Champions!

Regular season champions!

Idag spelade vi sista seriematchen för året, det blev så att det stod mellan oss och våra motståndare om vem som skulle vinna. Efter en kass första halvlek lyckades vi komma ut lite bättre i andra och halvvägs in i halvleken fick jag en likadan passning från Ivana som senaste matchen och denna gångne gjorde jag mål! Nog det viktigaste målet jag har gjort i min karriär, och vad skönt det var. Några minuter senare gör vi 2-0 på hörna och sen var det bara att inrikta sig på att försvara ledningen. I och med vinsten vann vi serien och får möta fyran i serien i semifinal i playoffs på fredag. Vinnaren spelar final på söndag och vi ska bara vinna. Det skulle betyda att vi är säkra på att komma medi national playoffs, vilket är det vi satsar på.

Detta ska vi fira med Halloween fest ikväll! Bilder kommer imorgon.. Nån gissning på vad vi ska vara i år?


Smärta

Idag är en sån dag som jag önskar att jag hade ett lite lugnare och mindre fysiskt krävande intresse än fotboll. Hela kroppen gör ont, blåmärken till höger och vänster och träningsvärk i alla muskler, detta är ingen dans på rosor ska jag säga. Idag gnäller jag, men samtidigt så hoppas jag att jag kommer känna så här i minst en månad till eftersom det betyder att vi kommer gå långt i nationella slutspelet. På lördag har vi sista seriematchen för året, därefter blir det conference playoffs, vinner vi där så blir det national playoffs veckan därpå.


Endags-lyx

Jag måste säga att jag har aldrig haft bättre förutsättningar inför en match. När vi kom till vårt hotell i måndags kväll stank det äcklig cigarett-rök från mitt och Sannas rum så vi var tvugna att få ett nytt. Tur för oss så fanns det bara ett rum ledigt - på tredje våningen för affärssnubbarna. Jämfört med de vanliga hotellrummen och framför allt vårt dorm-rum så var detta rummet värsta lyxsviten. Ett vardgsrum med litet kök, ett stort badrum med både dusch och jacuzzi, och ett sovrum. Enda negativa var att det bara fanns en säng, men det var en king size bed så vi hade inga problem med det! Man kände sig lite speciell. Kul att det ska lite till för att göra mig glad.

Så till matchen. Vi mötte Kutztown University som är rankat 22 i landet, vi är rankade nr 16. I vårt lag är medellängden nånstans runt 1,60 max, 80% av deras lag var säkert längre än 1,70 så nog skulle vi få det tufft med deras långa och stora spelare. Det var en jämn match och vilket lag som helst hade kunnat vinna, så det var nog rättvist att matchen slutade 0-0. De hade några bra lägen, och vi var nära några gånger. När det var 30 sekunder kvar fick jag en perfekt passning av Ivana precis utanför straffområdet och sköt allt vad jag kunde mot mål (och denna gången träffade jag faktiskt mål), bollen tog på på en försvarares fot och gick i en både mot målet. Målvakten stod ganska långt ute så hon fick backa och sträcka sig allt vad hon kunde för att tippa bollen över ribban. Hade hon bara varit 5 cm kortare så hade bollfan gått i mål!
Men vi ska väl vara glada för ett oavgjort resultat, men det är ju surt att inte lyckas vinna när man har sprungit runt som en Duracell-kanin i 110 minuter.


Höst?

I helgen har vi haft riktigt behagligt väder. Det är skillnad från snön som tydligen har kommit till Sverige. Imorgon kväll åker vi till Kutztown i Pennsylvania för match på tisdag, det är aldrig bra att missa en hel dag i skolan men det ska bli skönt att komma ifrån en dag. Bästa uppladdningen för matchen som vi bara ska vinna! Vi ligger bra till för att komma vidare till slutspelet, men än är inget klart så de två sista matcherna som vi har kvar är det bara vinst som gäller.

Igår vann vi borta mot Mercy med 3-1 och domaren var nog den sämsta jag haft i hela mitt liv. Innan gårdagens match hade vi totalt fått två gula kort i laget. Bara i första halvlek fick vi tre stycken och det när matchen var slut hade vi fått hela fem stycken. Imponerande.. Man kunde nästan tro att domaren var mutad för han var inte konsekvent för fem öre. De fick inga kort, inga frisparkar mot sig och till slut grävde han fram en straff åt dem för att en av våra spelare tog med hand i straffområdet. Men det var bara han som såg den handen. Själv var jag inte nåra något mål men däremot ett gult kort när jag bokstavligt talat drar ner en motståndare i mittcirklen. Direkt när han blåste blev jag skitnervös att jag skulle få ett kort av domaren och en utskällning från Mark men det blev bara en tillsägelse. Men Kia hade varit stolt!

