Boston

Dagens aktivitet var en utflykt till till Boston dar det blev lite shopping och strosande pa gatorna i den mysiga staden. Vadret var harligt och det blev lite varmt att ga i jeans, tshirt och en kofta :P.. Vi borjade med frukost vid tio tiden, sedan var det meningen att vi skulle fa massage men massagetjejen var grovt forsenad sa det blev inget.. istallet blev det en lang vantan till kl 1 da bussen gick.

Nu maste jag ga innan jag blir ruinerad.. sitter vid en dator pa hotelet (eftersom jag glomde adaptern till min dator sa batteriet tog slut igar..) Nu ska vi ladda for matchen imorgon!
Foresten, grattis Stattena till vinsten mot Mallbacken! Ni ar bast!!

C. W. Post - St. Rose, 2-1

VINST!  Första seriematchen idag slutade alltså med seger. Vi spelade inte vårt bästa, alltså starkt att vinna över det laget eftersom de är rankade nr 9 i landet medan vi är rankade nr 15. Jag fick som väntat vara den som va bäst på plan. tänk att det alltid ska hänga på mig. men jaja, man får väl leda laget o ta det som det är. det är inte alltid lätt att va stjärna. mycket ansvar, men det pallar jag. bra som jag är. (Tackar Qarro för de orden :P haha!) Nej men om vi ska vara lite allvarliga så fick jag börja på bänken.. fick spela mindre än 10 minuter i första och de sista typ 20 minuterna i andra. Spelade innermittfältare och det gick ganska bra, spelade fram till Melissa som spelade fram Maria på hennes mål :).

Jag har med mig min dator hit, men dum som jag är så glömde jag att ta med en adapter så nu blir det inget Gossip girl i helgen :( vi har mycket att ta igen jag och Qarro (andra säsongen börjar på måndag).. Imorgon bär det av in till Boston för lite strosande och kanske shopping. På söndag är det match igen, den gången mot Assumption College, önska oss lycka till!

Böcker, böcker och åter böcker..

Nyss hemkommen från vår bookstore där vi inhandlade höstens böcker, och jag säger bara det - det är inte billigt att plugga på universitet. 500 dollar gick kalaset på, alltså över 3000 kronor! Och då var ändå hälften av böckerna begagnade.. Jaja, säljer tillbaka dem efter denna terminen och får iallafall lite pengar för dem.

Igår kväll tog vi en runda till Walmart där Sanna och Qarro skulle köpa sin soffa, men de hade inga soffor kvar.. Men det blev lite annat nödvändigt inhandlande som småkrokar att sätta på väggen, krokar att hänga på dörren, papperskorg, tvättmedel och kollegieblock (för 5 cent styck!).

Nu har vi ju kommit i ordning i vårt nya rum så då tänkte jag bjuda på lite bilder =)

Här har vi mitt skrivbord och vår säng (jag ligger överst). Kassarna med mina böcker ligger framme..

Och så bjuder jag på en bild från andra hållet..


Träning om en timme och imorgon är det MATCH!!

Flyttdag!

Skriver ett kort inlägg innan jag ska ge mig upp på nästa våning för att kika in i Qarros och Sannas rum och se hur de har det.. Vi har alltså ägnat största delen av dagen till att flytta, packa upp och försöka få ordning i det nya rummet. Nu bor vi i Riggs på första våning (alltså inga trappor!!), har nära till dusch och toa och dessutom mycket närme till maten :P.. Jag har precis blivit klar med all min uppackning så nu ser här ganska bra ut.. ska ta bilder åt er sen så ni kan se hur mitt nya rum ser ut.


Hakuna matata

Här övas det för fullt inför vårt uppträdande imorgon! Vi är indelade i tre lag och imorgon ska alla spela upp en eller flera scener från en valfri film, vi har som ni kanske förstått valt Lejonkungen. Jag har fått den stora äran att vara Timon och min kompanjon Pumbaa spelas av Anna, och Sanna är apan Rafiki. Igår var vi och inhandlade vår rekvisita (typ ansiktsfärg och kostymer..) och nu är det bara öva som gäller.

I eftermiddags hade vi "scavanger hunt" och vi blev indelade i fyra lag och fick därefter en lista på olika uppdrag som vi skulle utföra. Ju fler uppdrag man gjorde desto mer poäng fick man. Allt detta skulle man dessutom dokumentera genom att ta foto på när uppdraget utfördes. Bland annat skulle man stå som skyltdocka i ett skyltfönster, åka rutschbana (hela laget), ta foto på nogn i brudklänning mm.. Otroligt roligt var det!

