Ledig eller sysslolös? Eller bara in-between..?

Dagarna går i ett just nu känns det som. Man vaknar, äter frukost, gör någon liten aktivitet/åker till mallet, kommer hem, lagar mat, kollar tv/film, går och lägger sig. Fruktansvärt tråkigt. Imorgon är det nyår, vet inte än hur det ska firas, vi får se. Jag tycker nyår är en överskattad kväll att fira egentligen så jag bryr mig inte så mycket vad jag gör. I helgen ska jag förhoppningsvis bort till New Jersey och träffa Erica! Hon kom tillbaka från sin semester hemma i Sverige idag och jag har inte sett henne på flera månader, trots att vi bor kanske 1 timme ifrån varandra haha. Från och med lördag kommer jag jobba varannan dag i en vecka, drygt eftersom jobbet inte är världens roligaste, men samtidigt får jag äntligen något att göra på dagarna. Får låna en rolig bok av David som jag kan roa mig med.

Skulle iväg och tränat igår men precis innan jag tänkte gå (kl 18.30) upptäckte jag att Pratt stänger kl 19. Grymt besviken blev jag då.. Och idag var jag och David inte klara på mallet förrän kl sex så det blev ingen träning idag heller.. Skärpning nu, annars kommer det bli tufft när vi kommer tillbaka till skolan.

Nu är det läggdags. Hörs imorgon!

Jobba jobba jobba

Imorgon är första dagen på jobbet i vinter (ja, överhuvudtaget) och det ska både bli tråkigt och roligt. Skönt att äntligen ha ett jobb och tjäna pengar och ha en sysselsättning på dagarna men tråkigt eftersom jag vet att det kommer kanske vara 50 personer på campus och alla kommer inte komma till biblioteket för att låna böcker.. Men jag har min bok med mig som jag fick i julklapp från mamma och Kjelle så jag överlever första dagen.

Dagen idag har varit lugn! Jag tänkte åkt och handlat men jag orkade inte så det får bli imorgon. Imorgon kommer jag dessutom vara duktig, efter jobbet ska jag börja min förberedande träning inför vårsäsongen med lite löpning och kl 6 börjar killarnas basketmatch som jag tänkte kolla på ett tag. Efter det blir det matshopping innan jag kan vända hem efter min första arbetsdag på jag vet inte hur länge. Jag undrar vad jag ska hitta på i veckan eftersom jag inte jobbar igen förrän på lördag..

Jag bjuder på en liten bild på Stephanies familj fina julgran.

"Hemma"

Nu är jag tillbaka i Hicksville efter mitt julfirande hos Stephanie och hennes familj. Min första amerikanska jul var verkligen jättebra och rolig, förhoppningsvis var det inte min sista. Den 24e var det ganska lugnt, vi åt middag tillsammans och på kvällen kom några vänner till familjen hem och hälsade på ett tag. De öppnade dessutom ett par paket var, och till och med jag hade fått paket! Morgonen därefter är när man öppnar paketen här i USA, så efter att alla vaknat satte vi oss i vardagsrummet och öppnade resten. Då fick jag ännu mer paket! Bland annat parfym, presentkort, smycken och kläder. Och jag hade bara träffat dem en gång innan.. Senare på eftermiddagen kom delar av släkten och det blev mer julklappsöppning och sen middag. Jag fick smakat på allt möjligt, som risbollar, potatismos-gratäng, hemlagad pasta, zucchini-gratäng och file mignon (eller hur det stavas..). Men som vanligt på julen kan man inte äta mer än en tredjedel av det man vill, för på något konstigt vänster så blir jag mätt så fort jag satt mig ner vid matbordet. Som tur var så var där mat över för flera dagar så jag fick provat på allt.

Tack alla som skickade julklappar till mig! Jag ska ringa och tacka er personligen, men så länge skriver jag här så ni vet att jag fått det.

Hoppas alla haft en mysig jul!

God Jul!

Idag och igår har varit slappare än de tidigare dagarna.. Dock så GICK jag igår till affären och handlade, det har jag saknat haha. På kvällen kollade vi på Slumdog Millionaire, en riktigt bra film! Sov länge idag, åt frukost, duschade och började sen packa. Om några timmar åker jag hem till Stephanie som jag ska fira jul hos och jag kommer nog inte kunna skriva något imorgon eller de närmsta dagarna. Så jag tänkte passa på att önska er alla en God Jul! Hoppas snön ligger kvar hemma i Sverige också.