Nästa helg är det Halloween, och desutom har vi Senior day eftersom det är vår sista hemmamatch. Då ska vi typ hylla våra seniors och det blir lite ord från Mark och blomutdelning och presenter och så vidare. Jag och Allie är inne i slutspurten med att fixa presenterna, men det är ett jäkla jobb för de är ju nio stycken seniors! Holy macaroni. Men bra kommer det bli, och nästa år är det vår tur.


Plugg, ineffektivitet och dumma lärare

Imorse efter frukosten traskade jag till biblioteket för att skriva ut en läxa som vi skulle lämna in idag. Springer sen ner till Pratt där min två närmsta lektioner är. Hinner nästan bara precis sätta mig i klassrummet förrän läraren säger att han måste iväg och ger oss läxa till nästa lektion (som är på torsdag) istället för lektionen, jag har samma lärare på klassen efteråt och han sa till oss att han skulle komma tillbaka till dess. Så jag satt kvar där nere och gjorde lite läxa och när det är dags för nästa lektion får vi reda på att han inte alls kommer, och så får vi ännu en läxa att göra till på torsdag. Sen innan hade jag redan två läxor till den dagen så nu har jag alltså totalt fyra läxor som jag ska göra klart på två dagar! Hej vad det går undan. Är ännu inte klar med en enda, men måste verkligen bli klar med minst två stycken ikväll eftersom nästan hela eftermiddag/kvällen är uppbokad imorgon.

Men jag sitter ensam på rummet nu med lite musik, Cola light och oatmeal raisin cookies så jag ska nog klara mig!


Bästa målet jag har gjort!

Nu satt den! Vi vann matchen idag med 4-0, och det var en ganska behaglig vinst där vi inte behövde ta ut oss alltför mycket. Och äntligen fick jag göra ett mål igen, och det var inte vilket mål som helst för det var minsann ett nickmål! Det ni. Senaste matchen missade jag bollen i ungefär samma läge så det enda jag tänkte på när jag ser bollen komma mot mig var att iallafall träffa bollen. Fick en perfekt passning av Ivana och fick till en riktigt bra skarv på den så den gick in i bortre hörnet.

Nu är det en veckas träning innan nästa match på lördag mot Mercy. Ikväll ska vi registrera oss för klasser till våren och sen ska jag plugga och försöka bli klar med lite grejer som jag har till senare i veckan. Ibland kan jag vara riktigt produktiv med mina läxor. När jag vill.


Grattis farmor!

Idag är det söndag, men inte vilken söndag som helst utan idag fyller farmor år. Så stort grattis!

Imorse var vi på en välgörenhets-"walk" för barn med diabetes. Det är en ca 2 mile lång runda och 6000 människor hade tagit sig dit idag. Eftersom vi hade match igår och match imorgon så passade vi på att jogga rundan istället för att gå. Det var skönt att få in en joggingtur idag, speciellt eftersom vi inte har träning idag heller. Och vädret var perfekt också - lagom kyligt för att vara i oktober, absolut inte som igår när vi spelade för det var verkligen svinkallt!
Eftersom jag inte har så mycket läxor att göra idag så tänkte jag passa på att åka en runda till köpcentret för att fördriva tid. Om det inte är fullpackat med människor där så kan det vara ganska avkopplande att strosa rundor där och bara kolla.


Torsdag igen

Dagarna går så fort så jag glömmer helt bort att skriva här. Inte för att jag har så mycket att berätta om, men iallfall. Veckan har varit precis som alla andra, skola, jobb och träning. Men det gör mig faktiskt inte så mycket eftersom jag tycker det är skönt att ha att göra hela tiden. Annars har jag så lätt för att sega ihop totalt och jag sitter bara och gör ingenting vilket i slutändan är så sjukt tråkigt. Förr oss här så är veckan i princip slut idag, även om jag har både klass och jobb imorgon men ändå så känns det som att helgen börjar. Så är det iallafall för 80% av alla på skolan som  är lediga på fredagar, det märks genom att parkeringarna börjar tömmas på bilar redan ikväll och de flesta åker hem över helgen. Jag har dock inget emot det för det blir så mycket lugnare och skönare.

På lördag är det Homecoming här på skolan, dock så har vi match borta kl 5 och en match till på måndag så det blir lugnt för oss. Annars är det full rulle med football match följt av fullt ståhej över hela campus.


Söndagkväll

Vissa matcher är definitivt skönare att vinna än andra. Idag var en sån match. Vi spelade mot Dowling som är ett av våra hat-lag i Conference och som det brukar i sånna matcher så var spelet lite sisådär men med fighting spirit och vilja att vinna kan man gå långt. 1-0 räcker för att vinna och det var en riktigt skön seger. Efter matchen hade vi som vanligt "tailgate" där alla föräldrar har tagit med sig mat och frukt och efterrätter till oss. Ett bra koncept tycker jag! Nu ska jag vila upp mig inför skolveckan som kommer genom att antingen hänga med några i laget till en bar i närheten och chilla eller så chillar jag framför TVn, det gillar jag en söndagkväll som denna!