Idag fick jag dessutom veta att jag efter många om och men är spelklar! Så skönt att det äntligen är löst.. Så på fredag är jag heltaggad för match!


Shopping i USA

Vad är skillnaden på Toves shoppingrundor i Sverige jämfört med USA?

SVAR: I Sverige är det fönstershopping, i USA är det RIKTIG shopping! Här är (nästan) allt som jag hittills har spenderat mina pengar på:

                                 
Linne från Forever 21           Leggings från Zara             Linne från Zara 

                           
Linnen från Old Navy         Tröja från Forever 21          Tröja från Forever 21

                 
Coola orangea ballerina                     Till sist ett par röda Converse!

Vi hittade dessutom några skor som inte riktigt var vad vi skulle lägga pengarna på. Eller vad sägs om stövlar med ludd på...  

..sandal med lite konstig klack.. :S

.. och sist men inte minst.. stövel med klack på!

The big apple!

Strax efter 9 gick vi (jag, Sanna, Qarro, Ivana, Anna och Allie) hemifrån för att ta oss in till city. Efter två bussturer och två tågturer kom vi äntligen fram.. Det blev lite shopping innan vi skilde på oss, jag, Anna, Ivana och Allie gick ner till SoHo medan Sanna och Qarro stannade kvar för att shoppa ytterligare :P. Efter ca 1,5-2 timmars promenad kom vi äntligen fram, dock ska det sägas att vi tog några stopp här och där i olika affärer.. Vi gick omkring ett tag innan vi tog tunnelbanan upp till Central Park för att möta upp med Qarro och Sanna för lite mat på Olive Garden. Vi fick vänta nästan 1 timme på att få ett bord, men det var det värt! Jag åt en riktigt god Caesar sallad och till det fick man breadsticks med vitlökssmak, mums! Klockan hann bli 8 innan vi med raska steg gick tillbaka till Penn station igen för att ta oss hem. Väl där inser vi att vi missade tåget med 10 minuter.. suck!  Men efter en halvtimmes väntan kom vi på att vi kunde ta ett annat tåg (till Jamaica) eftersom vi ändå hade varit tvungna att byta till buss där. När vi kommer till Jamaica säger de att vi måste vänta en halvtimme innan bussen går.. Men en snäll taxichaufför räddar oss och tar oss hem hela vägen till skolan. Då var klockan lite över 10 och jag hoppade direkt i säng efter en väldigt händelserik och spännande dag!


Rider University - C. W. Post, 0-0

Vår andra träningsmatch spelades mot vårt lags förra huvudtränare Drayson, och hans nya lag Rider som spelar div. 1. Det var en väldigt jämn och välspelad match, vi spelade flera gånger bättre än förra matchen! Tyvärr fick jag sitta på läktaren tillsammans med Sanna och Katie och filma, eftersom det fortfarande är något klabb med Clearinghouse så jag fick inte spela.. Tråkigt eftersom min chans till en plats i startelvan blir betydligt mindre då, men förhoppningsvis får vi ett positivt besked senare idag så att jag i alla fall kan vara med på bänken på fredag.

På kvällen tog vi det lugnt, köpte lite snacks, glass och frukt och satt och snackade ett tag innan vi blev så trötta så vi gick och lade oss. Vi var tvungna att vara utvilade inför söndagen då vi skulle bege oss in till staden med stort S; New York City!

Älska svenskt godis

Vår svenskkväll härom dagen blev väldigt lyckad =D. Vi laddade upp med att köpa godis, kakor och lingondricka på IKEA för sisådär 100 dollar (!) men jag kan säga att det gick åt! Haha, jag kommer aldrig glömma Katies min när hon tog en tugga av en Daim.. Hon spärrade upp ögonen, log med hela ansiktet och verkade i det ögonblicket vara den lyckligaste människan i världen. Tävlingen senare gick ut på att en person i varje lag skulle ställa sig på scenen med hörlurar på sig och sedan nynna låten som de hörde för sina lagkamrater. Det blev en hel del skratt åt det ena misslyckade försöket efter det andra..

