Derbyvinst

Shit vad skönt det är att vinna derbyn! Vi vann dagens match efter att Danielle frälst oss i den 84e minuten. Om vi hade förlorat den matchen hade ni haft syndabocken precis här.. Vi fick en straff och jag var stensäker på att jag skulle sätta den men den blev istället ganska dålig och målvakten räddade. Shit vad jag bara ville slå någon/något just då! Men jag kunde inte låta det påverka min chans till startelvan på lördag så det var bara att glömma, även om det är lättare sagt än gjort. Tack och lov så vinner vi till slut!

Nu sitter jag här och våndas över vad min lärare kommer säga imorgon eftersom min partner inte har förmågan att känna lite ansvar i ett grupparbete, så nu sitter jag här dagen innan och har ingenting att komma med till vår presentation imorgon. Känns jättebra!

Mördarvecka

Så var helgen slut på ett ögonblick. Undrar verkligen var tiden tar vägen. Som sagt, ingen match i lördags men träning söndag morgon i pissregn, det är grejer det. Därefter in till stan där pappa och Ulrika väntade :) och tur hade vi också så det regnade inte på hela dagen. Så vi kunde lugnt gå ända ner till Little Italy, Chinatown och Soho. Lite höstkyla hade vi dock och jag är inte tillräckligt rutinerad att ta vantar och mössa så då får man skylla sig själv haha. Tog oss ner till Ground Zero också och konstaterade att det har hänt en del. Inte allt för mycket men de har slutat röja och börjat bygga i alla fall. Därefter hade vi bokat bord på en restaurang som heter Graffiti och ligger nere på 10th street (samma restaurang som jag var på med Roger när han var här) och det var lika gott som förra gången! Sen var det dags för mig att åka hem, men var tvungen att gå en runda inom deras hotell för att hämta upp lite kläder och godis bland annat.

Idag har vi spelat match, mot STAC och vi vann med 1-0. Kallt och ruggigt var det, hoppas det blir finare väder på onsag då vi möter våra grannar NYIT. Idag fick jag nästan 70 minuters speltid! Hoppas jag tog tillvara på det, men jag gjorde inget självmål så jag kan inte ha varit så extremt dålig haha. Dessutom har vi precis registrerat oss för klasser till våren, än så länge kommer jag läsa biologi, massa idrott och en education klass.
Imorgon är det vanlig dag med skola och träning och på onsdag får jag göra en guidad tur med mina gäster innan matchen.

Ibland hatar man detta landet

Som jag säkert har nämnt tidigare i bloggen så är amerikanarna väldigt rädda för regn, och när prognosen igår sa att det ska regna idag då ställdes vår match in! Är istället flyttad till måndag, detta förstör hela helgen! Jag hade redan planerat hur min helg skulle se ut: match idag sen in till stan till pappa och Ulrika som kommer idag, stanna där till måndag och sen åka hem lagom till träningen. Men nu blev det så istället att vi är lediga idag från fotbollen men tränar imorgon förmiddag och match som sagt på måndag eftermiddag. Så jag kommer bara kunna stanna i stan imorgon eftermiddag/kväll. Och jag vet inte ens om jag kommer få spela i matchen.. Irriterad är bara förnamnet.

Veckan som gick har varit jobbig. Två biologi prov, en uppsats, schema-plannering och en match. Förlustmatch. Den gången värmde jag upp i nästan 60 minuter sammanlagt men fick inte spela en enda minut. Snacka om kontraster alltså, från 60 minuters speltid till 0 på några dagar är nästan en bedrift. Känns som att jag spelar på ett lotteri där vinstchansen är väldigt låg..

Framtidsplanering

Idag hade jag möte med min akademiska rådgivare för att planera mitt schema för nästa termin, men den tanten gör inte mycket alltså! Jag hade kunnat fixa allt helt själv och inte behöva bry mig om att ens gå till henne. Andra elever går i från sina möten med färdiga scheman, men när jag var "klar" hade jag en lapp med några kurser som hon rekommenderade att jag tar till våren. Så nu får jag själv sitta och trixa och lägga in kurserna så det passar. Hur som helst så ser det ut att vara riktigt intressanta kurser så det är ett plus.

I eftermiddag är det match mot Dowling! Killarna har lovat att komma och stötta oss, det hoppas jag att de håller.

"you're not happy but you're funny"

Dagens glädjeämne: vykort från farmor och farfar! Det är alltid lika kul att få brev, oavsett vem det är från eller vad det står på. Detta året har jag än så länge samlat på mig två stycken, en ökning från förra året med 100 procent!

Annars har jag pluggat biologi som jag har prov i på onsdag och fredag, försökt fixa mitt schema för nästa termin, tvättat, pratat med pappa och tränat. Kul va? Dagen imorgon kommer se lika dan ut i stort sett, det är riktigt glammigt på college ibland. På onsdag är det bortamatch mot ärkerivalerna Dowling, det ska bli en höjdare som vi bara ska vinna.

Natti natti!

