soffan och kolla på någon film innan det är dags att lägga sig. Det låter kanske inte alltför spännande men bor man såhär tätt inpå en annan människa är det väldigt skönt att ibland inte bry sig om någon annan än sig själv. Uppladdningen inför morgondagens match är också i full gång. NYIT ska få stryk!


"No one can hit the ball like you"

Nu ska jag faktiskt göra min lilla mamma glad och säga att provet idag faktiskt gick väldigt bra, kändes det som iallafall =) och det jag är mest stolt över är att jag och Katie igår satt i över 4 timmar i sträck och pluggade till det. När jag sen kom hem pluggade jag ytterliggare 30-45 minuter innan jag inte kunde hålla ögonen öppna längre. Det var alltså anledningen till att det inte blev något bloggande igår. Tyvärr så har vi labb prov redan på tisdag igen så det blir ingen vila från dessa förbannade stenar!

bloggtorka

Det är ju så här att när jag bland annat befinner mig på andra sidan jorden (typ), har mycket fritid och skriver en blogg så måste man ju kika in alla andra bloggar så att man har koll på läget, får lite inspiration och lite tidsfördriv. Men hallå, det är dags att uppdatera era bloggar nu! På min dator har jag lagt in 7-8 ploggar som favoriter som jag bara måste läsa varje dag, ofta kollar jag dem flera gånger om dagen.. Men jag blir lika besviken varje gång de inte skrivit nått nytt. Vill inte nämna några namn, men en av dem börjar på K och slutar på lister, vad har hänt med dig? =P jag fick ju ta reda på hur det gick i slutspurten själv.. Var det inte så viktigt att skriva om..? Haha!!

Dessutom väntar jag fortfarande på ett tecken att ni lever där hemma! Jag har fått två brev på de två månader jag har varit här, ett var från VASA och ett var från farmor och farfar. Men nu vet jag i alla fall att de lever!


Scrambled eggs och stekt bacon

Här kommer ännu ett bevis på att jag verkligen inte kan koncentrera mig på det jag måste göra! Skriver ett helt meningslöst inlägg bara för att jag helt enkelt inte har disciplinen att sätta mig och läsa.. Jaja, det jag tänkte säga i detta inlägget är att Hayley har köpt sin Halloween kostym, och den är inte riktigt vad man i Sverige ser som en Halloween kostym. Hon ska välja mellan dessa två. Den ena ska Hayley ha, och den andra ska en annan tjej i softball laget ha. Hayley fick äran att bestämma om hon vill vara ägg eller bacon...
                
                     

Personligen hade jag helst velat vara bacon, vem vill vara ett ägg?

Att jag aldrig lär mig..

Har alltså prov på torsdag på stenar och mineraler =( men precis som vanligt börjar jag aldrig plugga i tid!! Jag blir så trött på mig själv! Vad ska jag göra för att få mig att förstå att jag måste börja lite tidigare än två dagar innan? Nu sitter jag här och känner paniken komma krypande i hela kroppen. Jag tror att jag har allvarliga koncentrationsproblem också.. Medan jag pluggar sitter jag och kollar på säsongsfinalen av Making the band (måste få veta vad som händer med Danity Kane), och skriver blogg, och så tjatar Deanna på mig att lägga upp en film på hennes och Annas kuddkrig från Boston =P

Att jag aldrig lär mig..

Har en massa jobb framför mig den närmsta veckan, prov torsdag, måste göra klart mitt art-projekt (kanske lägger in en bild på det senare så ni fattar vad jag håller på med), lab exam i geologi på tisdag, test på kapitel 4 i psykologi på onsdag, och på det har vi tre matcher! Gode gud, hjälp mig!