Eftersom jag har fått en del frågor bland kommentarerna så tänkte jag svara på dem här..
1. Har du färgat håret? Svar: Nej det har jag inte. Fotografen som tog de individuella fotona hade en riktigt bra blixt bara :P
2. Har du fått se ert riktiga rum ännu? Nej, inte än. Men vi ska försöka fixa så att vi kan bo kvar här i Brookville Halls eftersom resten av laget ska bo här.
3. Hur går det med Allie? Bra. Hon är lite grann som jag, jättesnäll men ganska blyg och pratar inte så mycket ;) Men det går bra, vi börjar planera hur vi ska göra i vårt rum sen..
4. Har ni skaffat telefon? Nej inte än, ska försöka göra det snart. Jag meddelar er när vi har en telefon, men tills dess går det hur bra som helst att ringa till Qarro och Sanna (om det är nogon som inte har numret och vill ringa, säg till!).

Första bilderna

Tänkte bjuda er på de första bliderna :) nu blev ni glada va? Ska dock göra er besvikna och säga att det bara är två bilder på mitt rum.. eller jag vet inte om det bara är Amanda som vill se de :P haha!

Här har vi då min säng, skrivbord och halva byrån. Datorn står självklart framme, min lilla klocka, Suicide Bunnies kalender mm.



Här har vi det från den andra vinkeln :P TV:n som står på min garderob är inte min.. Det är Allies.


Hoppas ni är glada nu =) Ska försöka ta lite fler bilder men idag och imorgon är det tuffa träningar så kommer sova mellan dem. Kan hända att det kommer några från ikväll eftersom vi ska ha en Swedish night!

Ledig dag

I och med att vi hade match igår stod det LEDIG på schemat idag. Enda kravet var att vi gjorde något tillsammans hela laget. Men dagen började med fotografering kl 10.00, både lagfoto och individuella. Jag ser ut att vara kanske 15 år och helt likblek i ansiktet, men annars är jag nöjd :P. Ni som verkligen vill se bilderna kan gå in på Qarros eller Sannas bloggar (länkar längre ner i menyn) eller kolla vår hemsida (www.cwpostpioneers.com). Därefter gick vi återigen till våra advisors för att fixa våra schema. Detta tog oss 2.5 timmar!! En var inte inne, en annan kommer om en halvtimme, och precis när vi trodde att vi var klara så kom Sanna på att hon ville byta major.. Hehe =D Men till slut blev vi klara och begav oss tillbaka till Brookville Halls där Maria (som kom igår kväll) och Sam väntade på oss. Jag, Q och S blev avsläppta på ett köpcentrum och Sam och Maria åkte vidare mot Walmart. Skaffade mig (äntligen) ett amerikanskt telefonnumer! Tjohoo =)

När vi kom hem var det dags för mat och individuella samtal. Kändes bra för mig, Mark sa att han tycker att jag blir bättre för varje träning men att han ännu inte vet var han ska sätt mig. Jag berättade för honom att jag gärna spelar innermitt, hoppas han håller med :P

East Stroudsburg U. - C. W. Post, 2-1

Dagens motståndare var alltså East Stroudsburg University som annars spelar i PSAC i division 2. I och med att detta var första matchen för säsongen och vi bara hade lite mer än en veckas träning tillsammans var spelet inte 100. Men jag tyckte ändå att det kändes jättebra och jag tror att vi, när vi har spelat ihop oss med varandra, kommer att bli svårstoppade! Tyvärr blev det förlust idag, 2-1..
För min egen del blev det 60 minuters spel. Halva tiden som innermittfältare och andra halvan som vänsterback. Jag älskar verkligen att spela i mitten =D man är mycket delaktig och får springa och kriga mycket för att vinna bollen. Det kändes väldigt bra också, hoppas att Mark tyckte det också.. Det får jag se på torsdag när det är dags för induviduella samtal. Kändes bra som back också trots att försvarspelet är lite annorlunda från vad jag är van vid.

På väg till matchen passerade vi några välbekanta ställen (Mimmi vad sägs om Hackensack, Paterson och George Washington Bridge?) och jag fick en så skön känsla inom mig. När vi körde över Hudson River från New York till New Jersey kunde man se skyskraporna nere på Manhattan och jag kände på riktigt att det är här jag ska vara!

Match!

Imorgon är det dags för vår första träningsmatch för säsongen och det ska bli så roligt! Är 99% säker på att jag börjar på bänken, men när jag sedan kommer in har jag ingen aning var det blir.. Mest naturligt känns det om jag får spela vänsterback, men på träningarna har Mark ibland satt mig som innermittfältare and I love it! Där är man mer delaktig i spelet och man får hela tiden springa och röra sig. Jag tycker dessutom att jag är bättre i de matcher där jag är mycket delaktig.. annars segar jag lätt ner mig om jag inte är i närheten av bollen. Jag håller tummarna för att jag får mycket speltid, och jag ska ge allt jag har och lite till för att visa Mark att jag ska starta, oavsett var på planen det blir!