Swedish Foodmarket

Idag var jag som sagt en kort runda tillbaka på skolan för att hämta lite sista grejer som jag glömde sist och så hjälpte jag Sam att flytta ut också. Tog en runda till min brevlåda men den var tom.. Förhoppningsvis är det öppet till mail-rummet i vinter så jag kan kolla om jag får något senare. På vägen hem var jag en runda på mallet och köpte mina sista julklappar till familjen som jag ska fira jul hos. Det blev lite svenskt godis och kakor och jag tror och hoppas det kommer uppskattas! Jag åker till dem på onsdag och stannar några dagar så det blir inte mycket uppdatering under de dagarna tror jag. Dessutom funderar jag på att öppna alla mina julklappar som jag har fått skickat hit imorgon, jag är sååå nyfiken.

Så här såg det ut igår efter snöovädret.

Vuxen?

Denna dagen har varit en riktig slappe-dag. Vaknar vid 10 lagom utvilad (gick och la mig kl 2 igår. Varför?!?) och går ner och hjälper killarna att skotta fram bilarna som var halvt begravda i snön. Det är konstigt för igår kväll och inatt var det riktigt kallt för det var is på bilarna men när vi var ute var det lagom att bara ha en tjock tröja istället för jacka. Tyvärr var det ingen kramsnö så det blev inget snöbollskrig eller snögubbsbyggning. Kanske imorgon. Hur som helst, vid 12 tiden fick jag och Khalid ställa upp och skjutsa Kari till flygplatsen eftersom all kollektivtrafik (och alla taxis) lagt ner pga snön, men jag förstår inte vad problemet egentligen var för alla större vägar var helt snöfria.. På vägen hem var vi och handlade lite mat också så nu får man äntligen känna sig lite vuxen. Åtminstone äldre än de 12 år man känner sig som när man bor i dormsen på skolan där man får allt serverat. Dessutom ställde jag mig sen och diskade (andra dagen i huset) medan killarna satt och spelade TV-spel, extra vuxenpoäng till mig!

Imorgon ska jag på allvar checka ut från campus för denna terminen och så måste jag uträtta lite ärenden också (ännu mer vuxenpoäng att säga så..).

Jag ser det snöar

De flesta av er har säkert läst på diverse nyhets-sidor eller dagstidning att ett snöoväder ska komma till NY och nu har det kommit! Det började lite försiktigt i vid ett-tiden i dag och har blivit värre och värre. När jag, Khalid och JB i eftermiddags körde från campus till Hicksville där vi ska bo i vinter var det ett tunt tunt snötäcke på marken och vid 7 tiden på kvällen var det flera centimeter. Nu är det närmare 3-4 decimeter. Fast det är i och för sig inget unikt, jag hörde att det är flera decimeter i Skåne också! Flera plan har fått ställa in idag på grund av snön (USA kan ju inte hantera snö!) så många av svenskarna som skulle åkt hem idag har fått åka tillbaka.. De kan tidigast ta nästa plan kl halv åtta imorgon kväll. Imorgon lär vi inte ta oss någonstans så då kanske det är läge för lite lek i snön, och kanske bygga en snögubbe eller två!


Glomde..

En sak jag glomde beratta innan var att i torsdags nar vi lyssnade pa tal sa var det en tjej (fran Japan) i min klass som visade hur man gor origami. Ni vet sant dar man viker papper hit och dit och till slut har man skapat en svan eller en blomma. Hon var grymt duktig pa det och hon fick det att se sa latt ut, det var imponerande att se. Antar att det ar sant man sysselsatter sig med i Japan..

En anna tjej var jatteduktig pa att mala akvarellmalningar. Hon visade nagra hon hade gjort som hon sakert hade kunnat salja dyrt. Det sag ut som om det var ett riktigt proffs som hade gjort dem. Sen berattade hon att det hade tagit henne kanske en helg att gora en malning. Da blev vi annu mer imponerade, for sjalv hade det sakert tagit minst ett ar!

Pappa: jag har fatt jobb i biblioteket har pa skolan. Det ar verkligen inte det mest glamorosa jobbet, men det ar pengar och tidsfordriv.


