Utflykt i city (varning för långt inlägg)

Pust, har nästan precis kommt tillbaka til mitt kära rum efter en 10 timmars utflykt till New York City. Ensam! Med det menar jag inte att det var tråkigt eller så på något sätt, utan jag tyckte snarare att det var riktigt roligt! Skönt att bara traska runt och gå precis dit jag ville gå och stanna där jag ville stanna, fota precis hur många töntiga foton som helst och bara vara riktigt "turistig" utan att någon annan skulle behöva skämmas för mig. Tyvärr så hände det så mycket idag så det var lite synd att ingen var där och kunde uppleva det tillsammans med mig, men jag kan föröka återberätta det mesta.

Resan från skolan började med att jag tog bussen 8.30 i ösregn och kom sen till Hicksville där tydligen strömmen gått så vi kan inte köpa biljetter. Jaha då får vi köpa de på tåget vilket självklart är dyrare. Vi försökte förklara för dem att vi inte kunde köpa biljetten innan vi gick på tåget, men nej de ville ha 12 dollar enkel resa. Egentligen kostar det 14 dollar tur och retur. Här kom den första lilla händelsen, jag var så smart så jag hade inte tillräckligt med pengar! Hah vad pinsamt.. Som tur var så satt världens snällaste tjej bredvid mig så hon betalade de sista tre dollarna åt mig =). Går runt ett tag, hittar till Empire State Building och Wallgreeens där jag skulle köpa piller till systrarna :P. Sen traskade jag vidare och gör det största misstaget man kan göra; stannar när någon räcker fram en skiva och vill att man ska köpa den. Han pratar på, frågar vad jag heter och börjar signera skivan! Herregud, detta kommer betyda att jag måste köpa den ju..! Och mina pengar tog ju slut på tåget. Snällt får jag förklara för honom att jag faktiskt inte hade några pengar till honom, men jag fick skivan iallafall. Det är ju trots allt jul! Vem vet, han kanske blir världskänd om några år, och då har jag en skiva som är signerad till "Tobe" varför tror folk att jag heter Tobe!?!?!

Därefter gick jag bara, bland annat hittade jag fram till Rockefeller Center, Chrysler Building, Grand Central Station och till sist Times Square. Ni som känner till Manhattan kan ju räkna ut att jag gick en rejäl runda (jag var ju faktiskt där i 6 timmar). Fick fotat det mesta också =) När jag väl kom till Times Square hade det äntligen slutat regna så då blev det faktiskt riktigt trevligt att gå runt där, trots att det var en aning kallt. Satte mig och pustade ut på världens mest flådiga McDonalds. Då började min energi ta slut och jag beslutade mig för att börja dra mig hemåt. Gick hela vägen ner till B&H där jag skulle köpa en kamera till Mimms innan jag tog tåget hem igen. Fick hjälp av en mycket trevlig kille som, när jag hade sagt mitt namn, tyckte att det var ett väldigt vackert namn. Tack så mycket =) det tycker jag också. När jag sedan kollar på kvittot ser jag att jag än en gång har fått namnet Tobe. Ehh ja gud vad vackert det namnet är.. Pratar jag så otydligt eller är det folk här som hör illa? Två gånger på samma dag, och tre gånger på dessa fyra månaderna (första gången var när jag köpte min mobil). Men jag är van, har nog hört 5-6 olika uttal/stavningar på mitt namn här, det är bara att konstatera att mitt namn inte funkar internationellt.
                   
1. Empire State Buliding i molnen 2. Julgranen på Rockefeller Plaza 3. Chrysler Building .4 McDonalds 5. Empire State Building i solljus 6. Grand Central Station 7. Times Square

Iallafall, det var min dag i city, väldigt kul och trevligt var det men det har aldrig varit så skönt att komma hem till ett tomt campus utan några som helst vänner kvar. Hehe det lät lite sorgligt men det är bara det att alla redan har åkt hem.. Nu ska jag värma mig i soffan med alla filtar vi har här och kolla något avsnitt OC, sen ska jag packa klart och sen är det måndag!