Mmm

Sitter nu i min säng och lyssnar på musik och äter lite flingor och en bagel med cream cheese :) det är smarrigt det. Ska strax gå in och terrorisera S och Q..

Attans nu bet jag mig i kinden också!! Nej jag är inte uttråkad.

Gossip Girl night

Tro det eller ej, men idag hade vi en ledig förmiddag! Lite extra vila inför matchen imorgon var skönt, och det bästa av allt var att man slapp ställa klockan på halv 7. Istället sov jag ut och steg inte upp ur sängen förrän kvart över 10. Gick sen och åt brunch och därefter följde jag med Sanna till vår Bookstore. Jag köpte inget med hittade en hel del välbehövliga saker, som till exempel en skrivborslampa, kalender, duschkorg till schampoo mm, nyckelband och massa kollegieblock och mappar.

I och med att vi fick ledigt imorse ägnade jag, Sanna, Qarro och Ivana några timmar igårkväll åt att titta på Gossip Girl och äta diverse onyttigheter :P. Sanna har lovordat serien så väl så man var bara tvungen att se den. Och den var verkligen värd att se! Tur att hon har med sig hela första säsongen. Har en känsla av att jag kommer tillbringa många timmar framför den serien detta året.

Vi var en runda på PathMark igår och inhandlade snacks och flingor :) Köpte Life som jag åt när jag var hos Moa i Denver. De anvjöts tillsammans med mjölk i en plastmugg med en gaffel. Vem har sagt att studentlivet skulle vara glamoröst?


Team game night

Igår var en lite halvjobbig dag fotbollsmässigt.. Det gick inte så bra för mig och var så otroligt trött i hela kroppen, som tur var tränade vi positionsspel sista träningen vilket inte var så jobbigt. Det enda tråkiga med det var att jag fick träna försvar :P haha jag vill ju vara med anfallarna! Menmen, jag är glad bara jag får en plats i startelvan. Kvällen innebar team game night då vi spelade Pictionary och en annan jätterolig lek. Vill ni veta mer detaljer angående lekarna så kan ni kolla in både Qarros och Sannas blogg.

Imorse fick vi lyxen att träna på konstgräset :) man känner sig jättesnabb när man springer där jämfört med den riktigt tjocka och oklippta mattan vi annars tränar på. Men bollen är ju också en aning snabbare på konstgräset så det blev en hel del löpning efter bollar som bara flög iväg! På tisdag är det äntligen dags för första träningsmatchen!! Det ska verkligen bli så otroligt kul att få spela match igen, och spännande att se hur Mark tänker och hur han kommer ställa upp laget.


USB-kontakt hittad!

Jag har då alltså hittat min USB kontakt till musen. Efter meningslöst frenetiskt letande höll jag på att tappa modet på att hitta den, men skam den som ger sig! Jag lät mina hjärnceller jobba ordentligt när jag satte mig för att noga tänka efter var vi hade kunnat lägga den. Och  som en blixt från klar himmel kom jag på det =D och jag blev lycklig som ett barn på julafton!
Jaha så har man alltså fått de första klagomålen på bloggen.. Jag är hemskt ledsen att behöva göra er besvikna, men de enda fotona jag hittills har lyckats åstadkomma är två bilder på mitt rum. Inte så kul kanske.. De två mupparna jag umgås med är inte heller några vidare linslusar, men jag lovar jag ska försöka anstränga mig för att ni ska bli nöjda!

Ibland går det inte som man vill..

Nu måste jag bara få skriva av mig lite. Frustrationen bara växer inom mig. Jag kan inte hitta min usb-kontakt till min mus!! Och nu börjar jag verkligen tröttna på denna musplattan! Jag letar så mycket jag kan och Sanna bara sitter och hånar mig. Blir man inte mer frustrerad då eller..? Ingen hjälp får man heller, nejnej ;) haha!

Åska och regn och oväder idag igen, men som tur var så kom det inte förrän efter träningen var slut. Maten var sådär, kycklingen var torr, riset var okej men det fanns ju ingen sås! Däremot fick man bagels till och med philadelphia på det blir det himelsk gott :P. Allie har precis förklarat reglerna till softball för oss, men jag tror inte att jag blev något klokare på det haha!