Nästa tredjedel började bra

Sista tredjedelen av vår säsong började alltså med en vinst idag mot STAC med 7-0. Jag tyckte faktiskt att vi höll en hög nivå genom hela matchen även om tempot sjönk en hel del mot slutet.. Jag fick spela ca 60 minuter, idag spelade vi lite annorlunda på innermittfältet.. Innan har jag oftast legat lite som den mer deffensiva av oss, men idag spelade vi mer sida vid sida vilket var en aning svårare eftersom man hela tiden var tvungen att hålla koll på den andra så att vi inte låg i linje med varandra.. Menmen det gick ganska bra ändå, och motståndet var inte heller så bra så det var ju en bra match att prova nått nytt =). Gjorde ännu ett mål idag faktiskt (på hörna) men jag tror att Sam fick det målet, domaren såg inte att det var deras spelare som slog in den i eget mål.. Räknas det som mitt mål eller var det ett självmål? Imorgon är det extraträning, ryktas om löpning.. Jag är inte allt för excited about that! Sen är det match igen på lördag mot laget precis bredvid oss; NYIT.


Igneous rocks, sedimentary rocks, metamorphic rocks..

Sitter alltså här och försöker lära mig så mycket jag någonsin kan om just det och lite till.. På torsdag är det dags för första riktiga provet, och jag är lite smått nervös redan (och jag som nästan aldrig i hela mitt liv börjat plugga tidigare än två dagar innan ett prov). Dock blev det en stor paus i pluggandet på grund av träning och ett möte för alla idrottare, skulle handla om alcohol awareness men han snackade mest om att dina föräldrar är dina största förebilder och att vi ska ta hand om varandra och vara trevliga och artiga mot varandra genom att säga, tack, varsågod, prosit, maam, sir...

Föresten har vi nu klarat av 2/3 av vår säsong och vi har 11 vinster och en förlust. Ska bara se till att hålla i detta hela vägen så att vi får vara med i ECC playoffs och NCAA tournament!

Och helt plötsligt blev vi 10 gånger smartare..

Visst ser vi supersmarta ut :P Eller vad tycks? 



"och ni sa att våra forwards var kassa..?"

Vilken härlig vinst det var idag! Skönt att få sätta Dowling på plats, speciellt efter deras kommentarer som: "It's going to be great beating the on their home field." och "Post's forwards aren't that good. We can shut the down." Ehh, ursäkta men tydligen är vi bättre än er eftersom vi vann dagens match med 2-1 och vår ena forward gjorde båda våra mål..! Vi hade dessutom 5-6 andra riktigt bra lägen, bland annat frilägen från både Ivana, Sanna och Maria, Anna hade nästan en tå på bollen 2 meter från mål, Qarro hade en löpning där hon nästan kom igenom hela försvaret men som slutade med en boll på näsan ;) och jag hade faktiskt ett hyfsat bra skott med högran. We are on the winning track right now. Match igen på tisdag (ingen vila här inte :P) och sen på lördag igen, jag längtar.

Uppladdning

Ikväll har det gällt att ladda ordentligt inför matchen mot Dowling imorgon. Så efter att vi ätit tog vi, jag, Allie och Hayley, det lugnt och kollade på en film som heter Hardball med bland annat Keanu Reeves. Det är en film jag verkligen kan rekommendera! Handlar om en kille som "blir tvingad" till att bli den nya tränaren för ett baseball-lag som (precis som i alla filmer) inte är speciellt bra.. En väldigt bra historia.

Däreftere zappade vi lite mellan alla 1000 (typ) kanaler som vi har och fastnade på Disney channel där de visar Harry Potter och de vises sten. Shit vad små och gulliga de är! =) haha det var 7 år sen, tiden går fort när man har roligt. Jag kommer faktiskt ihåg när jag såg den på bio, med hela laget i FCH.. Jag skrattar varje gång åt Hermione när hon precis träffat Harry och Ron..: Hermione: "You must be Harry Potter! And you are..?" Ron: "Ron Weasley" Hermione: "Pleasure." med hennes otroligt roliga ansiktsuttryck och nedlåtande ton =P. Jag hoppas att åtminstone Mimmi och Moa fattar vad jag menar, annars är jag sjukt dålig på att förklara. 

Nu är det dags för sängen.. Imorgon är det lag-frukost kl 9, allt för den perfekta uppladdningen!