NYC here I come

Ja så är det, imorgon bitti ska jag ta mig in till city för att julshoppa (inte till mig själv dock..) och införskaffa mig lite julstämning innan jag åker hem på måndag. Har suttit och skrivit upp en låååång lista på saker som jag ska försöka hinna med att se under dagen, plus att jag har några små ärenden att uträtta också. Det kommer bli en rolig heldag! Något måste man ju göra för att få tiden att gå lite snabbare. De senaste dagarna har folk åkt hem en efter en, och till slut är det bara några få stackars själar kvar. Ibland när man går igenom korridorerna eller genom campus så känner man sig som Will Smith i filmen "I am legend", här är alltså helt dött i princip.

Dagen idag har mest gått åt till att försöka få tiden att gå genom att kolla lite film med Maria. Dessutom har jag hjälpt både Qarro/Sanna och Anna/Ivana att bära ut alla väskorna till väntande bilar och så hjälpte jag David att flytta alla sina grejer igår, jag är ju bara för snäll alltså! Snart borde jag börja ta betalt också.. Ska ta och börja packa min väska nu också, och så måste jag städa rummet innan jag åker också.


"This time, I wonder what it feels like.."

När vi ändå pratar om snö så kommer man osökt att tänka på det här med julen, och vad kan då passa bättre än att visa er dagens största sanning:

Alltså bara 5 dagar tills jag och Maria sätter oss på flyget med destination Island!

jag ser det snöar..

..ett tag iallfall. Ja det börjar mer och mer likna kära Sverige (Skåne) här, då det igår såg ut så här:

Och idag, 12 timmar senare såg det ut så här:


"are we human or are we dancers?"

Har precis satt igång projekt tvättning, städning och plugg! Idag har jag en lista på saker som jag ska försöka bocka av en efter en så vi får se hur det ser ut mot slutet av dagen. Ska försöka hitta några pluggkompisar som kan se till att jag verkligen gör det jag ska hehe. Gårdagen blev iallafall lyckad, våra recruits var schyssta och trevliga tjejer så man får hoppas att de kommer hit till slut.

Tack för allt beröm (eller vad man ska säga) för min teckning =)


recruits are coming

Japp, i eftermiddag kommer fem potentiella spelare hit för att hälsa på och jag och Allie har fått äran(?) att ta han om en av dem tills de åker hem igen imorgon. Lite dålig tajming att de kommer denna helgen eftersom jag (och många flera) har fullt upp med plugg inför nästa vecka menmen sånt är livet. Till Annica: Vi hade några "allvarliga" priser och några skojpriser, och ett av skojpriserna var till best dancer..

Här får ni föresten se hur min bild blev. Jag är ganska nöjd :)

Fredagkväll

Sitter nu här och tänkte summera denna veckan som gått. Den har bland annat innehållit ett prov i geologin, inlämning av art-arbete och min Bowie-bild (som jag kommer lägga in en bild på imorgon tillsammans med de andra bild-grejerna vi gjorde), men det viktigaste av allt är att mina lektioner för denna terminen nu är över! Nu finns det inget annat än mina sista finals som kan avgöra mina betyg, så det blir råplugg i helgen sen får vi se efter nästa veckan om det blir en lycklig jul. Skämt åsido, det finns inget som kan påverka min jul negativt, ska bli skönt att komma hem och bli lite bortskämd igen ;P haha och äta HEMLAGAD mat och träffa alla som man saknat efter 4,5 månader.

Ikväll var det föresten dags för vår julmiddag med laget, en trevlig stund med alla som man knappt har sett på dessa tre veckor. Delades även ut pris till bland annat most valuable player (Maria), Heart of the team (Anna) och best dancer (Jackie). Dessutom uppmärksammade vi några av våra spelare som lyckats ta en plats i all american team (Anna) och all regional team (Anna, Allie, Ivana och Danielle) hoppas jag inte glömde någon nu..

Nu är det dags att sova för imorgon är det plugglördag!


Känn på den!

Äntligen klar med den ena delen av art-projektet! Det blev aldrig att jag tog några foton.. kom på att jag måste framkalla/skriva ut dem innan lektionen imorgon ju, och det hinner jag inte. Så jag lät hjärncellerna jobba ett tag och kom till slut fram till att jag skulle rita/skissa av ett av hans album och resultatet blev jag ganska nöjd med. Visar en bild på det imorgon om ni är intresserade.

Nu ska jag bara skriva klart det sista jag har kvar, sen äntligen kan jag bocka av denna klassen också!

För övrigt kan jag bara tillägga att mitt Juleskum redan är slut :( men så gär det när det ligger godis i rummet när det är dags att plugga.