"Not bad for being from Sweden"

Idag var det dagen med stort D då jag skulle testas i mina kunskaper i de vanligaste sporterna här över. Bland annat basket, fotboll, tennis, badminton, golf och lacrosse. Det börjar ju kanske inte jättebra för min del då jag ska börja med basket. Om ni kommer ihåg så ställde några av oss i fotbollslaget upp i en basketturnering förra vintern där jag verkligen fick visa upp mina färdigheter, eller snarare brist på färdighet, så det var kanske ingen överraskning att jag inte klarade den här delen, som bestod i att bland annat skjuta och dribbla. Men sen gick det minsann bättre (tror jag, vi fick inte alltid reda på om vi klarade det eller inte), fotbollsdelen slapp jag göra, lacrosse klarade jag på något mirakulöst sätt precis som baseboll, golfen fick jag någon OK sving på och jag var bättre än många andra som inte ens träffade bollen. I badminton fick jag verkligen glänsa då knappt någon av de andra ens hade testat på den förrut, tennisen var jag också en av de bättre i (tror jag) och när det var dags för gymnastikdelen frågade till och med läraren om jag hjulat mycket innan, det borde vara något positivt. Men jag kanske inte ska vara för positiv man vet aldrig..

Come let's pray for the weekend

Jag kanske är född till talare? Nja riktigt så är det nog inte, men nån talang kanske man har efter mitt A idag. Eller inte. Hur som helst så föredrar jag iallafall att skapa det snarare än att framföra det. Men så länge man går i skolan är det bara att vänja sig. Nästa tal är ett argumenterande tal, får se hur duktig jag är på det..

Pappa: Det där med sensommarvärme får du nog tänka över lite grann. Ni kommer hit i slutet av Oktober, då har hösten varat i två månader redan. Kanske får vänja dig vid tanken på höstväder istället.

Mamma: Telefonen kommer, snart hoppas jag.

Annica: Vinnaren kommer att meddelas inom en snar framtid, håll ut!

Robert: Ja det kan jag nog tänka mig. Men jag ska minsann träna vidare detta året så nästa gång vi ses tänkte jag utmana Tobias ;)

What a feeling

Flikar in lite snabbt med en uppdatering efter dagens match innan jag ska finslipa mitt tal. Spelade som sagt mot Molloy (som för övrigt inte hade sin svenska tjej kvar i laget) och spelade bra. Tyvärr var det mållöst i första halvlek, trots att vi hade bollen konstant kändes det som och jättemånga bra lägen som vi skulle kunna ha satt. Jag fick spela kanske 20 minuter i den halvleken och fick dessutom starta andra halvlek, något som inte har hänt sen förra säsongen..! För en gångs skull så gick det bra för mig också, kan ha berott på att hela laget kändes bra och tryggt och stabilt. Det var riktigt roligt att spela. Och roligare blev det när jag, med lite tur och lite skicklighet haha, lyckades skruva en hörna i mål. Första målet för säsongen och man kan ju hoppas att det släpper nu. Vi vann till slut med 2-0.


En kaffe och en Kajan-special, tack!

Jag är bäst i världen! Det visste ni nog inte.. Men då kanske ni undrar vad det är som jag är så makalöst bra på. JO, på att skjuta upp grejer. Enbart genom min egen listighet slapp jag göra mitt tal idag och istället göra det på torsdag. Men för att lugna mina kära föräldrar som kanske fick för sig att jag har blivit en skolkare så hade jag skrivit klart det och allt men jag ser inget negativt med att få två extra träningsdagar. Dock är det inte alltid super att skjuta upp saker. Till exempel när man börjar skriva en uppsats dagen innan den ska vara inne. Det hade varit skönt att slippa ägna hela dagen åt att skriva, men "tyvärr" lyckas jag nästan alltid få ihop en riktig bra uppsats så det är inte lätt att ändra på ett vinnande koncept.

Imorgon är det dags för match igen.

"Jag vill höra en gammal sång, som spelas på min grammofon"

Har endast en rolig/ironisk sak att berätta. Idag hade vi besök av en dietist på skolan och alla atleter var tvungna att gå på en föreläsning. Om jag ska säga vad jag tycker så tyckte jag det var sjukt onödigt, de flesta (åtminstonde vi svenskar) har redan hört detta hundra gånger! Både i skolan och med fotbollen. Men det jag egentligen skulle säga var att eftersom jag och två andra tjejer stannade kvar efter träningen och hjälpte Mark när han tränade ett gång 10-åringar så blev vi lite sena till föreläsningen, och dessutom var vi ju tvungna att äta! Så det enda alternativet vi hade var Subway, lite roligt att komma in på en föreläsning om hur man bör äta med en Subway-macka och en läsk i handen.

Onödig info: jag klarade simtestet. Det var det lättaste testet jag gjort i mitt liv nästan. Vi skulle simma 4 längder (fram och tillbaka två gånger) varav två längder skulle vara crawl eller som jag skulle kalla det "fuskcrawl". Man behövde inte ens doppa huvudet i vattnet utan man kunde bara plaska med benen och vifta lite på armarna. Jag som hade förberett mig så och hade börjat få in tekniken dessutom. Sen skulle vi trampa vatten en minut.. Inga höga krav här inte!

Who ate my candy?

Ännu en skitvecka. Mimmi åkte ju i måndags, alla mina lektioner är tråkiga, lååång bussresa till Massachussetts, pissmatch i pissväder som vi förlorara med 2-0 och jag får inte spela ett skit! Kan man bli mer irriterad..? Njae tror inte det. Hårda tag som väntar på träningarna innan nästa match på onsdag. Även den är borta, mot Molloy. Som för övrigt också har en tjej som heter Tove i sitt lag. För de som kanske var intresserade.

Annars håller jag på och lär mig att crawla (ni vet simsättet) för jag ska testas i det på måndag, nödvändigt test för alla med min major. Bara jag inte drunknar så är jag nöjd. Men det börjar se skapligt ut faktiskt, tror nog att det beror mycket på min privatlärare J. Tjernström.

RSS 2.0