(Uppdatering: Tack Qarro för upplysningen :P nu står det rätt! Det är ju självklart Dowling, inte Concordia vi möter idag.)


Geek love

Jaha vad har hänt här borta sedan sist jag skrev..? I tisdags var det först skola hela långa (?) dagen, därefter styrde vi kosan mot NYIT och deras match mot våra motståndare på lördag, Dowling. Tappert satt vi där höstrusket och frös, men vinner vi på lördag så är det helt klart värt en liten förkylning! Men det ska vi allt klara av, tyckte inte att de var så värst bra. Igår blev det ingen sovmorgon heller, för det var upp tidigt eftersom träningen var kl tio (vi är lediga idag och igår på grund av Yom Kippur) sedan åkte jag, Sam, Maria och Sanna en runda till köpcentret där jag och Maria kröntes till nördar! Haha, bild och förklaring kommer senare =).  

Idag blev det sovmorgon till halv elva för min del. Nu sitter jag här funderar på om jag ska gå och äta själv eller om jag ska vänta tills Allie vaknar, vilket kan vara när som helst.. Sedan måste jag plugga, nästa vecka vankas mitt första riktiga prov i Geologi.

Update from Long Island

"The National Soccer Coaches Association released its weekly Division II national rankings Tuesday afternoon. The C.W. Post Pioneers jumped two spots in the polls, moving into fourth place."

Vi är alltså just nu rankade nr 4 i landet! Det ni!

Jag lyssnar på mina läsare

Jadå det är klart att jag gör. Nämnligen så mycket att jag ändrar min blogg för att ni ska bli nöjda =). Bakgrunden är att jag gick till min brevlåda idag, och gissa om jag blev glad när jag upptäckte ett kuvert där!! Det gjorde hela min dag! Kuveret kom från min kära farmor och farfar och innehöll, förutom ett gulligt brev, även lite foton från min skärmflygning och min sista match med Stattena. Jag saknar att spela i blått och vitt! I alla fall var det jättekul att få både brev och foton, och jag ska verkligen ta mig tiden att skicka tillbaka till er. Så länge kan jag hälsa till er här, och tack så mycket! Fick dessutom ett önskemål att byta min svarta bakgrundsfärg här på bloggen, och visst gör jag det! =). (därav rubriken..)

För ett tag sedan fick jag dessutom ett mejl av Mimmi med en bild till min header som hon hade knåpat ihop, helt sådär bara! Tack så jättemycket för den, nu har jag lagt upp den här så alla andra kan skåda. Jag tycker den är tio gånger finare än min, jag vet inte om Mimmi har Photoshop eller nått liknande men pappa: se så snygga saker man kan göra med det, klart jag önskar mig det! hehe...

Vad tycker ni föresten om det jag har ändrat? Jag måste nog faktiskt erkänna att jag tycker det är lite snyggare med vitt istället för svart..

Var det fotboll eller baseball vi spelade?

Nu börjar det bli lite svårt att komma på bra rubriker efter varje match.. Men den här får jag kanske förklara lite, det var nämnligen så att den planen vi spelade på igår, mot Mercy College, låg bokstavligt talat på en baseball plan. Inte hela planen men i två hörn av vår plan var det ett område på kanske 2*10 meter av grus! Ehm hur tänker man när man lägger en fotbollsplan över baseballplanen? Snacka om att utnyttja utrymmet till max! Det blev lite svårt att slå hörnor då eftersom det inte riktigt gick att komma under bollen.. Det var svårt överlag att få upp bollen i luften eftersom det knappt var något gräs på planen, väldigt sliten och torr matta. Menmen, matchen slutade iallafall med vinst för oss med 4-0 efter två mål av mig (ja gud vad har hänt?), ett av Ivana och ett av Jackie. Och kan ni gissa vad jag tänkte säga nu? Precis, vi kom inte riktigt upp till den nivån vi kan.. Eller rättare sagt, i halvlek fick Mark påminna oss om att vi inte är oslagbara om vi inte ger järnet! 1-0 i paus kunde lika gärna ha varit 5-0 om vi hade varit lite aggressivare på bollen framför mål.

