Mimmi has left the building

Lämnade syrran på stationen för en timme sen :( Nu ska hon göra världen. Ensam. Coolt.

Nu är det dags att sova, skola hela dagen imorgon därefter träning och sen åker vi till Massachussetts (hur fan stavas det!?) imorgon kväll. Sova på hotell igen och sen match på onsdag eftermiddag, kommer hem mitt i natten men tur att jag inte har två prov dagen efter som jag hade förra veckan i alla fall.

En tråkig grej är att hösten nu har kommit hit. Satt idag och slängde en blick ut genom fönstret och ser alla gula löv på träden. Visst är det mysigt men jag vill inte riktigt ha kylan. Jaja, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Är det därför vi springer runt i shorts och t-shirt och sparkar på en boll i november?


Ta dig samman och gör något onyttigt

Oj nu får jag ursäkta för lite taskig uppdatering de senaste dagarna.. Men det har inte hänt så mycket som är värt att skriva om. Jag var inne i stan förra lördagen och mötte upp med Mimmi och Johanna i Greenwich Village där vi promenerade rundor i värmen och dessutom tog oss upp till linbanan som går till Roosevelt Island, så nu kan vi kryssa av det på checklistan också! På söndagen satte jag och Anna oss och pluggade biologi respektive fysik medan Mimmi och Johanna åkte på en kort rundtur till deras gamla trakter i New Jersey.

Veckan i skolan har varit allt annat än normal. 4 prov är lite utöver det vanliga. Biologi på måndagen, tisdagen vanlig dag och så åkte vi iväg till Albany för bortamatch mot St Rose på onsdagen, förlust med 2-0 och jag skrapade ihop ca 7 spelade minuter innan jag fick tejpa om den sjukaste skadan jag har haft i hela mitt liv. Jag gick upp i en nickduell med en annan tjej och hon missade bollen totalt och totalmosade mitt öra istället. Det var längesen jag kände sån smärta men man kan ju inte lägga sig ner och gråta för ett öra precis haha. Men det hade jag kunnat göra utan att skämmas för några minuter senare säger domaren till mig att gå av planen för att jag blöder. "Jag..?" tänker jag och känner efter på mitt mosade öra och mycket riktigt blödde det, hur det hände har jag ingen aning om. Svullet blev det ju så klart också så i två dagar såg jag ut som Tokers dubbelgångare..

Menmen, på torsdagen hade jag prov nummer 2 och 3, sen var det dags att sätta sig och plugga in anatomi för fredagens prov som slutade helt ok. Igår var det återigen dags för match, borta mot Caldwell och det var nog den sämsta planen jag spelat på sen Kviberg! Liten som en 7-manna plan, gropig, stenhård, uppförsbacke och ena hörnan låg på baseball planen.. Men vinst med 2-0. På kvällen kom Mimmi tillbaka från Boston och idag har vi inte gjort mycket. När vi väl skulle göra något nyttigt (spela raquetball i Pratt) så får vi reda på att eftersom Mimmi inte är student på skolan måste hon betala 10 dollar för att få spela. Det är inte klokt vad de är rädda för att bli stämda i det här landet! Jag blir tokig. Så det blev ingen motion för oss idag. Imorgon är sista dagen innan Mimmi lämnar och vi får se vad vi hittar på då, jag är ledig från skolan tack vare en judisk högtid så vi har massa tid att fylla ut med aktiviteter.

Biologi eller kemi?

Idag satt jag, Pru, Nicole och Sam och undrade vad tusan vår lärare snackade om.. Varför måste vi gå igenom kemi på biologilektionen? Jag fattar att man förmodligen måste kunna om aminosyror och fettsyror och sånt men måste vi verkligen veta alla kemiska förklaringar och bindningar och skit? Desutom, detta har jag gått igenom i skolan minst två gånger tidigare (högstadiet och gymnasiet) men jag kan det fortfarande inte. Inte blir det lättare av att det är på engelska. Hur ska jag fatta det på engelska om jag inte ens fattar det på svenska?

Nu måste jag börja skriva min läxa; minst 3 sidor om problem inom sport och idrott. Förslag?

Återigen fint besök på Long Island

..och denna gången var det ju Mimmi och Johanna som kom och hälsade på. Lagom till min match började idag kom de traskandes, och jag var riktigt imponerad att de för det första kom i tid och för det andra hittade fram helt utan att fråga! Som väntat fick jag börja på bänken och fick väl spela sammanlagt 30 minuter, och det får jag väl vara nöjd med - alltid bättre än att inte spela alls. Men inte ens hälften så kul som att få starta..! Efter matchen fick vi traditionsenligt fika och frukt från föräldrarna och tydigen tyckte några av dem att jag behöver äta upp mig för jag fick med mig två paket kakor tillbaka. Sen åkte vi och åt middag innan Mimmi och Johanna åkte tillbaka till stan. Nu är det snart dags att gå och lägga sig och imorgon har jag lite business att ta hand om samt biologilektion.

Tråkiga söndag

Vad gör man en söndag när solen för en gångs skull skiner? Man sitter inne och skriver uppsatser och filmrecensioner. Det är grejer det! Härligt att ha börjat skolan igen.. Tråkigt också att Terez åkte tillbaka till NC idag, men vi hann väl med en del roliga grejer trots att hon var här så kort tid. Campus-rundtur, bio, IKEA, Manhattan, Olive Garden och fotboll är väl inte så illa pinkat på tre dagar. Jag lämnade henne i mitt rum imorse när jag gick till träningen, hoppas hon fixade allt med bussen och tåget till flygplatsen.


Imorgon är det måndag vilket betyder att big-sis Mimmi kommer till landet tillsammans med Johanna! Förhoppningsvis kan de komma till mig på tisdag och kolla på vår match. Vi får se om jag får spela den här gången..