"up up and away!"

Tar en liten paus i mitt plugg och slitet med Bowie-uppsatsen med att lägga in en bild som jag vet att Ala skulle dregla över :P haha! Hayley har ett par morgontofflor som jag lånar tills jag får några egna och det är de coolaste jag någonsin har haft på mig. Bedöm själva:

David Bowie upp över öronen

Sitter nu här och försöker skriva klart min uppsats om David Bowie och det går inte alltför bra. Jag trodde att det skulle bli lätt att skriva om något som jag verkligen är intresserad av men hur mycket jag än försöker så kommer jag inte framåt. Eller jo framåt kommer jag men jag är inte alltför nöjd med resultatet. Dessutom lovade jag mig själv att jag skulle göra klart det idag så att jag kan springa runt och fota hela dagen imorgon, och Allie har lovat att se till att jag gör klart det idag! Jag tror också att jag har ändrat mig med vilken sorts bilder jag ska ta imorgon, från början tänkte jag ta lite på sånt som symboliserar var han fick sin inspiration till sin musik ifrån, men idag kom jag på att det hade varit kul att typ "kopiera" några av de mest kända album-omslagen. Verkar kul men svårt. Fast det spelar nog ingen roll vad jag väljer det kommer bli svårt ändå!

På tal om ingenting, provet som vi hade idag gick ganska bra och det var mycket lättare än jag hade förväntat mig. Vi får se vad läraren säger på tisdag, när det är dags för nästa (och sista) prov i geologi!

Årets bästa misstag!

Idag när jag för ovanlighetens skull gick till min brevlåda fick jag ett stort paket som gör att jag nog kan klara mig de sista dagarna innan jag åker hem, och även lite till om det skulle behövas. Direkt när jag såg det gröna Posten-paketet/kuvertet så visste jag vad som fanns i (eller iallfall trodde att jag visste), det var ju min födelsedagspresent! Ni som inte var där eller inte kommer ihåg så fick jag två tomma vadderade kuvert av Marie som de skulle skicka över massa svenska tidningar till mig precis som de hade gjort till Moa. Men när jag hade slitit upp det såg jag att jag bara hade delvis rätt. För i paketet läg där inte bara fyra mode/skvallertidningar utan även två stycken HD-sportenbilagor, min Stattena-guldtshirt och två påsar med äkta svenskt Juleskum! Jag och Allie öppnade precis en påse och den kommer vi båda njuta av så länge den räcker. För att citera Allie: "I love swedish candy", och då lovade jag att ta med mig så mycket svenskt godis jag kan efter jul! 
                                                  
Om jag ska knyta detta samman med rubriken till detta inlägg så kan jag ju förklara för er att alla finals nu börjar göra sig påminda vilket betyder att Toves schema för de kommande veckorna ser ut så här:
Tisdag - Lab exam, geologi
Torsdag - Inlämning av final project, art
Tisdag 16/12 - Final exam, geologi (det är det sista i den kursen!)
Onsdag 17/12 - Final exam, Psykologi och musik
Men eftersom jag fick fyra tidningar som jag måste läsa ut innan jag åker så blir det svårt att hålla fingrarna borta från dem och istället läsa något liiite mindre intressant, som typ förkastningar, topografiska kartor, song cycles, blåsinstrument, kvintetter, kognitiv psykologi, amplitud.. ja ni fattar?

Annica fyller år!

Denna helgen är fylld av födelsedagar. I lordags var det Amanda som fyllde år och igar (jag vet det blev lite sent denna gangen ocksa) var det Annicas tur att fyllar ar, narmare bestamt 19 ar. Massa grattis från mig, kul att du gillade kortet :). Love!

Till pappa: jag glomde inte bort din fodelsedag, jag kom bara inte pa att skriva om det har forran igar. Men du kan ocksa fa ett grattis har da: Grattis i efterskott! Alskar dig.

Äntligen Amanda!

Idag (för er i Sverige; igår) är det inte vilken dag som helst, utan idag är dagen då min kära vän Amanda äntligen fyller 18 år! Stort grattis från mig här på andra sidan Atlanten. Älskar dig!


Queen of the party!

You and me babe!

livet är hårt

Måste bara nämna att jag, som jag nämnde igår, tog en löprunda på 20-30 minuter. och det känns idag kan jag säga! Herregud det är illa om man har träningsvärk i benen efter den korta träningen. Jag kan knappt gå ner för trappor..! Tur att jag bor på första våningen haha.