Nu är det fokus och stenhårt jobb som gäller på träningarna i veckan och på lördag är det dags för nästa match mot Dowling. Därefter väntar STAC på onsdag och våra grannar NYIT nästa lördag. De är alla conference-matcher så då finns det verkligen inget annat än vinst som gäller!

Koncentrationssvårigheter

Gud vilket långt och fint ord jag fick till där :P haha

Måste bara få beklaga mig över hur svårt jag har det just nu att ta tag i mina läxor och se till att göra dem i tid. Och speciellt att få dem gjort när jag väl bestämmer mig för att föra dem, och inte sitta och göra andra saker samtidigt (vilket jag just nu gör). Det finns ju så mycket annat roligt att göra, som till exempel snacka med Annica på msn, läsa om Stattenas framgångar, läsa bloggar och slösurfa på diverse nyhetssidor för att läsa om allt som händer där hemma..

Suck! Vem gav mig en egen dator och så här mycket fritid att förvalta helt själv?

Stattena IF mot Allsvenskan!

Tro inte att jag inte håller koll på er trots att jag flyttat tvärs över Atlanten. Nejdå jag vet exakt hur det går för er och jag måste bara säga att ni är fanimej (ursäkta svordomen) grymma! Håller alla tummarna att ni håller ut hela vägen så att ni nästa år får spela i allsvenskan =) det förtjänar ni efter en sån här kanonsäsong. Saknar er alla!


Ännu ett steg i min collegefotbollskarriär..

..och med det menar jag att jag i dagens match fick: 1, spela hela matchen och 2, spela andra halvlek som mittback. Det var ett tag sen, närmare bestämt nästan exakt ett år sen när jag och Amanda bildade mittlås tillsammans i Bluebirds =). Det var tider det haha! Tillbaka till dagens match, motståndet var inget vidare, i klass med ett division 3-4 lag hemma.. Det var till och med så illa att när Sanna fullbordat sitt hattrick och utökat vår ledning till 7-0 efter 10 minuter in i andra halvlek, så tog Mark ut båda våra forwards och vi tio som var kvar på planen fick i uppdrag att bara spela runt bollen, inte göra fler mål, allt för god sportmanship. Det var nog den tråkigaste matchen jag spelat i hela mitt liv :P tänk er själva att bara spela runt bollen i en halvtimme utan att få göra mål. Menmen det var kul att jag fick spela hela matchen iallafall :)

Ikväll bär det förhoppningsvis iväg för att kolla när killarna spelar match borta mot Molloy College. Heja heja!


1-0

Jag vill egentligen inte erkänna det men trots vår onödiga förlust för knappt två veckor sen så känns det fortfarande som "en dag på jobbet" efter en vinst.. Lättnaden över att ha bärgat ännu en seger är större än glädjen att vara näst intill obesegrade. Då är det inte riktigt som det ska. Kanske har vi det för enkelt? Men egentligen har vi inte det för det är inga jordskredssegrar här inte, nej här snackar vi 1-0, 1-0, 2-1, 2-1 och så vidare, dock vet vi att vi inte har kommit upp till vår maxnivå. Men när ska vi göra det? Efter endast 2 månader här i mitt nya lag kan jag nästan med säkerthet säga att när vi spelar på topp kan slå vilket annat division 2 lag som helst! Dags att visa det bara.

Hur som helst, gårdagens match slutade alltså med ännu en vinst, denna gången med knappa 1-0 över Stonehill. Det är tur att vi har sånna forwards som Ivana och Maria som har förmågan att göra mål när vi som bäst behöver det! För min del kändes det bra, fick spela sammanlagt ca 60 minuter och hade ett skott på mål och två misslyckade frisparkar.. Jaja, som Deanna sa efter matchen(hon säger till mig varje match att jag ska göra mål! Endast en gång har jag lyckats..); "då får du göra hattrick i nån annan match för ätt väga upp det". =) logiskt ju.

RSS 2.0