Nu är det jul igen

Hayley kom precis tillbaka till rummet efter en lång dag med både skola och styrketräning, och i famnen hade hon ett stort paket som hennes mamma hade skickat. Spända slet vi upp tejpen och i lådan hittade vi bland annat tre stycken chokladkalendrar, vars en till Hayley, Allie och mig. Urgulligt! Jag som aldrig ens har träffat henne..

Eftersom vi inte kommer vara här varken 23 eller 24 december så kom vi fram till att vi ska räkna ner dagarna tills vi åker hem istället, vilket betyder att om 8 dagar kan jag öppna lucka 1. Ja herregud snart är det jul! Tiden går fort när man har roligt.

Fotbollsstjärna till FCH

Nej jag vet, man kan tro att det är jag som än en gång gör comeback i min andra favoosport, men tyvärr är det inte så hur gärna jag än hade velat ta på mig inneskorna och dra fram klubban och lira innebandy. Jag skulle vara ungefär lika entusiastisk som Kajan: "Idag ska vi spela innebandyyyyyyyyy!!!!!!!".  Det är dock en annan stor fotbollsprofil från kära Helsingborg som ska se till att vinna SM-guld på FCH, och självklart pratar jag om Henke Larsson. Ska bli intressant att se hur duktig han är efter att inte ha spelat på sisådär 15 år, jag vet själv hur det var för mig förra året. Och då hade jag bara hållt upp ett år!  I vilket fall som helst så kommer IH garanterat vara fullsatt varenda hemmamatch denna säsongen.

Abrakadabra simsalabim

Nej men titta vad jag hittade! En blogg som tydligen är min.. Hm, tydligen så har jag varit ganska flitig med att skriva i den under två månader och sen hände något som gjorde att jag inte skrev något alls på sisådär två-tre veckor. Jag undrar vad det var som hände.. Hur som helst, jag hittade en hemsida som jag hade som favorit på min dator där jag loggade in och vips så hamnade jag här. Kollade rundor lite grann och hittade en massa inlägg som jag har skrivit och publicerat och som andra människor sedan har läst och ibland även skrivit en lite kommentar, trevligt! Vilket smidigt sätt att få skriva av sig lite grann om allt möjligt som händer här borta i Amerika. Dessutom så kan ju alla där hemma få en liten inblick i hur mitt liv går. Jag ser ju dessutom att det finns dem som är hoppfulla i att jag ska börja skriva igen..
Jag kanske ska ta och fortsätta på det som jag en gång började, eller?

Internetkrangel

Jag har som ni markt inte varit varldens basta pa att uppdatera har pa sista tiden, och det beror pa att internet inte vill funka pa min dator.. Vet inte vad felet ar men det verkar som att halften av alla datorer i riggs funkar och halften gor inte det. For hos oss funkar allies, men inte mitt, sannas funkar men inte qarros, deneans funkar inte men det gor hennes rumskamrat. Ja sa det ar alltsa anledningen till att jag inte skrivit pa 6 dagar.

Vad har hant da? Vi vann ECC championship, 1-0 mot Dowling i semi och1-0 mot Bridgeport i finalen. Igar fick vi reda att vi kommer arrangera forsta och andra omgangen av Northeast regional tounament dar vi pa sondag kommer mota vinnaren av fredagens match mellan Bridgeport och Merrikack. En del av mig vill mota Bridgeport igen, men en del av mig vill hellre mota Merrimack eftersom vi inte mott dem innan. Vi far studera bada lagen pa fredag sa far vi se vilka vara motstandare blir pa sondag. Och da finns det inget annat an vinst som galler!

Welcome to the white house mr. president

Kom på att jag kanske ska lägga in ett litet inlägg om gårdagen som förändrade detta landets historia. Den fjärde november 2008 var alltså dagen då Amerikas förenta stater för första gången fick en svart president. Här på skolan märktes det tydligt när det var klart att Barack Obama hade segrat, det jublades för fulla halsar över hela campus. Det är uppenbart vem majoriteten av skolan röstade på.. Att de nu har röstat fram en svart president visar att landet äntligen har utvecklats till det bättre, men samtidigt hör man spekulationer om att det finns folk där ute som verkligen inte vill ha något annat än en vit president och som skulle kunna göra vad som helst för att undvika att Obamas tid i vita huset blir långvarig. Tyvärr hänger inte hela befolkningen med i landets utveckling..

Texta skåningar på TV?

Kikade precis på Blondinbellas pojkväns blogg där han hade skrivit ett inlägg om nån föreläsning med en film som han hade sett. I filmen var det några personer som pratade varav en av dem pratade skånska. Då skriver han så här:

"...Den korta filmen var bra och intressant, men av någon anledning så hade filmmakarna lagt till text till Muncks tal, vad har han egentligen gjort för ont? Jag antar att det var för att han pratar skånska, det är så svårt att förstå skåningar, de borde faktiskt alltid finnas text till skåningar." 

Haha, jag tycker det är så kul när folk ska kommentera vår dialekt och tycker att man ska texta programmet bra för att någon pratar skånska. Men vaddå, jag bryr mig inte om folk inte kan förstå oss när vi pratar, om inte annat har jag fått lära mig det sen jag kom hit. Att umgås med ett gäng stockholmare, göteborgare och örebroare är inte alltid det lättaste.. Varför inte göra Skåne till ett eget land? Fast det skulle sverige aldrig gå med på för de vet att utan skåne skulle fotbollslandslaget vara i ungefär samma klass som lichtenstein.. haha! :P

"We're all in this together!"