Två små ändringar till gårdagens inlägg,
1. Skyllde ju på Qarros dator när jag inte skrev med åäö, men sen visade hon mig att hon hade det ändå. Datorn  är engelsk, men är inställd på svenskt tangentbord.. där ser man!
2. Fick tillgodoräkna mig lite kurser från gymnasiet så jag slipper läsa liknande kurser här, så nu har jag fått 30 credits bara sådär vilket betyder ett år mindre. Dessutom har jag nu ändrat min major från Criminal Justice till Psykologi. Cr j. handlar mycket om det amerikanska rättssystemet, och jag kan inte riktigt tillgodoräkna mig dem kurserna i Sverige. Och psykologi kan vara bra att ha läst om jag ska bli polis, plus att med psykologi-majorn har jag typ 45 credits valbara kurser där jag kan välja vad jag vill :D haha, mycket bra tycker jag.

Träningen inställd!

Eftermiddagens träning blev inställd på grund av regn och åska.. Nu kan jag förstå vad Mimmi och Moa menade när de sa att det lät som att lastbilar trillade ner från himlen när det åskade, det var inga små knallar! Hur som helst så blev det lite team building istället, diverse lekar i gymnastikhallen och det var kul :) Bland annat en stafett dar man skulle springa med simfotter och sen rocka 5 varv med en rockring.

Idag har vi aven hunnit med att gora vara scheman. Jag ska bland annat lasa tva criminal justice kurser, engelska, filosofi, introduction to college och musik (ska lasa om musiken i olika lander och kulturer). Det kommer nog bli bra hoppas jag. Ar valdigt nojd med schemat, ledig mandag formiddag och hela fredagarna :D

Foresten, imorse nar vi kom till traningen kom den obehagliga overraskningen.. "Nu ska vi springa beeptestet!" Jag hoppade inte hogt av gladje kan jag saga. Men det gick anda riktigt bra for mig. Till slut var det bara jag kvar, men precis innan niva 11 fick jag ge upp. Mark hade sagt att om mer an 10 stycken klarade till till niva 10 skulle vi inte gora mer fystester, men eftersom vi bara var 7 stycken som klarade det far vi snallt jobba pa pa resterande tester. Nar nu de kommer..

Ikvall har vi suttit inne hos Narkeborna och skrattat at an det ena an det andra. De ar nagra roliga filurer de!

For er som stor er pa att jag i borjan av detta inlagget skrev med svenska bokstaver och sedan inte, kan jag saga att jag hade skrivit klart hela inlagget forst men nar jag tryckte pa "publicera" hande nagot och allt forsvann.. Sa ja gav upp da, men sa kollade jag lite senare och da var forsta stycket sparat. Jag tanker inte bespara er pa denna informationen sa jag satte mig for att skriva om det. Men denna gangen satt jag med Qarros dator, sa nu blev det som det blev..

Nattinatti

Träningarna blir bara jobbigare och jobbigare känns det som. Denna träningen bara sprang jag och sprang, men det kändes inte som att jag gjorde någon nytta.. Vi spelade i 2 lag, det ena laget var typ förra årets startelva och det andra laget var de andra :P hehe. Jag var i det andra laget och man förstår varför de i det första laget spelade i startelvan. De är riktigt duktiga, spelar snabbt på 1-2 tillslag nästan hela tiden.

Efter midddagen åkte vi iväg och köpte glass (de flesta gjorde det, men inte jag) sedan blev det lite mer proviant-shopping i form av cereal bars och russin. Nu är det dags för sängen, klockan är bara halv tio men det känns mer som halv tolv..

Måste bara tillägga att jag är riktigt stolt över mig själv. Uppdaterar ju här minst en gång per dag. Lite imponerade är ni väl?

Vänsterhäntas dag!

Såg precis att det är vänsterhäntas dag idag, den 13e augusti. Grattis till mig då :) , eller vad säger man?

3:e dagen

Träningen imorse innehöll 1 mot 1, 2 mot 2, 3 mot 3, 5 mot 5 och 6 mot 6. Kan ni förstå att jag håller på att dö av utmattning :P Och att gräset var flera centimeter högt, jättetjockt och blött gjorde inte saken bättre.. Menmen när denna pre-season är över kommer jag vara i bättre form än jag någonsin varit ;) haha!