Tyvärr, såg jag, att Stattena inte lyckades säkra fortsatt div. 1 spela idag, men jag håller alla mina tummar att ni klarar de i sista omgången! Kom igen tjejer!


Rejäl huvudbry

Jag har nu suttit i cirka 3.5 timmar och försökt räkna ut hur många kalorier jag fick i mig under en dag i veckan. När jag var klar med alla uträkningar fick jag slutsumman 895 kalorier. Stämmer inte! Jag gör ju något fel i nån beräkning för att få så lite, det skulle inte ens räcka för att hålla mig vid liv. Jag hade inte klarat mig igenom den dagen eftersom jag även räknade ut hur mycket jag gjorde av med och det fick jag ihop till strax över 3000 kalorier. Jag blir inte klok i huvudet. Mejlade min lärare och bönade och bad om hjälp, men tror ju inte att jag kommer få något svar förrän efter helgen är slut. Tur att jag är ute i god tid med det här, det ska inte vara inlämnat förrän i mitten/slutet av November så jag har gott om tid kvar men det är så frustrerande när jag har börjat och verkligen satt mig in i det. Så gör jag såklart fel! Därför ska jag gå och lägga mig nu, på lite dåligt humör. Hoppas jag vaknar gladare imorgon då vi först har träning, sen kolla på alumni match och killarnas match mot Dowling. På kvällen blir det team dinner för att ladda för vår match på söndag.

Go Pioneers!


Hårsvall

Japp, som vi misstänkte så blev inte resultatet av slingningen av håret riktigt som väntat. Eller rättare sagt, det syns knappt.

Här är bästa bilden. Lite mörkare än vanligt, men det är från förra veckan.. Det får tummen upp iallafall, jag är nöjd!

Nu ska vi spela match i regn och blöt plan, önska oss lycka till!


Extreme hair makeover

I vårt rum är vi väldigt kreativa och impulsiva. Det resulterar i att vi har frisörsalong kl 9 på kvällen en söndagkväll. Så just nu sitter jag här med en hatt på huvudet och hoppas att mina slingor kommer bli bra. Vilken färg det blir tänkte jag lägga ut en bild på imorgon, om det blir bra vill säga.. Eller jag lägger ut en bild i vilket fall som helst, blir det fult så blir det fult och då är det bara att färga om det. Förra veckan var vi faktiskt inte mycket sämre. Då hade vi riktigt ordentlig färgstuga och både jag, Ivana och Carro fick ny hårfärg, dessutom gjorde vi en söndagkvälls-slingning av Annas hår. Allt blev riktigt bra! Det kanske är en ny karriär som vi ska satsa på om vi inte lyckas med våra respektive yrkesval.

Veckan som kommer ser ut att vara dyster vädermässigt. Regn måndag, tisdag, onsdag och torsdag är jag inte allt för exalterad över. Vår match på tisdag ligger nog lite i riskzonen för att bli inställd, frågan är dock när den matchen skulle spelar då.


Lördag?

Lördag kväll och snart ska vi gå och lägga oss. Är verkligen helt slut efter matchen idag som slutade 1-1. Lite synd, jag tycker det att det var vi som hade flest chanser och borde vunnit men gör man inga mål kan man inte heller vinna oavsett hur många chanser man har. Som jag nämnde igår så har det regnat helt sjukt mycket, så planen var inte i bästa skick idag vilket gjorde det tio gånger jobbigare, speciellt på en sida där det kändes som att springa i kvicksand.

Imorgon har vi träningsledigt sen är det skola och träning igen på måndag och på tisdag har vi match igen!


Väder och vind

Igår regnade det så mycket så jag trodde taket skulle rasa. Okej, kanske lite överdrivet men ni skulle sett det och framförallt hört det! När jag vaknade kl 7 och tittade ut låg jag ett tag och funderade på om min lärare inte borde ringa snart och ställa in lektionen. Men såklart gjorde han inte det och jag fick tappert ta mig ner till Pratt kl 8.00 på en fredag när de flesta andra här på skolan fortfarande ligger och sover. Därefter tog jag mig bort till biblioteket för några timmars jobb och det har nog aldrig varit så långtråkigt som det var igår. Jag var så trött och hade ingen lust att sitta där och traggla med mina läxor och få en kund i timmen. Men jag överlevde det också och sen var det dags för träning i regnet.

På kvällen hade jag ett lååångt samtal med Vimmsmimms som jag inte snackat med på år och dar känns det som. Pappa är svår att få tag på han, Mosan har jag inte heller lyckats få tag på på hur länge som helst, men mamma fick jag en pratstund med förra veckan :). Idag och imorgon blir det "ringa släkten"-dag!

Men först är det match mot ärkerivalerna Bridgeport!


RSS 2.0