Plask, plask, plask

Här har det regnat konstant sedan igår morse. Så det gjorde mig extra irriterad när jag var tvungen att gå tiill min lektion igår i ösregnet, dessutom var inte ens matsalen öppen när jag och Terez kom dit  kl 9 (!)!, fick till svar att från och med detta året ska de öppna kl 10 fredagar till söndagar. Tänk om man vill äta kl 9, då måste man gå bort till Hillwood och köpa sig en frukost. En tur som vi gärna gjorde i regnet.. Det är dessutom speciellt inte så kul att det regnar när Terez är här och jag skulle ta henne på en visning på campus, så det fick bli regnjackan på och luvan upp över huvudet.. Fick visat det metsa, alla byggnader där jag har lektion, biblioteket, Tilles center, Pratt, matsalen och bookstore bland annat. Jag tror nog att hon tyckte om det :) På eftermiddagen/kvällen tog vi en tur till Ikea så vi fick äta lite svenska köttbullar och sedan gick vi på bio och såg en ny film med Sandra Bullock som heter All About Steve.

Nu ska jag iväg och träna, sen åker vi in till stan som Terez har önskat. Hoppas att det är uppehåll i regnet medan vi är där, jag har redan spenderat en regnig dag där inne och jag vill inte ha en till..

Mööööög

Vilken skitdag det var idag.. Det började bra som vilken dag som helst med ett trevligt besök till min brevlåda där jag hade fått vykort från Ulrika och Johanna! Alltid lika kul att få post. Före min sista lektion fick jag dessutom hälsa Terez välkommen till CW Post, visade henne var hon skulle vänta på mig tills jag var klar så jag kunde ta med henne tilbaka till mitt rum. På lektionen fick jag reda på att vi inte alls skulle ha läxförhör. suck. Jag som satt uppe alldeles för länge igår kväll för att läsa klart kapitlet.

Efter att jag lämnat av Terez i mitt rum skyndade jag mig tillbaka till Pratt för att göra mig klar för matchen mot Philadelphia. Matchen slutade 0-0 efter övertid och jag fick inte spela en enda minut. Riktigt frustrerande! Man kan ju fundera på vad jag kan ha gjort för fel för att gå från 70 minuter till 0 på två dagar.. Irriterad, besviken och hungrig gick jag och Terez tillbaka till rummet, jag duschade och sen fick även hon prova på en Winnick-middag. Och självklart måste man ju då prova på både flingorna och mjukglass-maskinen. Därefter slängde vi oss i soffan och har kollat på House Hunters i nästan två timmar, och snart är det dags att sova eftersom jag, till skillnad från de flesta andra, har lektion imorgon. Då är det dags för Biologi-lab och jag kan bara hålla tummarna att det är kul, annars blir det tre plågsamma timmar..


Welcome back

Igår var det första dagen i skolan för året och det "firade" vi fotbollsspelare med att missa sista lektionen på grund av att vi hade match och var tvugna att tidigt härifrån. Kanske inte den bästa starten på året.. Riktigt ruttet blev det också till slut eftersom vi förlorade matchen med 1-0 på övertid. Det var en jobbig förlust, ingen rolig bussresa hem..

Imorse var vi igång igen med lektioner 9.30 och på eftermiddagen har jag, förutom träningen, bland annat tvättat och köpt en bok på över 100 dollar eftersom jag har läxförhör på första kapitlet imorgon! 40 sidor! Det är i sånna här situationer man längtar tillbaka till pre-season när man fick leva som fotbollsproffs och slippa sitta och råplugga in 40 sidor på en kväll.. Det var verkligen inte det här jag tänkte på när jag sa att jag längtade efter att börja skolan igen. Men vad ska man göra? Man har inget val än att sätta sig i soffan och koncentrera sig på allt man läser medan det sitter 15 pers i rummet intill och pratar och skrattar och har huuur trevligt som helst. Mest av allt vill jag bara gå in till dem och vara med men det är nog inte jättebra att misslyckas på det första läxförhöret vi har, jag tror inte att läraren gillar mig som det är nu eftersom det var just den klassen jag missade igår..

Men en rolig nyhet är att Terez kommer och hälsar på mig imorgon :) Då ska hon få se vår match och sen får vi se vad vi hittar på de resternade dagarna..

Snart..

Nu är vi inne i en "långledighet" med fotbollen. Tränade igår förmiddag och har inte nästa träning förrän imorgon eftermiddag. Ledighet betyder också att vi inte får någon mat serverad så igår var vi ett helt gäng som åkte iväg och åt gott, tittade på baseball och snackade om allt möjligt. Idag är planerna att åka in till city för lite strosande och turistande, det ser ut att bli fint väder också. Kanon!

Snart börjar skolan också. Det ska både bli roligt och tråkigt, skönt att få lite rutin i vardagen men man vill väl aldrig sätta sig och börja göra läxor igen..

Hemmapremiär

Vi spelade första hemmamatchen för säsongen idag mot Holy Family. Mycket folk som var och tittade så det var roligt. Vi vann till slut med 4-1 utan att imponera allt för mycket.. Jag fick spela men var väl inte sådär exceptionellt bra, klart godkänd. Vi var precis iväg och åt på Applebees, tog vars en stek med bakad potatis, det var riktigt gott att för en gångs skull få "riktig" mat. Amerikanare har en konstig tanke när det gäller mat, inte riktigt vad vi svenskar är vana vid. Under pre-season har vi fått mycket ris och kyckling, pasta med mycket ost och mackor, idag fick vi en turkey-sandwich till lunch innan match till exempel.. Imorgon ska vi spela spel och leka utomhus i det fina vädret och grilla med hela laget, det känns som att man är 12 år igen :)

RSS 2.0