Svar till Amanda: Tack så mycket för din kommentar, det har gått en månad sedan jag sist fick en kommentar hehe så det var ju kul.. Men okej som svar på din fråga: Ja den var bra, men jag tycker att ettan var helt klart bäst av alla tre. Men om man är en HSM tönt som du ;P så är den helt klart ett måste. Vi får ha ett HSM maraton när jag kommer hem ;) Bara 18 dagar kvar!


Gratis är gott

Okej jag är egentligen emot sånt här, men när det är gratis kan man väl inte tacka nej? Många av er har säkert redan upptäckt detta men för er som inte har det så är det så här att det finns just nu ett otalt antalt hemsidor där man kan samla ihop poäng som sedan kan bytas mot presentkort, biobiljetter, trisslotter mm. och en av dem är länken. Som student så måste man ta alla tillfällen som finns när du erbjuds något helt gratis, på den här sidan är det också ganska lätt att samla poäng så att du snabbt kommer upp och kan beställa dina presentkort som man kan använda i flera olika affärer.

För att registrera er där går ni bara in på den här länken (så får jag lite extra poäng också). Så kom igen, inte kan ni väl säga nej till något som är gratis?

glamorous indie rock & roll is what i want, it's in my soul it's what i need

Märks det att jag börjar tappa motivationen att skriva här..? Dock ska jag säga att det finns inte mycket att skriva om. Dagar kommer och dagar går, och alla ser i princip likadana ut tråkigt nog. Men idag tog jag mig i kragen och gick ner till Pratt och sprang för första gången sedan den hemska förlusten mot Bridgeport. Klapp på axeln! Ärligt talat så är jag ganska stolt över mig själv, det ska mycket till innan jag frivilligt går ut och tränar själv. Så det så. Har även hunnit med en runda till Katie för lite plugg inför vårt prov som är, håll i dig nu mamma, på tisdag nästa vecka. Snacka om att vara ute i god tid! Iallafall i Toves värld. Försöker komma på varför David Bowie inspirerar och influerar (är det ett ord?) mig. Jag vet inte! Det enda jag vet är att jag gillar musiken, jag kommer ha ett helvete att få ihop tre sidor om det. Dock är det en rolig del i det också och det är foto-delen. Ska bege mig ut i dagarana och fota lite, har två förslag på motiv, behöver några fler..

På tal om ingenting, och jag tror inte det är någon förutom jag som är intresserad men skit samma. Ni kommer ihåg att jag skrev att jag fastnat för Paris Hilton's nya serie? Det var final igår och min favorit vann! Brittany blev Paris's nya bästis haha :D varför vill man egentligen kolla på en show som handlar om att hitta en bästa vän? Kul för henne och kul för Paris, är det så man ska göra för att hitta vänner? Nej jag tror nog jag föredrar det gamla hederliga sättet!

Thanksgiving

Förra veckan firades det Thanksgiving här i USA och då åkte jag, Ivana, Anna och Sanna till Grand Island, 15 minuter från gränsen till Kanada, till familjen Weiser för turistande, vila och mat! Nu kan jag bocka av thanksgiving middag på min lista hehe. Dessutom passade vi på att åka till Niagarafallen, åka till Kanada två gånger och bli tagna i passkontrollen tre gånger. Jag säger bara såhär: Never enter the US with Sanna ;D hehe. Men kul var det, och en erfarenhet rikare blev vi.
              
Bild 1,2 och 3: Niagarafallen. Bild 4: Anna är ute och går med Dixie.

Vi kom hem tidigt imorse, närmare bestämt halv 9, efter att ha åkt hemifrån halv 10 igår kväll. En härlig resa det.. eller inte riktigt. Efter att bussen lämnade Buffalo en timme försenad och att bussen lät som att den skulle falla sönder så hade man inga höga tankar om den hemresan. Men hem kom vi tillslut och vi lyckades dessutom tajma tåget från Penn station riktigt bra så vi behövde bara vänta 20 minuter.

Så idag har jag mest vilat upp mig efter en jobbig hemresa, och nu är det dags att sova lite. Imorgon är man itllbaka i verkligheten och allt vad det innebär med lektioner, läxor och kommande finals.

RSS 2.0