Moa undrade vilka frågor jag fick svara på igår. Alla fick tre frågor var, jag fick en av Qarro som var "vart i världen skulle du helst åka till?", svar: Ingen aning. Typ var som helst :), Deanna frågade mig om jag har varit i USA tidigare, och vad mitt första intryck var av laget, svar: Ja, och mitt första intryck var att alla var väldigt schyssta och jag var inte rädd för någon :P. Sen fick man ta sista frågan ur "hemliga påsen" :P hehe. Då fick jag "What is the most challenging thing you have ever done?" Efter en tids tänkande och några förslag från tjejerna kom jag fram till att åka hit var det mest utmanande jag har gjort.

Nu är det dags för en liten nap, är så sjukt trött efter morgonens träning. Och så måste jag ladda upp inför eftermiddagsträningen!

Ännu en träning avklarad

Träningen i eftermiddags var en liten aning jobbigare än imorse, även om morgonens träning innehöll coopers.. Men jag sprang säkert minst 4 coopers på denna träningen :P haha! Skämt åsido, men Mark satte mig som innermittfältare i de två första 25 minutersperioderna. Jo man tackar :) jag tycker ju det är kul att spela där men har ju aldrig fått göra det. Det var jättekul men jag höll typ på att dö där ute! Skit vilket tempo, jag bara sprang upp och ner hela tiden kändes det som. Sista perioden fick jag spela mittback.. är lite mer van vid det men det är ändå annorlunda att komma till ett nytt land och ett nytt lag.

Efter middagen hade vi lite "lära känna varandra"-tid. Vi fick ställa lite frågor till varandra, om precis vad som helst.. Man fick en del intressanta svar :P haha! Därefter åkte jag, Qarro, Sanna, Anna, Ivana och Sam och handlade lite mat och annat. Nyss hemkommen och sitter här på mitt rum med Allie.. Ska ta tag i situationen nu och prata lite med henne. Hon pratar mest i telefon så hon saknar nog sin familj och pojkvän lite grann.

Coopers test

Gjorde som sagt cooperstestet idag, men jag har ingen aning om jag klarade det eller ej. Förmodligen missade jag gränsen med några sekunder men jag är nöjd ändå =P. Träningen efter det gick annars bra. Det var lite nervöst i början i och med att det var ett nytt lag och ett annat språk men fotbollsmässigt gick det bra. Fick lite beröm av Mark också några gånger. Det blir nog bättre efterhand..

Nu ska jag vila lite, sen kl 2 är det lite papper som ska fyllas i och kl 4 är det dags för träning igen. Kommer vara död efter varje träning, och på kvällarna kommer jag säkert somna tidigt.


"Kill them with niceness!"

Har precis haft vårt första möte, gick igenom regler och schemat och lite sånt sjafs. Inget speciellt kul. Har även träffat min rumskompis idag, och tyvärr är hon ingen hit.. Men jag får hoppas att hon bara är nervös nu i början och att det blir bättre sen.

Imorgon är det dags för coopers test! Shit my god säger jag bara. Hoppas jag klarar det :S är lite nervös för det. Nästa gång jag skriver kommer ni få veta hur det gick.. Första träningen idag gick annars bra. Först värmde vi upp genom att springa typ 2 km!! kanske lite överdrivet men det var sjukt långt! Sen lite pass, volley och sånt 2 och 2 och sen två passningsövningar. Måste plugga in alla namnen nu, ska sitta hela natten och kolla in laget från förra året :P. Än så länge kan jag typ svenskarna + 3-4 andra. Men det kommer nog lösa sig..

Måste berömma er för alla kommentarer! Keep up the good work =D. Det är kul att höra från er!

I rummen

Sitter nu med Sanna och Ivana i Sannas och Qarros rum. Har äntligen fått igång internet ås jag kan uppdatera. Detta är dock bara tillfälliga rum, om 2-3 veckor får vi flytta in våra riktiga rum i Riggs Halls. Anna och Ivana kom idag, så vi fick träffa dem =) det var kul. Imorgon är det dags för första träning. Ska bli kul att träffa alla i laget, och så ska vi få våra kläder. Imorgon ska jag dessutom få träffa min blivande rumskamrat Allie, pratade med henne igår och hon verkade schysst. Så det ska nog bli bra! 

"From a town known as Oyster Bay, Long Island.."

Nu sitter jag  och Sanna har i Marks vardagsrum och surfar rundor och kollar laget pa vad som har hant dar hemma. An sa lange har vi sett att Orebro slog Goteborg i herrallsvenskan med 4-2, kors i taket!! Fick ocksa antligen chans att kolla hur det gick for tjejerna mot Jitex och dar blev det 1-1. Starkt jobbat tjejer! Jag haller tummarna for att det gar hela vagen for er!