Nytt från Staterna

Jag har ju inte skrivit på länge så då tänkte jag passa på att komma med riktigt saftiga nyheter. Till att börja med fick jag paket idag från kära mamma med en massa klappar i :) jag vill inte öppna dem än för det är ju faktiskt julklappar men jag är ju grymt nyfiken! Vi får se hur länge jag kan hålla mig. Nästa nyhet är att jag har ett jobb i vinter samt i vår. Så nu slipper jag gå sysslolös här borta.
Sista nyheten är att jag precis kom hem från mitt livs första NHL-match (andra match över huvud taget) mellan New York Rangers och Atlanta! Fick ett erbjudande om gratis biljetter med jättebra platser, och ett sånt erbjudande kan man inte tacka nej till trots att man har finals att plugga på. Men vi tog till vara på tiden genom att plugga lite på tågresan in. Effektivitet på hög nivå. Tyvärr så förlorade Rangers efter straffar men det var kul ändå! Jag kan nu också konstatera att Henrik Lundqvist verkligen är kung här borta. Och han kommer från Åre för er som inte visste det..





Så klart var vi tvungna att köra den amerikanska stilen med läsk, popcorn och nachos med ostsås till matchen.

Sista dagen

Hade som sagt min första final igår och trots att jag helt hade missat att plugga på microscopic slides (typ celler och så i mikroskop) så fick jag till slut 88 av 100. Helt ok resultat, vi får se vad för slutbetyg jag får. Imorgon är det sista dagen med lektioner och på min Speech klass kommer vi bara lyssna på tal och det kommer bjudas på både kakor och jordnötssmör/sylt-mackor (vi skulle hålla ett demonstrerade tal och några valde att visa hur man gör det. Själv lärde jag dem hur man kör manuell-växlad bil).

Nu ska jag återgå till mitt plugg och sen blir det ett kort träningspass så här på kvällen.

Final

Imorgon har jag min första final. Nervös. Det är i biologi och jag har suttit med det i flera dagar men känner ändå att det är mycket jag inte kan. Om någon kan förklara för mig varför jag tvunget ska veta alla körtlar i kroppen och vilka hormoner de producerar eller när i livet jag behöver veta hjärnans och hjärnhinnans olika delar så hade jag varit tacksam. Hur som helst, nu har jag epinephrine, melatonin, calcitonin, thyrotropin och en massa annat snurrande i hela huvudet. När det provet är över så kan jag ta det lugnt nån timme eller så sen är det dags att plugga för nästa prov på torsdag!

Till farmor: ja lite jul har vi börjat fira, mest för att komma i mysig stämning här :)
Kul att ni gillade den gröna granen, den är Annas, min är den vita. Det fanns bara en grön kvar i affären så jag hade inte så mycket att välja på. Men julstämning får man ändå!

Ännu en vecka avklarad

Denna veckan gar gått sjukt fort. Kanske på grund av att jag har haft så mycket att göra hela tiden. Men nu är allt jobb för denna veckan avklarat så det bara att börja på nästa veckas arbete. I onsdags tog vi dock en paus i pluggandet och gick och kollade på dans-klassernas avslutningsshow där alla grupperna visar vad det har tränat på hela terminen. Det är kul att kolla på, speciellt när det är gruppen med physical education majors! Detta året komponerade de ihop en dans till Britneys "3" och det var grymt underhållande! Helt klart den bästa dansen för kvällen. Om något år är det min tur att ta den kursen och jag är redan nervös. Jag som har noll koordinations-förmåga..

Idag blir det plugg ett tag samt en tur till Pratt för att kolla in tjejernas och killarnas basketmatcher. Dessutom kommer tre recruits hit (potentiella spelare för nästa år) och en av dem ska bo med mig och Allie, det är inte alltid positivt att bo med henne som är så snäll för då får man stå ut med att ha recruits boende hos oss lite då och då.. Förra året hade vi tre stycken. Lyckligtvis kommer jag nog inte behöva ta hand om henne under dagen för då kommer de nog umgås tillsammans med de andra recruitsen och våra freshmen.

Boende för vintern är dessutom avklarat så nu behöver ni inte vara oroliga längre :)

Här är min och Allies gran. Den kommer hänga med mig i vinter så här kommer jag lägga mina klappar :)

RSS 2.0