Day off

Idag spelade vi sista träningsmatchen innan allvaret börjar på torsdag och det blev vinst med 2-1! Två riktigt snygga mål av oss men deras mål var en bjudning av domaren som dömde straff när det egentligen skulle varit vår frispark. Dessutom var det stekande hett och jag skämtar inte om det var runt 35-40 grader, och att spela på konstgräs gör inte saken bättre heller.
Men som vanligt är det så att när det verkligen gäller för mig och jag måste prestera så är jag sämst. Hade nog inte ett rätt idag och jag bara irrade runt i cirklar och fick aldrig tag på varken bollen eller spelare. Detta var också sista chansen att visa att man ska starta på torsdag, kul att man lyckades imponera då..

Skönt är det iallafall att imorgon är vår första lediga dag, som man måste utnyttja. Antingen gör vi det genom att ta det luuuugnt, eller så passar vi på att åka in till stan eftersom vi förmodligen inte kommer hinna det senare i och med att vi har fotboll var och varannan dag. Ett önskemål är att gå till High Line Park som är ett gammalt tågspår som går över marken. Spåren lades ner på 80-talet och förra året öppnades det en park på en del av sträckan.



Nu är det fredagsmys

Ibland älskar jag min tränare. Imorse sa han att om vi håller uppe en hög nivå på i alla övningarna och klarade löpningarna efter träningen inom tidsgränsen så skulle vi få ledigt från träning i eftermiddag. Men vi var inte så värst bra på träningen, tempot var kanske högt men kvaliten var inte riktigt vad den borde va. Men vi fick ledigt ändå. Och det var en riktigt välbehövlig ledighet känner jag. Även om vi hade en ledig dag på campen så känns benen väldigt sega igen, och med bara 22 spelare i truppen kan vi inte få fler skador än de vi har just nu.

Vår lediga eftermiddagen passade bra att åka till mallet så jag fick köpa nya benskydd som jag slarvat bort (alternativt någon snott dem..), jag tycker 9 dollar är ett rimligt pris! Kanske passar vi på att åka till bion ikväll, man börjar bli trött på att sitta på rummet och stirra i väggen dag efter dag. Facebook, nyhets-sidor och bloggar är bara underhållande ett par timmar, inte 6 timmar gånger 14 dagars preseason.


Home Sweet Home

Campingen var inte riktigt vad vi förväntade oss men vi hade det riktigt bra ändå! Syftet med resan var att komma närmre varandra och lära känna varandra och det lyckades vi med. Men vädret hade kunnat vara bättre. Regn 90% av tiden så många av våra planerade aktiviteter fick ställas in. Men som man brukar säga: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Fotbollsträningar, lekar, mys vid brasan och mycket team bonding fick vi till i allafall. Nu är vi tillbaka i civilisationen och strax ska vi åka iväg och kolla på killarnas träningsmatch, imorgon börjar vi träningarna igen!


Camp Towanda

Nyss hemkommen från ett besök på Cold Stone, ett av de bästa glasställen här i USA. Man väljer vilken glass man vill ha och sen vad man vill blanda i glassen. Jag blandade i marshmallows och en brownie, men man kan också välja typ haribo-nallar, kex, frukt och choklad bitar.

Imorgon åker vi tidigt för att spela match mot Rider som vi mött varje år som jag varit här. Efter matchen åker vi direkt till Camp Towanda där vi ska "campa" i fyra dagar och hitta på massa roliga aktiviteter med laget. Kommer tillbaka onsdag kväll och därefter är det back to business med preseason igen. Men bara 2 veckor kvar till första riktiga matchen! Och då börjar skolan också..


Hot yoga

Vi har nu haft vår sista tuffa träning innan helgens match och därefter åker vi på camp i fyra dagar. Jag kan säga att det är så skönt att det är över! Det har varit ett riktigt helvete ibland men nu är man bara glad, och riktigt längtar till söndag när det är match. Ikväll ska hela laget åka och testa på hot yoga, typ yoga i en bastu. Varför det skulle vara speciellt roligt förstår jag inte men jag får väl testa. Sen är ju jag inte direkt en naturbegåvning i yoga överhuvudtaget så det kan ju bli intressant i vilket fall som helst.


2 dagar, check!

Onsdag idag och de goda nyheterna är att jag ännu inte dött. Här är det varmt, 90% luftfuktighet och vi spelar på en plan som inte verkat vara klippt sen början på sommaren. Men det är inte läge att klaga, bit ihop och se till att du får spela! Nu har vi precis kommit tillbaka till rummet efter morgonens träning och brunch, i eftermiddag kör vi på igen. Man måste älska detta för att ta sig igenom dessa veckorna!


Första dagen avklarad

Och vad skönt att den är över nu. Och jag överlevde. Bäst av allt är att jag klarade coopers med 20 sekunders marginal och slipper alltså vara uppe och löpa kl 7 imorgon bitti! Det är riktigt lättnad det. Dock så är jag nu så trött så jag hade kunnat gå och lägga mig utan problem (klockan är 21).. Det är tufft att bara träna, jag vill inte ens tänka på hur det är för de riktiga fotbollsproffsen. Jag känner faktiskt att jag inte riktigt anpassat mig till värmen här, hemma klarar jag en hel träning utan problem men i eftermiddags gick jag på knäna i slutet. Jag kan i alla fall låtsas att det hänger på värmen och inte på att jag inte är tillräckligt tränad.

Framöver gäller det att gå in i nån slags zombie-mode där det bara är äta, sova och träna skiten ur sig som gäller. Detta året tänker jag inte sitta på bänken i alla fall.


Sommaren är över!

Japp, nu är jag tillbaka på Post vilket betyder att sommaren är slut och allvaret börjar. Landade i lagom tid men sen tog det mig 1,5 timmar innan jag kom ut från flygplatsen efter den jäkla passkontrollen. Några timmar senare var jag framme på skolan och det kändes både kul och tråkigt. Visst har jag faktiskt sett fram emot att komma tillbaka men jag hade inte sagt nej till att stanna lite längre hemma. Men nu kan ni alla vara lugna, jag har landat och installerat mig!
Jag klarade mig bra med jetlagen. Lyckades sova ganska mycket på planet trots att jag hade en skrikande 2 åring bredvid mig. Men i morse vaknade vi allihopa vid 7 så då var det lika bra att stiga upp, kl 9 hade vi redan hunnit vara och handlat massa dricka så att vi inte törstar ihjäl. Som tur är är det inte så kokande hett (ta i trä), håll tummarna att det är så imorgon bitti när det är dags att springa Coopers!

Ett stort grattis till Stattena som fortsatte segersviten igår! Bra jobbat tjejer!

Hoppas allt är bra med alla där hemma och sakna mig inte för mycket :)


RSS 2.0