Landade alltsa pa JFK airport igar vid halv 2 tiden, hamtades upp av Lindsey och Danielle och korde forst och lamnade av Danielle och sedan lastade vi av mina vaskor hemma hos Lindsey och darefter bar det av till narmaste kopcentrum. Jag kopte en t-shirt med Bob Dylan =). Pa kvallen at vi middag med Lindseys familj, hennes pojkvan och hans familj. Det blev japansk restaurant och jag provade faktiskt e bit sushi, me det var inget vidare. Men jag blev hyfsat trott vid 9 tiden sa vi korde hem och halv 11 sov jag som en stock.

Imorse kom Lauren och Sanna och hamtade mig och sa korde vi ivag for att fixa ett tuberkulos test til mig. Fick ett fint Garfield-plaster pa =) pa mandag vet jag om jag har tuberkulos eller inte.. Sen korde vi till skolan och gick en rundtur, och det ar verkligen sa fint som man har hort. Darefter traffade vi Qarro och gjorde nagon halsoundersokning, och det gick fint. Sen bar det av till IKEA!! haha, efter en dag blir det ikea.. men vi kopte det nodvandigaste som tacke, kudde och sa, at aven svenska kottbullar dar. men det smakade som frikadeller.

Nu sitter vi alltsa har, och vantar pa at ata. Ikvall blir det grillning pa amerikanskt vis, haha. Skriver igen nar jag kan.

Byebye Sweden - Hello America!

Kära vänner! Klockan är nu 23.00 och jag ska strax gå och lägga mig för att sova i min svenska säng för sista gången på väääldigt länge. Klockan är satt på 03.30 imorgon och halv fem bär det sedan iväg mot Danmark och Kastrup. 07.50 lyfter planet som ska ta mig till "the land of opportunities"!

Måste bara säga att jag har världens bästa lagkamrater och ledare i Stattena IF! Kommer verkligen sakan allihop (till och med Connys röst: "Gå inte över planen!!!!" haha eller inte!) Alla var jättegulliga idag och önskade mig lycka till, och jag lovar att hålla er uppdaterade på mina äventyr här i bloggen. På lördag håller jag tummarna hårt för att det går vägen mot Jitex, visa dem att Skåne regerar och behåll er plats högst upp i tabellen!

Nästa gång det skrivs här sitter jag antingen på Island och väntar på nästaflyg, eller så har jag klarat mig hela vägen igenom den ena kontrollen efter den andra och sitter någonstans i USA och tänker på er här hemma i Sverige.

Glad och nöjd

Ärr nyss hmekommen från frisören och är mycket nöjd med resultatet =). Visserligen ingen större förändring mot vad jag hade tidigare, men alla slitna toppar jag hade försvann och det uppklippta blev lite jämnare. Skönt med en liten uppfräschning innan jag åker.

Nu är det bara småsaker kvar att göra. Har varit och köpt ny tandborste och sånt skit, och ikväll blir väskorna färdigpackade!


"I'd like to believe it was all about love for a child"

Sitter nu och väntar på att mina underbara vänner ska komma hit och så ska vi kolla på Sveriges match och snacka skit och ha trevligt. Sista chansen innan jag sticker.. Lyssnar samtidigt på Jason Mraz's skiva, faktiskt väldigt bra. Många bra låtar men några lite sämre.. hur som helst är den mysig att lyssna på.

Nästan klar med packningen också. Men shit, nu känns det nästan som att jag har för mycket med mig! Har typ tusen skor som ska få plats och lite kläder som jag ännu inte stoppat ner. Menmen jag brukar alltid lyckas med min packning, så varför inte denna gången också?

Packning och ännu mera packning

Har tillbringat större delen av dagen med att fixa saker inför avfärden. Var först iväg på min gamla skola, Filborna, (är sååå gött att man nu kan kalla det sin GAMLA skola =D) och fixade stämpel på kursplanen till Naturkunskapskurserna som NCAA bråkar om. Förhoppningsvis behövs det inte, men när man har att göra med landet USA kan man aldrig vara för nogrann! Sedan begav jag mig hem till min kära mammi och hade systuga. Var tvungen att laga ett par jeans och ett par shorts och så sydde jag in en klänning som var lite för stor. Så nu kommer jag att vara välklädd =).