High school musical är nutidens Grease. Det tycker jag iallafall. Har alltså precis varit iväg med Katie, Danielle och Deanna för att se sista delen av High school musical serien. Jag har ju faktiskt sett båda första filmerna så förr eller senare var jag ju tvungen att se den sista.. Jag som älskar musikaler kan ju inte annat än gilla dessa filmerna, trots att målgruppen ligger några år under mig. Kanske är det för att jag älskar musik så mycket, och det blir ju en helt annan grej om man lägger in sångframträdande i en film! Ja du kan nästan visa mig vilken musikal som helst och jag hade inte rört mig ur fläcken förrän den var slut.


Spring schedule

Imorse var jag iväg till Kumble Hall för att fixa mitt schema för våren med min advisor. Är faktiskt ganska nöjd med hur jag lade upp schemat, dock kunde jag inte registrera mig för de kurserna jag valde eftersom jag tydligen har en block som gör att jag inte kan registrera mig. Gick till international admissions och pratade med Martin och det verkar som att jag måste visa dem mina orginalbetyg för att ta bort blocken. Men jag kommer inte kunna göra det innan jag kommer tillbaka efter jul så det måste lösa sig på ett annat sätt.

För övrigt är det den fjärde november idag vilket betyder att dagen med stort D har kommit: det är valdags här i landet i väster! Ärligt talat har jag noll koll på kandidaterna, har faktiskt inte brytt mig om det. Egentligen borde jag göra det eftersom det trots allt är USA vi pratar om och  som nuförtiden dessutom är mitt nya "hemland". Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte ens vet skillnaden mellan de båda partierna. Nån som frivilligt vill ge mig en lektion?

Råplugg

Nyss hemkommen från vad som numera är en tradition i mitt liv, nämnligen study hall. Det är så att alla förstaårselever, och alla andra med för dåliga betyg, måste träffas en gång i veckan för att göra sina läxor. Så varje måndag sitter jag, Allie, Denean och Jo nere i Pratt tillsammans i nära två timmar och pluggar. Eller ska jag säga  "pluggar". När de tre är tillsammans blir det inte mycket gjort för någon av dem kan jag säga. Inte för mig heller för den delen, men samtidigt så har jag inte så mycket att göra.. Sitter mest och fösöker traggla mig igenom kapitel efter kapitel i min psykologi-bok vilket inte alltid går så bra. Därför är det ganska kul med lite underhållning, för underhållning är det verkligen. Innebörden av study hall får en helt annan mening, häng med en gång så ska du få se varför vi stressar iväg från träningen för att hinna äta innan kl 6 då det roliga börjar!

Halloween i bilder

Okej nu ska jag väl äntligen lägga upp bilder från Halloween tänkte jag. Men jag kan ju säga det redan nu, att när man nästan är den enda som har kamera med sig är det lätt hänt att man själv inte fastnar på kort. Och det var precis det som hände mig, så tyvärr kan jag inte bjuda på någon bild på mig. Ni får hålla till godo med dessa..:

              
1. Maria och Sanna.     2. Jo, Denean, Demitri, JB.     3. Khosro, James, David, JB.     4. Deanna, Maria, Ivana, Sanna.

Har jag inte världens bästa farmor och farfar så säg!

Imorse kom jag på mig själv att det var ett ganska bra tag sedan jag senast var och kikade i min brevlåda, så efter mitt prov idag gick jag bort till Kings Hall. Väl där hade jag som vanligt problem att få upp låset till min postbox, jag stod där säkert en en tre-fyra minuter innan jag äntligenfick upp det. Där inne ser jag ett stort kuvert, vilken glädje det var! Det var alltså från farmor och farfar som var så gulliga och skickade en tidning, lödsedel och matchprogram från när Stattena återigen gick upp i allsvenskan!


Nu har jag dessutom varit iväg och köpt brev och kuvert, så nu äntligen ska jag svara på era brev.

vad har hänt med mitt åäö?

Just nu fattar jag nada. Sitter och pratar lite med Qarro på msn, och helt plötsligt flippade min dator så när jag skulle göra ett ? blev det _ och Ö blev ;. Fattar inte vad som har hänt, för nu när jag skriver i bloggen är det precis som vanligt. Det är precis som att när jag skriver på msn så får datorn för sig att den är engelsk eller något..

Föresten så har jag äntligen fått reda på Qarros hemlighet :D och det var värt att vänta så här länge på. Läs hennes hennes så förstår ni vad jag menar. Det enda jag kan säga är att jag är så glad för hennes skull, det är ju jättekul!

Halloweenfest

Är nu tillbaka från en fest som hade allt. Och då menar jag allt! =) haha men roligt var det iallafall, trots att slutet blev lite väl dramatisk. Ska krypa ner under täcket nu och sova gott. Några ord om dagens match behöver vi inte ta.. förlust med 2-1. Therese nu blev du glad :P? Längre inlägg med bilder från idag kommer imorgon.


RSS 2.0