Träningen idag gick skit.. Jag blir så irriterad på det. Nu när jag bara har två futtiga träningar kvar så slösar jag bort den ena så.. Jag kände mig bara väldigt seg och hur mycket min hjärna än ville springa och slita som ett djur så ville inte benen göra samma sak. Nej nu ska jag inte sura över det, på torsdag ska jag se till att min sista träning detta året med Stattena blir min bästa någonsin!

Till sist vill jag bara skänka en värmande tanke och all lycka till Sanna, och jag håller tummarna att allt löser sig.

Helgen över..

Jaha då var denna helgen till ända. Min sista helg i Skåne på nästan 5 månader. Och då är frågan, vad gjorde jag av dessa dagarna? Jo det blev ju lite jobb på Eskilscupen och även sista matchen med gänget (snyft..). Söndagen tillbringades nästan enbart i kiosken på platån och sedan på harlyckan, men det är kul och man har så mycket att göra så tiden nästan springer fram. Men sen fick jag faktiskt göra det jag är bäst på :P haha resultatrapporteringen! de sista timmarna satt jag inne hos pappa och Christer och hjälpte dem med alla resultat så att de blev rätt och kom ut på hemsidan. 

Lördagen var matchdag. 5-2 mot Öster i min sista match för säsongen och det hade nästan inte kunnat bli bättre. Förutom att vi släppte in två lite onödiga mål, att jag inte fjorde något mål och att jag inte ens fick ett gult kort. Menmen, jag kommer sakna alla tjejerna och ledarna och håller tummarna för att det går hela vägen i år. Allsvenskan 2009 =).

Nu blir det lite mer packning och sen träning, synd att det regnar bara..

Paperwork NOT done!

Fråga mig inte hur eller varför men helt plötsligt börjar NCAA gnälla över en kurs som jag har läst på gymnasiet som de "inte känner igen" (de vet inte vad det är för kurs och vad den innhåller) och kan därför inte godkänna mig för spel. Det konstiga är att både Paula och Therese som nu spelar i Florida också har läst samma kurs, och de har blivit godkända! Usch ja vilka problem man har..

Första dagen av Eskilscupen avklarad, och jag kan konstatera att jag inte behövs längre.. Jag kom ner på klubben och där satt de och snacka mest bara skit, haha de hade verkligen läget under kontroll =) Och snäll som man är så ställer man upp för stackars Elisabeth att stå i kiosken på söndag.. Verkligen något av det tråkigaste som finns, men något måste man ju hjälpa till med.

Nej nu är det sängdags. Har viktig match imorgon, min sista i Stattena för denna säsongen =( tråkigt.. Men jag lämnar ju inte för ingenting. Nej, till hösten är det C.W. Post Pioneers som gäller för hela slanten! Men vi bara måste vinna imorgon. Öster står för motståndet och är garanterat heltaggade efter förlusten innan sommaruppehållet. Nu är det dags för mig att göra det där målet som jag har väntat på hela säsongen, och jag kan väl försöka fixa ett gult kort också. Man ska sluta med flaggan i topp ju! Håll tummarna för oss, eller varför inte komma ner och titta? 15.30 sparkar vi igång. Be there!

Paperwork done!

Jag tror bestämt att de mesta papperna är klara inför min resa. Vilken lättnad! Jag skulle dock inte bli förvånad om det dyker upp något nytt, men iallafall så är det skönt att veta att man inte har något just nu. Så kan man koncentrera sig på andra saker, som att shoppa till exempel.. Var på Väla och köpte två par shorts och ett linne, behövs verkligen när det är så här varmt. Eller så kan man tvätta och packa, men det är inte lika roligt =P hehe.

Eskilscupen är nu i full gång. Jag tycker det är så kul att se när hela stan invaderas av fotbollsungar med föräldrar och alla andra möjliga släktingar. Men på senare år har man fått mer och mer jobb att göra så då har man missat lite av atmosfären och stämningen som finns. Men så är inte fallet i år för mig, jag myglar faktiskt lite grann med tanke på att det bara är en vecka kvar till avfärd. Dessutom är det match och 20-års fest hos Emelie imorgon så då blir det inget jobb. Men tror nog att jag ska försöka dra mig ner till Harlyckan strax, får mana på Moa, pappa, Chrille och Emma inne i resultatrapporteringen! Pratade med pappa nyss och tydligen så var jag saknad där nere. Ja, med den kompetensen jag har inom det området så är det klart att jag är saknad när jag inte är där!

RSS 2.0